Кажете им, че не искате да ви "почуква" когато е отключен волана, и когато не вие я бутате, а когато я шофирате.
Yaris Cross - има ли вече собственици?
-
Hursa
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 235 пъти
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
Оги
- Благодарил/а: 52 пъти
- Получена благодарност: 32 пъти
Ако е сглобена във Франция VIN започва с V. Гледай да не си разбъзикаш колата с тез шумове, защото може да са и едни никакви. С някакви подобни преди 6-7 г. купих една на 50 х.км., оказа се, че са я разкарвали по разни сервизи /нямали доверие на близкия Тойота ?!.../и заради подобни потропвания и прецъквания са човъркали къде ли не. Оправих я, но това костваше на продавача да ми я даде на сравнително ниска цена, след което бръмбарите и бръмчаха и в моята глава маса време и правих купища ремонти. Бяха му дали оферта да смени и целия ангренаж с ВВТ-и -та, всичко. После си дадох сметка, че тез ядове са били за нищо. Водна помпа и ролка на ремъка бяха сменили без да е необходимо, съответно сложили боклуци, болтове на колела разтегнали от презатягане, при смяна на сезонни гуми на 1-то предно колело 4 се скъсаха, на другото 2- да не би да са хлопали колелата...сигурно е само, че са им хлопали сачмите в главите. Беше някакъв филм докато я вкарах в пътя. И сега си потропва на бавен ход от технологична хлабина в усилвателя на волана и прецъква от газ, който преминава през клапите в компресора на климатика. Казвам тез неща, за да не стигаш дотам. Извинявам се, че част от съдържанието не е във връзка с темата.
Мисля, че на сервиза във В.Търново може да се довериш, на следващо обслужване заяви за това тропане да го видят и поне уточнят от какво е, щото старо правило има, че по телефон работа не се върши.
Мисля, че на сервиза във В.Търново може да се довериш, на следващо обслужване заяви за това тропане да го видят и поне уточнят от какво е, щото старо правило има, че по телефон работа не се върши.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
Оги, благодаря, да помислих си ги и аз тези неща, че не бива да се прекалява, но питах къде ли не и никой не можа да ми каже, че е чувал подобно тропкане отпред, а то си го има от бая време. С тези сложни системи не мисля изобщо да се отказвам от гаранционния сервиз, дано не е нещо прекалено сложно ако трябва да се оправя, защото не ми се иска и да оправя едно, а да се разбута друго.
Иначе за VIN номера сме го коментирали вече, всички Yaris Cross-ове в Европа се произвеждат във Валансиен, Франция, моят дойде през Букурещ, а не през Гърция, както би станало ако бяха от Япония, но въпреки това номера е JTD. Питал съм в доста фейсбук групи, вкл. чуждестранни европейски - хора, които си проследяват доставката от завода до дилъра (тук не може) и те са също с JTD. Имах и други дребни проблеми, например разхлабени болтове на шофьорската врата. Не е невъзможно поради запълване на капацитета на завода във Франция (високо търсене) моята да е дошла от Япония, но някак си не се връзва с доставката, макар че дилъра ми каза по телефона, че е в Букурещ, като го питах кога ще дойде, а реално аз лично не съм видял откъде идва.
А гумите сам си ги проверявам с ключ да не са пренатегнати след всяка смяна
П.п. ето, би било странно все с NL и F номера да са все правени в Япония ;) https://vf.vin/en/cars/toyota/yaris_cross
Иначе за VIN номера сме го коментирали вече, всички Yaris Cross-ове в Европа се произвеждат във Валансиен, Франция, моят дойде през Букурещ, а не през Гърция, както би станало ако бяха от Япония, но въпреки това номера е JTD. Питал съм в доста фейсбук групи, вкл. чуждестранни европейски - хора, които си проследяват доставката от завода до дилъра (тук не може) и те са също с JTD. Имах и други дребни проблеми, например разхлабени болтове на шофьорската врата. Не е невъзможно поради запълване на капацитета на завода във Франция (високо търсене) моята да е дошла от Япония, но някак си не се връзва с доставката, макар че дилъра ми каза по телефона, че е в Букурещ, като го питах кога ще дойде, а реално аз лично не съм видял откъде идва.
А гумите сам си ги проверявам с ключ да не са пренатегнати след всяка смяна
П.п. ето, би било странно все с NL и F номера да са все правени в Япония ;) https://vf.vin/en/cars/toyota/yaris_cross
-
Оги
- Благодарил/а: 52 пъти
- Получена благодарност: 32 пъти
Ми до Констанца или Хамбург по вода, с автовози- по-малко път, това е работа на логистиката.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- itzoa
Още не съм ходил да я видят, но се замислих, че проблемите с друсането почнаха най-вече като сложих 17ки (215/55/17) тази пролет, понеже съм с ниво на оборудване Fancy, бях досега с 16-ки (205/65/16), които стояха доста тесни и високи, особено летните - някакви Falken, но поне возеха по-комфортно и тихо. Намерих оригинални 17ки джанти, с каквито се продаваше "Chic" версията и ги обух с уж хубави Мichelin Primacy 5 (летни) в размера, с който се обуват по принцип. Бях се засилил към Continental Ecocontact 6, с който се продават Ярис Кросовете, но четох че имат проблем с аквапланинга. И така де, доста по-твърдо започна да вози oт тогава. Държа ги на 2,3 предни и 2,2 задни, но като се стопли в движение стигат и до 2,5 бара. Но наистина много твърдо взе да вози и да трепери по неравностите, както и да е доста по-шумно. Точно това треперене го отдавах на предницата, но май и отзад подскача и може и да се окажат прави хората във Търново, които ми се скараха по телефона, че нямало как да е рейката ;)
Имате ли наблюдения да ви вози твърдо със 17ките, или пък не ми се мисли с 18ки какво ще е. Аз даже имам чувството, че с висока скорост вместо с по-широката гума да усещам повече стабилност, стана точно обратното. Може и да има проблем де, но питам какви са ви наблюденията. Може би е добре само хора каращи по нашите хубави пътища да дават мнение ;)
Междувременно попаднах на ето тази статия... https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... le-gallery
Имате ли наблюдения да ви вози твърдо със 17ките, или пък не ми се мисли с 18ки какво ще е. Аз даже имам чувството, че с висока скорост вместо с по-широката гума да усещам повече стабилност, стана точно обратното. Може и да има проблем де, но питам какви са ви наблюденията. Може би е добре само хора каращи по нашите хубави пътища да дават мнение ;)
Междувременно попаднах на ето тази статия... https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... le-gallery
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 1016 пъти
- Получена благодарност: 361 пъти
- itzoa
Забравих да пиша, минах през сервиза в Търново, оказа се според тях тампони на стабилизиращата щанга. Щяло да мине гаранционно, но ги нямали налични, та ще ги чакам, което пък е малко странно, мислех че са нещо супер просто за смяна, но според тях е рядкост и това.
Поне докато чаках ги помолих да видят и акумулатора, че чета постоянно по групите колко бързо дефектирал, заради което доста внимавам и чат пат зимата дозареждам със зарядно.
Оказа се че въпреки всичките ми грижи, за по малко от 3 години бил за смяна и ми го смениха гаранционно. Може и да е от някоя кофти партида, щото и това бях чел.
Та съм доволен за това поне, ще видим и тампоните като сменят дали ще има ефект.
Поне докато чаках ги помолих да видят и акумулатора, че чета постоянно по групите колко бързо дефектирал, заради което доста внимавам и чат пат зимата дозареждам със зарядно.
Оказа се че въпреки всичките ми грижи, за по малко от 3 години бил за смяна и ми го смениха гаранционно. Може и да е от някоя кофти партида, щото и това бях чел.
Та съм доволен за това поне, ще видим и тампоните като сменят дали ще има ефект.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 30 пъти
- Получена благодарност: 80 пъти
А може и да бил много добър старият, понеже е оригинално първо оборудване, а да са ти сложили чисто "нов", който може би няма да издържи и 3 години. За голямо съжаление ние сме страната на ментетата и мошениците... 
- max-2
- Благодарил/а: 55 пъти
- Получена благодарност: 147 пъти
Не вярвам някой да плати нов акумулатор за да вземе стария. По тези сервизи освен коректните механици има и много утайка, но тя само взима.
Carina E 4AFE LB 1992