Yaris Cross - има ли вече собственици?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Hursa
Благодарил/а: 58 пъти
Получена  благодарност: 235 пъти

Мнение от Hursa » 29 Апр 2026 09:57

itzoa написа: 29 Апр 2026 09:41 че всяка кола със заключен волан ще почуква ако я буташ
Кажете им, че не искате да ви "почуква" когато е отключен волана, и когато не вие я бутате, а когато я шофирате. smile.gif
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Оги
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 32 пъти

Мнение от Оги » 29 Апр 2026 10:23

Ако е сглобена във Франция VIN започва с V. Гледай да не си разбъзикаш колата с тез шумове, защото може да са и едни никакви. С някакви подобни преди 6-7 г. купих една на 50 х.км., оказа се, че са я разкарвали по разни сервизи /нямали доверие на близкия Тойота ?!.../и заради подобни потропвания и прецъквания са човъркали къде ли не. Оправих я, но това костваше на продавача да ми я даде на сравнително ниска цена, след което бръмбарите и бръмчаха и в моята глава маса време и правих купища ремонти. Бяха му дали оферта да смени и целия ангренаж с ВВТ-и -та, всичко. После си дадох сметка, че тез ядове са били за нищо. Водна помпа и ролка на ремъка бяха сменили без да е необходимо, съответно сложили боклуци, болтове на колела разтегнали от презатягане, при смяна на сезонни гуми на 1-то предно колело 4 се скъсаха, на другото 2- да не би да са хлопали колелата...сигурно е само, че са им хлопали сачмите в главите. Беше някакъв филм докато я вкарах в пътя. И сега си потропва на бавен ход от технологична хлабина в усилвателя на волана и прецъква от газ, който преминава през клапите в компресора на климатика. Казвам тез неща, за да не стигаш дотам. Извинявам се, че част от съдържанието не е във връзка с темата.
Мисля, че на сервиза във В.Търново може да се довериш, на следващо обслужване заяви за това тропане да го видят и поне уточнят от какво е, щото старо правило има, че по телефон работа не се върши.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Аватар
itzoa
Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
Благодарил/а: 75 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

Мнение от itzoa » 29 Апр 2026 10:54

Оги, благодаря, да помислих си ги и аз тези неща, че не бива да се прекалява, но питах къде ли не и никой не можа да ми каже, че е чувал подобно тропкане отпред, а то си го има от бая време. С тези сложни системи не мисля изобщо да се отказвам от гаранционния сервиз, дано не е нещо прекалено сложно ако трябва да се оправя, защото не ми се иска и да оправя едно, а да се разбута друго.
Иначе за VIN номера сме го коментирали вече, всички Yaris Cross-ове в Европа се произвеждат във Валансиен, Франция, моят дойде през Букурещ, а не през Гърция, както би станало ако бяха от Япония, но въпреки това номера е JTD. Питал съм в доста фейсбук групи, вкл. чуждестранни европейски - хора, които си проследяват доставката от завода до дилъра (тук не може) и те са също с JTD. Имах и други дребни проблеми, например разхлабени болтове на шофьорската врата. Не е невъзможно поради запълване на капацитета на завода във Франция (високо търсене) моята да е дошла от Япония, но някак си не се връзва с доставката, макар че дилъра ми каза по телефона, че е в Букурещ, като го питах кога ще дойде, а реално аз лично не съм видял откъде идва.
А гумите сам си ги проверявам с ключ да не са пренатегнати след всяка смяна :)

П.п. ето, би било странно все с NL и F номера да са все правени в Япония ;) https://vf.vin/en/cars/toyota/yaris_cross

Оги
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 32 пъти

Мнение от Оги » 29 Апр 2026 11:14

Ми до Констанца или Хамбург по вода, с автовози- по-малко път, това е работа на логистиката.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор