Живот на 12V акумулатор при хибридите на Тойота

Публикувай отговор
Enwor
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от Enwor » 26 Мар 2026 23:40

Този допълнителен контур би изисквал допълнително окабелявване, конектори към БМС и донякъде байпас на защитния ключ и релетата. За да е fail-proof би трябвало и да не е с бутон ами с нещо механично свързващо. Което би усложнило още повече нещата. Ако за твоята не ти се занимава, защо производителя да го прави? Да вкара часове и пари за нещо дето се прави с вдигане на капака.. cool.gif
Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid

OVI
Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
Благодарил/а: 20 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от OVI » 27 Мар 2026 16:29

И моят е за смяна... Май...

На няколко пъти като натисна СТАРТ бутона, колата на влиза в ignation mode, а все едно съм натиснал старт-а без преди това да съм настъпил спирачката. Още един цикъл Off/On и няма проблем. Като че ли след натискането на старт-а минава малко повече време от светването на екрана, докато чуя двойното бипкане за готовност- все едно 'кумпутерите' се замислят повечко, преди да решат да ми позволят да карам.
Още един сигнал- вече на 2 пъти ми се случва след дълго пътуване, оставям колата в гаража и след 2-3 часа (все по малките часове на денонощието) приложението MyToyota ми push-на нотификация, че акумулатора е изтощен, с препоръка да направя едночасов трип, и да ида до сервиз.

Още не съм ходил да го мерят и гледат, пусто, все не остава време, а и в последните 2-3 месеца не съм имал нови известия (но симптомите, които написах в началото си ги има чат-пат).

Аватар
WoLF
Автомобил: Приус '07
Благодарил/а: 972 пъти
Получена  благодарност: 351 пъти

Мнение от WoLF » 27 Мар 2026 16:41

Готов си. На 10V като съм едвам успява да засече състоянието на скоростната кутия и "пали" след около 10 секунди мъка. Понякога забива до там и няма смисъл да чакаш, но не можеш и да я спреш tooth.gif
ИзображениеИзображениеИзображение

Публикувай отговор