Здравейте,
Искам да попитам тъй като до момента не съм карал хибриден автомоби дали това е нормално или не.
Колата е чисто нова на 2000 км.
Въпросната случка ми се случи снощи, като парикирах колата в паркинга.
Подхождам, паркирам си, но изненадващо колата не работеше на ток, а само на двигател.
Паркирах си аз минах от R на P двигателя продължаваше да си работи, след което натиснах бутона да изключа колата и имаше едно притрисане на автомобила.
Имах подобен случи и още един път но тогава бях спрял на голямо нагорнище и колата беше на ток и аз го отчетох, като закъсняла реакция на ръчна спирачка.
Поздрави!
Притрисане на Toyota RAV4 XA50 hybrid
- max-2
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 122 пъти
Така са. Понякога е хубаво да се изчаква ако не бърза човек, защото има различни причини да работи. Или зарежда, или топли купето, или загрява генерацията. Понякога изчаквам. Ако се спира под наклон, желателно е на неутрал с натисната спирачка да се включи ръчната спирачка, да се отпусне крачната, след това да се натисне крачната и да се включи на Р. Така товара от наклона не е в зъба на кутията, а в задните гуми.
Carina E 4AFE LB 1992
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте,
И да разбирам, че е нормално ако не я изчакам да мине на ток и реша да изгася преждевременно докато работи само на двигател колата така притриса.
По отношение на наклона, бях застанал на наклона с натиснат педал на спирачката и бутнах P, респективно ръчната спирачка се включа автоматично винаги, отпуснах крака от спирачката и си загасих колата от бутона и тя претресе.
За напред ще взема под внимание Вашите съвети и ще изчаквам, а като съм под наклон ще правя така с неутралната.
Благодаря много за ценните съвети.
Поздрави!
Искате да ми кажете, че когато двигателя работи и съм паркирал да изчаквам всеки път да мине на ток и тогава да я гася.
И да разбирам, че е нормално ако не я изчакам да мине на ток и реша да изгася преждевременно докато работи само на двигател колата така притриса.
По отношение на наклона, бях застанал на наклона с натиснат педал на спирачката и бутнах P, респективно ръчната спирачка се включа автоматично винаги, отпуснах крака от спирачката и си загасих колата от бутона и тя претресе.
За напред ще взема под внимание Вашите съвети и ще изчаквам, а като съм под наклон ще правя така с неутралната.
Благодаря много за ценните съвети.
Поздрави!
- max-2
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 122 пъти
По принцип гледам да изчаквам ако работи без видима причина. Т.е. батерия над половината и няма нужда от отопление на купето. Тогава прави някакви цикли на батерията или подгрява катализатор, не знам.
Няма значение толкова. Както казах правя го понякога.
Няма значение толкова. Както казах правя го понякога.
Carina E 4AFE LB 1992
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте,
Още веднъж БЛАГОДАРЯ, успокоих се, че не е някакъв проблем на колата и първото и второто притрисане, че бях готов да я водя в Тойота.
Поздрави!