странен шум от двигателя при тойота карина 2.0d

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 19 Май 2010 15:23

fr3nzy написа:Според мен един от най-тихите работещи дизели е 3 литровия на BMW, в момента карам карина дизел и не мога да кажа, че е тих, но работи меко. Единствено на 6така на бмв при форсиране се чува само съскане wink.gif
Братовчед ми е с BMW 2.5 дизел и никак не е тих в сравнение със Тойота Старлет '91 например да не говорим как пуши

fr3nzy

Мнение от fr3nzy » 19 Май 2010 23:09

Не случайно казах 3 литра, защото са комън рейл. 2.5 наи-вероятно е тдс, който ако е в добро състояние също е мн тих.

fr3nzy

Мнение от fr3nzy » 19 Май 2010 23:11

miLen4o написа:
fr3nzy написа:Според мен един от най-тихите работещи дизели е 3 литровия на BMW, в момента карам карина дизел и не мога да кажа, че е тих, но работи меко. Единствено на 6така на бмв при форсиране се чува само съскане wink.gif
WTF :violent3:
Слушал ли си въпросния двигател на бмв как работи, за да имаш база за сравнение?

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 20 Май 2010 10:46

fr3nzy написа:
miLen4o написа:
WTF :violent3:
Слушал ли си въпросния двигател на бмв как работи, за да имаш база за сравнение?
Pich v momenta sravnqvash magare sus samolet.karinata e TD ,dori nqma kuler,kak moje da sravnqvash commen reil s td?i da chuval sum kak raboti bmw 3ka
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Май 2010 21:26

Така ли? Честно казано слушам всеки ден едно BMW 530d 2006-та как потраква и е доста далеч от мазната и тиха работа на Карина TD. Ами Карината дизела работи няколко пъти по-тихо от един Авенсис D4-D, ако ги слушаме отвън моторите как работят, та и при ускорение и движение също. Авенсисите тракат отчетливо от високото налягане на впръскване , както и почти всички комън-рейли.
А БМВ действително имат едни от най-добрите дизели,и са тихи, но се обзалагам,че ако запалим БМВ дизел Комън-рейл и една Карина дизел и ги оставим да работят, Карината ще работи по-тихо- и то осезаемо по-тихо!
Не бъркай солидна шумоизолация с тихо работещ двигател.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 20 Май 2010 21:51

miLen4o написа:
fr3nzy написа:
miLen4o написа: WTF :violent3:
Pich v momenta sravnqvash magare sus samolet.karinata e TD ,dori nqma kuler,kak moje da sravnqvash commen reil s td?i da chuval sum kak raboti bmw 3ka
Съвсем спокойно може да се сравни комън-рейл с добър TD. И даже сравнението в случая е в полза на TD и е нормално най-малкото заради по-ниското налягане на впръскване, отделно вече заради перфектно изработения дизел Тойота. Аз твърдя,защото е факт, че Тойота е разполагала още през 80-те и 90-те години с най-прецизните машини за изработка на двигатели- заради това всички стари Тойота двигатели са толкова безшумни- минимални допуски, перфектна педантична изработка на двигателите, разбира се, на първо място са били и проектирани много добре. Новите Тойота двигатели много се европеизираха и не са така безшумни като работа, не съм чул как работят още новите Valvematic-тях не коментирам, но VVT-i направо тракат. D4-D са по-шумни от TD,но това го отдавам отчасти и на високите налягания.
Лексус обаче останаха уникално тихи, те се запазиха и в това отношение.

Карина дизел е от старата педантична изработка на двигателите на Тойота. За първи път като я чух 98-ма-99-та година на морето как работи една такава , тя е била 97-ма производство, червена, лъскава, с новата решетка , направо осъзнах,че това е най-тихо и спокойно работещия дизел, който бях чувал, и до ден днешен не съм си променил мнението.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

mmitevk

Мнение от mmitevk » 20 Май 2010 22:15

разпределителниа вал лагерува вяъв главата без лагери .там се получава износване.и от там може да се получи някакъв шум . но ако върви и нямаш други проблеми не пипаи.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 20 Май 2010 23:19

LEXUS написа:
miLen4o написа:
fr3nzy написа: Слушал ли си въпросния двигател на бмв как работи, за да имаш база за сравнение?
Съвсем спокойно може да се сравни комън-рейл с добър TD. И даже сравнението в случая е в полза на TD и е нормално най-малкото заради по-ниското налягане на впръскване, отделно вече заради перфектно изработения дизел Тойота. Аз твърдя,защото е факт, че Тойота е разполагала още през 80-те и 90-те години с най-прецизните машини за изработка на двигатели- заради това всички стари Тойота двигатели са толкова безшумни- минимални допуски, перфектна педантична изработка на двигателите, разбира се, на първо място са били и проектирани много добре. Новите Тойота двигатели много се европеизираха и не са така безшумни като работа, не съм чул как работят още новите Valvematic-тях не коментирам, но VVT-i направо тракат. D4-D са по-шумни от TD,но това го отдавам отчасти и на високите налягания.
Лексус обаче останаха уникално тихи, те се запазиха и в това отношение.

Карина дизел е от старата педантична изработка на двигателите на Тойота. За първи път като я чух 98-ма-99-та година на морето как работи една такава , тя е била 97-ма производство, червена, лъскава, с новата решетка , направо осъзнах,че това е най-тихо и спокойно работещия дизел, който бях чувал, и до ден днешен не съм си променил мнението.
Прав си колега ,съгласен съм с твоето мнение,а иначе точно за това си купих дизел.Търсих си бензинова кола ,виздам аз една бяла Карина "лъскачка" отивам да я огледам и виждам ,че е дизел и си казвам"това не е моята кола" ,ама уви запалих я и като чух как работи напълно си промених представата за дизел......и си тръгнах си дизеловата тойотаи определено не съм сбъркал. :thumbsup:
Последно промяна от miLen4o на 05 Окт 2010 19:10, променено общо 1 път.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
DENJY
Автомобил: TOYOTA AVENSIS T22

Мнение от DENJY » 25 Май 2010 17:01

Извинявам се, че прекъсвам спора Ви, ама някой нещо по темата и по проблема ми, някой нещо да каже wink.gif wink.gif wink.gif
В света има само два вида автомобили, TOYOTA и всички останали... punk.gif

TOYOTA COROLLA CE80 1.8D 1983год.
TOYOTA CARINA T19 2.0D 1993год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2000год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2002год

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 19 Юни 2010 23:08

Провери шайбата на коляновия вал може да се е разбило леглото на шпонката и да има луфт.Демфера също.Виждал съм такъв случай,шума се разнася по целия мотор и наподобява много други симптоми.

Аватар
DENJY

Мнение от DENJY » 05 Окт 2010 19:02

Здравейте отнво!
От доста време не бях посещавал форума и днес вече беше крайно време. Проблема го остановихме, преди време имах един пост в който имаше снимка с загредена една част от двигателя, онва е някаква вакуум помпа в която има един куп джунджурийки, всеедно гледах умален модел на целия двигател на колата, вътре разни бутала ризи нз си какво, абе нещо невероятно, та онези буталца вътре им са се оширили леглата и тогава, като е студена не се чува много тракането, обаче като загрее двигателя, нали се разширява метала (мисля че е аломинии) и шума става по силен, та взехме временно решение да наварим буталата, за да оплътнят леглата, и така дадахме ги на ковач направи ги малко по дебелички и шума затихна, но това е временно докато събера кураж и най вече средства да закупя нова такава, която по първоначални данни е 1400лв което ми навява в главата една стара поговорка "временното остава вечно" ама ше видим какво ще правим.
За сега това е от мен.
Благодаря на всички които писаха по темата, приемам още мнения и ще се радвам да разбера, добре ли е това което съм направил или не, дали може да повлияе по някакъв начин на работата на двигателя и така нататък.
Благодаря на всички Ви предварително!!!!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 06 Окт 2010 01:01

Ти пък нова ще купуваш , търси някъде втора злоупотреба .

Аватар
DENJY

Мнение от DENJY » 06 Окт 2010 08:30

тези модели не се карат много много,пък и по моргите ги няма, ама ще мислим някаква алтернатива.
======
Иначе наскоро сменях водна помпа и се искефих тотално - 80лв чисто нова водна помпа, няква италянска треа погледна отново за марката, но наистина неочаквах да е толкова ефтино. smile.gif

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 06 Окт 2010 19:00

Здравей колега, малко късно виждам темата ти, но по-добре късно отколкото никога...та на въпроса...имам корола дизел, мотора е еднакъв без турбото, и аз имах такъв проблем преди 4 години, тогава ми обявиха цена от 800 лв, но ми намериха втора употреба за 300лв някъде по Симеон...или беше От Христо Ботев 100 (не съм 100% сигурен) , работеща и не тракаща и до сега си работи без проблем (от 2 години не карам колата аз, а тъщата). Моята, т.е. свалената тракаше, но не чак толкова колкото ти описваш - повече тракаше на загрял мотор, но ме дразнеше и беше сменена:)
Не че от тогава до сега някъде седи и чака, но може да се пробваш ако вече не си го направил. Успех
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
zpaz
Обратна връзка:

Мнение от zpaz » 15 Фев 2011 18:52

От една седмица имам и аз Тойота Карина 96 2.0 ТД. Двигатела ми е едно идея по-вибриращ от колкото си мисля ,че трябва да е, но за сега нямам база за сравнение.Искам да питам за едно нещо , но не виждам смисъл да отварям нова тема и за това пиша в тази. Всеки път като изгася колата се чуват три поредни двойни изпилквания , но не са от нещо забравено да работи. Някой да знае за какво иде реч?

Заключено