Вибрации тракане Тойота Ярис

kosenceto

Вибрации тракане Тойота Ярис

Мнение от kosenceto » 02 Яну 2011 15:16

Здравейте на всички и ЧНГ.
От скоро съм горд собственик на тойота ярис 1.3 vvt-1 2006 г. и имам един сериозен проблем, откакто паднаха температурите колата започна да работи като дизел и почна доста да вибрира и трака.
Днес като я запалих подледнах отзад и видях че има доста сериозни вибрации в ауспуха и се чува нещо като тракане
Моля ако някой е имал сходен проблем да сподели на какво се дължи и как го е решил

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 02 Яну 2011 16:35

Еми освен скапано масло друго няма какво да е . След като загрее не се ли "оправя" ?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 02 Яну 2011 17:55

Бих заложил на кабели ВН или свещи.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kosenceto

Мнение от kosenceto » 02 Яну 2011 18:10

ами маслото е синтетика 5W40 лятото е сменено в тойота иначе като загрее работи малко по-добре но като чакам на някой светофар пак започва да потраква

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 02 Яну 2011 21:21

Иди в сервиз,обясни си проблема и остави колата за да я чуят как ще заработи като е студена.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 02 Яну 2011 21:43

kosenceto написа:ами маслото е синтетика 5W40 лятото е сменено в тойота иначе като загрее работи малко по-добре но като чакам на някой светофар пак започва да потраква
Най-вероятно от "хуба`ото" наливно масло - на приятел на баща ми след смяна на масло в Карком Варна колата се разтрака яко - след туба от 5 литра Elf Exilium 5W40 Made in France/да не се бърка с наливното правено в Алжир/ от доверен дилър на масла колата се оправи и замърка тихо без помен от "проблема".

П.С. Зизи яриса е с Ignition coil на всяка свещ!
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 02 Яну 2011 23:09

Аве проблеми дето е появяват само , като застудее 90% са от маслото !!!

ПС:
Виж темата за Крузера и помисли малко и ти !

мехаННика

Мнение от мехаННика » 03 Яну 2011 15:09

Всъщност,преди да си хвърлил маслото ,обясни тракането като мина зад колата ли го чу ?

scorpion

Re: Вибрации тракане Тойота Ярис

Мнение от scorpion » 03 Яну 2011 16:15

kosenceto написа:Здравейте на всички и ЧНГ.
От скоро съм горд собственик на тойота ярис 1.3 vvt-1 2006 г. и имам един сериозен проблем, откакто паднаха температурите колата започна да работи като дизел и почна доста да вибрира и трака.
Днес като я запалих подледнах отзад и видях че има доста сериозни вибрации в ауспуха и се чува нещо като тракане
Моля ако някой е имал сходен проблем да сподели на какво се дължи и как го е решил
Колеги. Това с маслото добре но ... човекът казва, че има вибрации на ауспуха, тракане ... Колата е 2006 г., .те на 5 години. Може пък да има разхлабване на някоя връзка по изпускателната система, да е заминало ластик, да има физическо нарушаване на системата (в този лед и сняг особено по кварталните улици защо не ?!?) Отделно ако има и вода в горивото !
Аз бих поогледал автомобила, вкл. отдолу и вкл. изп. система, презаредил с ново гориво и тогава ако няма промяна съдействие в сервиз.

kosenceto

Мнение от kosenceto » 03 Яну 2011 17:51

мехаННика написа:Всъщност,преди да си хвърлил маслото ,обясни тракането като мина зад колата ли го чу ?
Ами дори и като я карам се чува от време на време

Иначе благодаря на всички за отговорите, ясно че ще се ходи в сервиз да видим от какво точно идва проблема.

Ако някой може да ми препоръча и някой читав сервиз, в който не свалят кожи, защото в тойота ми искат 60 лв само за преглед на ходовата част ще бъда много благодарен smile.gif

мехаННика

Мнение от мехаННика » 03 Яну 2011 18:47

Даа,след като се чува и в движение значи и антифриза е за смяна ,шегувам се рзбира се.Както казаха и по горе може да си натиснал ауспуха в някоя преспа.Иди в някой сервиз ,спестява доста чаткане по клавиатурите а и ще си по спокоен.

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 03 Яну 2011 23:28

И според мен е от маслото. Някакъв жесток боклук набутват в тва ТМА. Моя Ярис и на положителни температури трака (не много силно, ама като се заслушаш и трака като на повдигачи). Сега в студовете незнам, че жената го кара и не съм сядал скоро, но определено наливат жестоки боклуци в скапаното ТМА.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Яну 2011 00:13

Не съм адвокат на ТМ Ауто и не си сменям там маслото, но такива изказвания са тенденциозни и нелогични.

ТМ Ауто не е производител на масла и петролни продукти. Дори нямат цех за разфасовка! Още повече нямат интерес да слагат скапано масло на гаранционни коли.

Не е нужно да ги "ръфате" за небивалици. Със сигурност имат и гафове, но смятам, че като цяло си гледат добре работата.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 04 Яну 2011 00:31

ами незнам кое си гледат добре, но ако искаш ще ти докарам колата да я чуеш как работи и да си кажеш и ти мнението. като смених първото масло на 15 000 започна да работи доста по-шумно, особено на по-студено време. и в никакъв случай не се изказвам тенденциозно, защото не съм вносител на масла, или представител на алтернативен на ТМА сервиз, просто си изказвам личните впечатления. освен това, смяната на масло с включен маслен филтър и труд за коли като моята извън гаранция струва към 70-80 лв., като това си го обявяват на всеослушание, нищо, че на мен ми взимат 250 - 350 лв. почти съм сигурен, че и на мене ми сипват от същото масло, което значи, че не е от най-хубавото за 70-80 лв с филтъра и труда.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

мехаННика

Мнение от мехаННика » 04 Яну 2011 01:28

Докторе,не се коси,всички болести са от нерви и всички проблеми са от маслото.Много хора не разбират че в техниката демокрация няма,тоест че нещата са еднозначни без значение на кой колко му е скъпо или кой какво си мисли че знае.Райдър и двете ти коли нямат хидравлични повдигачи.

Публикувай отговор