здравейте колеги,
някой сблъсквал ли се е със задачката да сложи навигация на авенсис 2 на мястото на радиото с дека и СД-то ?
авенсис 2 навигация
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
ivobox
Morgoth
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 106 пъти
- Получена благодарност: 194 пъти
Мнение от Akima » 14 Окт 2009 15:41
Много съм мислил.
Имаш 3 основни въпроса:
1.Колко пари даваш и какво искаш да сложиш - предлагам нещо такова - http://www.kenwood.eu/products/car/navi ... avigation/.
2.Пластмасата за отвън, за да покрие 2-дин слота - вече се намира и в БГ даже и някъде в и-нет гледах.Наричат ги адаптори.Виж в Ines Auto - и да нямат би трябвало да поръчат.
http://www.caraudiodirect.co.uk/toyota- ... g-kit.html
http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1501
3.Дистанционно на волана имаш ли?Ако да трябва ти преходник,но и той се поръчва.
Хубавото на Авенсиса е , че разхода на гориво и др. дреболии са горе,а не на headunit-а/това което е плеъра/,т.е. няма да загубиш разход на гориво и обхват и няколко др. екстри.
Само не вземай китайски боклук!
Така, че дерзай.
Успех!
П.С.Аз имам една Корола 9 под ръка,ама не ми дават да я разколача.
Имаш 3 основни въпроса:
1.Колко пари даваш и какво искаш да сложиш - предлагам нещо такова - http://www.kenwood.eu/products/car/navi ... avigation/.
2.Пластмасата за отвън, за да покрие 2-дин слота - вече се намира и в БГ даже и някъде в и-нет гледах.Наричат ги адаптори.Виж в Ines Auto - и да нямат би трябвало да поръчат.
http://www.caraudiodirect.co.uk/toyota- ... g-kit.html
http://www.inesauto.com/catalogue.php?cid=1501
3.Дистанционно на волана имаш ли?Ако да трябва ти преходник,но и той се поръчва.
Хубавото на Авенсиса е , че разхода на гориво и др. дреболии са горе,а не на headunit-а/това което е плеъра/,т.е. няма да загубиш разход на гориво и обхват и няколко др. екстри.
Само не вземай китайски боклук!
Така, че дерзай.
Успех!

П.С.Аз имам една Корола 9 под ръка,ама не ми дават да я разколача.

Akima
slu4aen
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 368 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 31 Окт 2009 13:57
'Китайските' GPS са много по-функционални от оригиналните...
Особено за нашия район оригиналните Тойота навигации са пълен боклук...
Китайците са отворена система, дето можеш да им инсталираш каквото си искаш и да им сложиш каквато си искаш карта.
Но качеството им е кофти.
Звука също е зле (поне на тези, които съм слушал)...
Затова за себе си избрах отделен китайски GPS.....
Особено за нашия район оригиналните Тойота навигации са пълен боклук...
Китайците са отворена система, дето можеш да им инсталираш каквото си искаш и да им сложиш каквато си искаш карта.
Но качеството им е кофти.
Звука също е зле (поне на тези, които съм слушал)...
Затова за себе си избрах отделен китайски GPS.....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от ivobox » 31 Окт 2009 18:41
slu4aen, доста добре изглежда, ама и цената си е яката работа+поне $100 за доставка.Иначе е супер
slow можеш ли да дадеш някакъв линк за чудесата на китайската индустриална революция biggrin.gif
slow можеш ли да дадеш някакъв линк за чудесата на китайската индустриална революция biggrin.gif
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA
ivobox
Мнение от tntony » 02 Ное 2009 15:40
Сега да ви обясна огромнат разлика м/у GPS ите от къде идва.
Марки като Гармин ,Асус , Мио , HP и др. сравнени с някои китайски като Шинхуа , Минххуа и т.н е дисплея
Като си го закачиш на стъклото и съвсем малко като ти блесне слънцето АБСОЛЮТНО НИЩО не се вижда - китайски
Аз ползвам Мио и колкото и силно да блести слънцето абсолютно всичко се вижда на екрана.
По отношение на софтуера гармин работят с някакъв вид линукс и друго освен на гармин нищо не може да се сложи
Асус , MIO и HP повечето им модели работят с Windows mobile CE който е орязан Windows mobile
Но итези марки имат и устройства с Windows mobile и на тях може да им слагаш абсолютно всякакви програмки за навигация както Garmin и I-go и Navigon и други . И само си избиташ коя програмка да стартираш и тя почва да те навигира
За мен най хубава е I-GO много елементарна за работа, карти се упдейтват много лесно, и заема много голяма част от пътищата на България
Марки като Гармин ,Асус , Мио , HP и др. сравнени с някои китайски като Шинхуа , Минххуа и т.н е дисплея
Като си го закачиш на стъклото и съвсем малко като ти блесне слънцето АБСОЛЮТНО НИЩО не се вижда - китайски
Аз ползвам Мио и колкото и силно да блести слънцето абсолютно всичко се вижда на екрана.
По отношение на софтуера гармин работят с някакъв вид линукс и друго освен на гармин нищо не може да се сложи
Асус , MIO и HP повечето им модели работят с Windows mobile CE който е орязан Windows mobile
Но итези марки имат и устройства с Windows mobile и на тях може да им слагаш абсолютно всякакви програмки за навигация както Garmin и I-go и Navigon и други . И само си избиташ коя програмка да стартираш и тя почва да те навигира
За мен най хубава е I-GO много елементарна за работа, карти се упдейтват много лесно, и заема много голяма част от пътищата на България
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
tntony
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru