Toyota C-HR 2.0 Hybrid Club Automatic
-
kochtrela
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте колеги. Замислил съм се да "сменям форумната принадлежност" и да идвам при Вас. Загледал съм се в автомобила от заглавието. Нещо като тези: https://autoworld.mobile.bg/obiavi/avto ... =1&nup=014
Никога не съм се качвал в Тойота с изключение преди 10 г. на една Корола Версо, тогава бях много впечатлен от колата. А тази хибридна технология ми е "пълен мрак".
Най-общо казано ми трябва автомобил, който ще се кара изключително само извън града, на дестинации - 300-500 км. и евентуални разходки до съседните ни държави. Годишен пробег 10-15 хил.км. Ще се возим само аз и жената със необходимия багаж. Стил на шофиране - пенсионерски, спазване на ограниченията, без разни "ръчкания". Да може да ме "измъкне" при изпреварване на 2-3 тира ако се наложи. Да не е чуплив. Поддръжката няма значение. Няма как да искаш нещо от дадена машина ако не я поддържаш адекватно.
Ами това е колеги. Ще съм щастлив ако споделите Вашите мнения и опит относно този автомобил. Благодаря предварително.
Никога не съм се качвал в Тойота с изключение преди 10 г. на една Корола Версо, тогава бях много впечатлен от колата. А тази хибридна технология ми е "пълен мрак".
Най-общо казано ми трябва автомобил, който ще се кара изключително само извън града, на дестинации - 300-500 км. и евентуални разходки до съседните ни държави. Годишен пробег 10-15 хил.км. Ще се возим само аз и жената със необходимия багаж. Стил на шофиране - пенсионерски, спазване на ограниченията, без разни "ръчкания". Да може да ме "измъкне" при изпреварване на 2-3 тира ако се наложи. Да не е чуплив. Поддръжката няма значение. Няма как да искаш нещо от дадена машина ако не я поддържаш адекватно.
Ами това е колеги. Ще съм щастлив ако споделите Вашите мнения и опит относно този автомобил. Благодаря предварително.
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 150 пъти
Здравейте!
Синът ми кара такава, модел 2022. Вече е навъртял над 60К и нищо освен регулярното обслужване. В годината поне 2 пъти си идва от Германия с нея и е доволен от разход, поведение и всичко като цяло. Няма прословутия проблем с повишаване на нивото на маслото, за който пишат, че страдал този двигател. Мисля, че добре сте се ориентирали.
Синът ми кара такава, модел 2022. Вече е навъртял над 60К и нищо освен регулярното обслужване. В годината поне 2 пъти си идва от Германия с нея и е доволен от разход, поведение и всичко като цяло. Няма прословутия проблем с повишаване на нивото на маслото, за който пишат, че страдал този двигател. Мисля, че добре сте се ориентирали.
Последно промяна от FearSoft на 25 Фев 2026 17:23, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

-
kochtrela
Здравейте колеги. След близо 6 месечно проучване и обмисляне взех решение да се насоча към втората генерация C-HR, задължително двулитровия двигател.
Спрял съм се на по-горните нива на оборудване като GR SPORT и PREMIERE EDITION. От нещата, които прочетох обаче за моделите 4х4 /I-AWD/ останах с впечатление, че имат по-твърда возия, което аз искам да избегна. По-високия разход заради това 4х4 не е проблем. А и няма да ми е необходимо това 4х4. Четох също, че самото окачване при тях било по различно от колите само с предно и по-често може да възникне проблем заради "уникалните и прекрасни" пътища у нас. Насочил съм се към автомобили предлагани от представителствата на марката в България. Какво мислите?
Спрял съм се на по-горните нива на оборудване като GR SPORT и PREMIERE EDITION. От нещата, които прочетох обаче за моделите 4х4 /I-AWD/ останах с впечатление, че имат по-твърда возия, което аз искам да избегна. По-високия разход заради това 4х4 не е проблем. А и няма да ми е необходимо това 4х4. Четох също, че самото окачване при тях било по различно от колите само с предно и по-често може да възникне проблем заради "уникалните и прекрасни" пътища у нас. Насочил съм се към автомобили предлагани от представителствата на марката в България. Какво мислите?
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 111 пъти
- Получена благодарност: 181 пъти
Качи се карай и ще разбереш кое и как вози.
Всеки си има свой задник и мисли.
Всеки си има свой задник и мисли.
caryЦар
-
stangenov
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Аз съм на предно само и за мен возията е ок (Premiere edition...сега вече се води Hero). Не е прекалено твърдо окачването да ме дразни.
-
kochtrela
Да, знам за Premiere edition-Hero, но аз съм се насочил към кола 2024-2025 г. та затова така се изразих. Иначе и на мен ми се иска да е само с предно, но нещо няма предлагане. А тези GR-Sport са все 4х4. Но ще изчакам, все нещо ще излезе на пазара.
Колата е перфектна, притежавам такава от три години купена от ТМ Ауто, никакви проблеми, изпреварва като стрела разход по магистрала 5-6 л/100 на второстепенни шосета пада на 4. Всички системи за сигурност, два пъти ме спасява при излизане на заден ход да не блъсна внезапно изникнали колоездачи. Горещо препоръчвам, прекрасен автомобил.
-
stangenov
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Аз като гледам цените на втората употреба от тези години (особено в Тойота, там в момента има няколко на малко километри) бих си взел нова. Ако трябва да съм честен, двигателя е силен за FWD и много често потеглям с превъртане на гуми (На ЕКО режим е по-добре) или при стандартен режим ако подам по-рязко газ по време на движение. Може би ако сега си купувах кола, щеше да е 4х4.