Toyota C-HR 2.0 Hybrid Club Automatic

kochtrela
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kochtrela » 25 Фев 2026 14:09

Здравейте колеги. Замислил съм се да "сменям форумната принадлежност" и да идвам при Вас. Загледал съм се в автомобила от заглавието. Нещо като тези: https://autoworld.mobile.bg/obiavi/avto ... =1&nup=014
Никога не съм се качвал в Тойота с изключение преди 10 г. на една Корола Версо, тогава бях много впечатлен от колата. А тази хибридна технология ми е "пълен мрак".
Най-общо казано ми трябва автомобил, който ще се кара изключително само извън града, на дестинации - 300-500 км. и евентуални разходки до съседните ни държави. Годишен пробег 10-15 хил.км. Ще се возим само аз и жената със необходимия багаж. Стил на шофиране - пенсионерски, спазване на ограниченията, без разни "ръчкания". Да може да ме "измъкне" при изпреварване на 2-3 тира ако се наложи. Да не е чуплив. Поддръжката няма значение. Няма как да искаш нещо от дадена машина ако не я поддържаш адекватно.
Ами това е колеги. Ще съм щастлив ако споделите Вашите мнения и опит относно този автомобил. Благодаря предварително.

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 75 пъти
Получена  благодарност: 150 пъти

Мнение от FearSoft » 25 Фев 2026 14:49

Здравейте!
Синът ми кара такава, модел 2022. Вече е навъртял над 60К и нищо освен регулярното обслужване. В годината поне 2 пъти си идва от Германия с нея и е доволен от разход, поведение и всичко като цяло. Няма прословутия проблем с повишаване на нивото на маслото, за който пишат, че страдал този двигател. Мисля, че добре сте се ориентирали.
Последно промяна от FearSoft на 25 Фев 2026 17:23, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
Изображение

kochtrela

Мнение от kochtrela » 08 Сеп 2026 12:37

Сърдечно благодаря!

kochtrela

Мнение от kochtrela » 08 Сеп 2026 12:49

Здравейте колеги. След близо 6 месечно проучване и обмисляне взех решение да се насоча към втората генерация C-HR, задължително двулитровия двигател.
Спрял съм се на по-горните нива на оборудване като GR SPORT и PREMIERE EDITION. От нещата, които прочетох обаче за моделите 4х4 /I-AWD/ останах с впечатление, че имат по-твърда возия, което аз искам да избегна. По-високия разход заради това 4х4 не е проблем. А и няма да ми е необходимо това 4х4. Четох също, че самото окачване при тях било по различно от колите само с предно и по-често може да възникне проблем заради "уникалните и прекрасни" пътища у нас. Насочил съм се към автомобили предлагани от представителствата на марката в България. Какво мислите?

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 111 пъти
Получена  благодарност: 181 пъти

Мнение от zorbata » 08 Сеп 2026 15:20

Качи се карай и ще разбереш кое и как вози.
Всеки си има свой задник и мисли.
caryЦар

stangenov
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от stangenov » 08 Сеп 2026 16:08

Аз съм на предно само и за мен возията е ок (Premiere edition...сега вече се води Hero). Не е прекалено твърдо окачването да ме дразни.

kochtrela

Мнение от kochtrela » 08 Сеп 2026 16:42

Да, знам за Premiere edition-Hero, но аз съм се насочил към кола 2024-2025 г. та затова така се изразих. Иначе и на мен ми се иска да е само с предно, но нещо няма предлагане. А тези GR-Sport са все 4х4. Но ще изчакам, все нещо ще излезе на пазара.

ilgenov

Мнение от ilgenov » 09 Сеп 2026 08:42

Колата е перфектна, притежавам такава от три години купена от ТМ Ауто, никакви проблеми, изпреварва като стрела разход по магистрала 5-6 л/100 на второстепенни шосета пада на 4. Всички системи за сигурност, два пъти ме спасява при излизане на заден ход да не блъсна внезапно изникнали колоездачи. Горещо препоръчвам, прекрасен автомобил.

stangenov
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от stangenov » 09 Сеп 2026 09:12

Аз като гледам цените на втората употреба от тези години (особено в Тойота, там в момента има няколко на малко километри) бих си взел нова. Ако трябва да съм честен, двигателя е силен за FWD и много често потеглям с превъртане на гуми (На ЕКО режим е по-добре) или при стандартен режим ако подам по-рязко газ по време на движение. Може би ако сега си купувах кола, щеше да е 4х4.

Публикувай отговор