Здравейте бъдещи съфорумци,
Проблемът с регистрацията на нови членове е оправен благодарение на slowtrveler!
Поздрави,
Връзка с Petar555 за консултация/диагностика и ремонт на ММТ
-
Petar555
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 21 пъти
- Получена благодарност: 45 пъти
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
-
killer_777
- Автомобил: Yaris 2006 1.4 D4D
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте, Petar555
От скоро съпругата ми е собственик на Yaris XP90 2006 1.4 D4d с MMT кутия.
Колата е на към 200 000 км, като съединител е сменян преди 20 000км и е направено обучение според предният собственик.
Покарах колата в града и на моменти се забелязва неплавна смяна на скоростите и придърпване когато е на режим "Е".
В ръчен режим "М" сменя добре предавките.
Имам шофьорски опит с ръчни и автоматични кутии, но не и с ММТ кутия.
Колкото повече чета Вашата тема и темата "MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея" се убеждавам, че колата ще има нужда от диагностика и мнение от човек, който има опит с такъв тип кутии.
Като обобщение:
- Колата до сега не е изключвала от скорост.
- не е включвала светлинна индикация за проблем с кутията на таблото.
- Забелязва се на моменти неплавна смяна на скоростите и придърпване когато е на режим "Е".
- Колата не тръгва сама след отпускане на педала на спирачката на равен път и трябва да се подаде газ (четох, че в никакъв случай не може да се сравнява с хода на автоматична кутия, но все пак трябвало да тръгва сама след отпускане на спирачката. Разбира се поради липсата на опит от моя страна може да съм в сериозна грешка в очакванията си или разбиранията си за възможностите на такъв тип кутия).
От София съм и след като направя две мнения в форума ще Ви пиша на лично за да се разберем в детайл.
Благодаря и надявам се до скоро.
От скоро съпругата ми е собственик на Yaris XP90 2006 1.4 D4d с MMT кутия.
Колата е на към 200 000 км, като съединител е сменян преди 20 000км и е направено обучение според предният собственик.
Покарах колата в града и на моменти се забелязва неплавна смяна на скоростите и придърпване когато е на режим "Е".
В ръчен режим "М" сменя добре предавките.
Имам шофьорски опит с ръчни и автоматични кутии, но не и с ММТ кутия.
Колкото повече чета Вашата тема и темата "MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея" се убеждавам, че колата ще има нужда от диагностика и мнение от човек, който има опит с такъв тип кутии.
Като обобщение:
- Колата до сега не е изключвала от скорост.
- не е включвала светлинна индикация за проблем с кутията на таблото.
- Забелязва се на моменти неплавна смяна на скоростите и придърпване когато е на режим "Е".
- Колата не тръгва сама след отпускане на педала на спирачката на равен път и трябва да се подаде газ (четох, че в никакъв случай не може да се сравнява с хода на автоматична кутия, но все пак трябвало да тръгва сама след отпускане на спирачката. Разбира се поради липсата на опит от моя страна може да съм в сериозна грешка в очакванията си или разбиранията си за възможностите на такъв тип кутия).
От София съм и след като направя две мнения в форума ще Ви пиша на лично за да се разберем в детайл.
Благодаря и надявам се до скоро.
-
Petar555
Здравейте,
Имате лично съобщение от мен.
Поздрави,
Имате лично съобщение от мен.
Поздрави,
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
-
killer_777
- Автомобил: Yaris 2006 1.4 D4D
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте, Колеги
Искам да изкажа благодарности на Petar555 за отстраняването на забележките, които имаше колата на съпругата ми.
Кутията е неузнаваема в най-добрият смисъл, превключва плавно, от спряло състояние тръгва сама без подаване на газ.
Петър, огромно благодаря!
Искам да изкажа благодарности на Petar555 за отстраняването на забележките, които имаше колата на съпругата ми.
Кутията е неузнаваема в най-добрият смисъл, превключва плавно, от спряло състояние тръгва сама без подаване на газ.
Петър, огромно благодаря!
-
Petar555
И аз благодаря! Безаварийно!