Смяна салон от Авенсис десен волан.
- tosco
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте,
иска ми се да сменя салона с кожен от Авенсис с десе волан.
Моята таратайка е Т27 2011г комби, намерил см от Авенсис 2016г, последната версия на модела.
Та, питането ми е, ще пасне ли захващането на предни и адни седалки.
Продавача ме уверява, че всичко пасва. Дори дава салона заедно с инсталацията и всчко пасвало.
Някой играл ли го е този филм? Ще съм благодарен на мнения и съвети!
иска ми се да сменя салона с кожен от Авенсис с десе волан.
Моята таратайка е Т27 2011г комби, намерил см от Авенсис 2016г, последната версия на модела.
Та, питането ми е, ще пасне ли захващането на предни и адни седалки.
Продавача ме уверява, че всичко пасва. Дори дава салона заедно с инсталацията и всчко пасвало.
Някой играл ли го е този филм? Ще съм благодарен на мнения и съвети!
Kia pro_ceed 1,6
Toyota Avensis T27 2.0 D4D
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 188 пъти
- Получена благодарност: 775 пъти
Физически вероятно. Но ... на дясната дирекция се вдига дясната седалка нагоре, а на лявата дирекция се вдига лявата седалка. Това ако няма да сменяш корите, че там на дясната врата има място за четири бутона за стъклата на вратите, а на лявата дирекция са от другата страна. Седалките ако ги размениш ще изкараш коланите отвън, а еърбезите в облегалките отвътре, където изобщо не им е мястото.
Т.е. забравяш за корите на предните врати, а предните седалки ги събличаш и преобличаш скелета на твоите. Не помня имаше ли лумбална опора във седалките на този модел, но и тя ако я има ще отиде от другата страна. Задните седалки, предполагам че ще станат, ако не си взел примерно от комби да ги слагаш на седан или обратното.
Не е невъзможно за изпълнение, но ти си реши дали ти се плува в тези води. Аз не бих си го причинил, освен ако наистина има липса на седалки на вторичния пазар (вероятно не) или цената да е брутално ниска. Но това е мое мнение - може да ме отсвириш.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- tosco
Всяко мнение е полезно и не подлежи на отсвирване!
Корите на вратите не ме интересуват. Иска ми се да мина на кожен сало, че съм с малко дете и чистенето на кожа е
една идея по-лесно. И моята е комбЕ и англичанката също. Ще мина да огледам, дето казваш за повдигането и пак ще пиша.
Тоова е снимка а пасажерската (лява) седалка.
Корите на вратите не ме интересуват. Иска ми се да мина на кожен сало, че съм с малко дете и чистенето на кожа е
една идея по-лесно. И моята е комбЕ и англичанката също. Ще мина да огледам, дето казваш за повдигането и пак ще пиша.
Тоова е снимка а пасажерската (лява) седалка.
Kia pro_ceed 1,6
- mapamop
Имаш да пускаш и кабели, които липсват за моторизацията на седалките под мокетите. Ако решиш да подкараш И подгревите, ще има още кабели за пускане и предпазители.
Отделно че не ми излиза естетиката на плат по корите, и кожа по седалките. Ще личи че е "БеГе спешъл едишън" (франкенщайн), освен ако не решиш да претапицираш твоит кори.
И аз съм с две деца на 4 и 13 години, но даже нямам истински калъфи на седалките - има една моя стара блуза да не се каля много гърба на дясната седалка, и една бебешка непромокаема подложка под столчето да не се каля седалката. Само че нищо друго не се внася в купето освен бутилки с вода. Пролет и есен я пера за 2 часа цялата кола пред гаража, с евтина перяща прахосмукачка за нещо от сорта на 180 лева (като я купувах бяха левове) и пистолет за компресора за нещо от сорта на 30-40 лева. Предполагам че това вече може да не е съвсем в класа на "обикновения човек", но генерално идеята ми е че поне на Т25 платовете на седалките са такива че лесно им излизат лекетата. Стига да не са изсъхнали желирани бонбони и разни гъсти сокове. Там пак излизат, ама отнема повече време.
Прецени си. Аз съм с други възможности и мисли вероятно, и при мен изглеждат различно нещата. Ще спра да споделям "как е при мен", че много вероятно пак ще ме нахранят че нямам връзка с действителността. Ако имаш директен и конкретен въпрос, ще ти отговоря все пак.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- tosco
Подгрев нямам и на сегашните седалки, та няма да ми липсва.
Моторизирана е само лумбалната опора. Та, кабели не виждам защо да опъвам.
Моторизирана е само лумбалната опора. Та, кабели не виждам защо да опъвам.
Kia pro_ceed 1,6
- BOz
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Да сменям седалките заради децата?
По-лесно ми е с правила да не мърлят и толкова.
И лично за мен е много по-комфортно с плат и не бих си играл да сменям.
По-лесно ми е с правила да не мърлят и толкова.
И лично за мен е много по-комфортно с плат и не бих си играл да сменям.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

- tosco
Не съм пуснал тема-анкета, кой какво харесва и предпочита, а дали някой е правил подобна замяна да даде мнение.
Kia pro_ceed 1,6
- TATI
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 223 пъти
- Обратна връзка:
Ако това е снимка от донора, много се съмнявам, че са от модел 2016. Според мен са много некадърно претапицирани, защото авенсис от 2016-та нагоре няма такива седалки, поне моя не е с такива и такава форма.
И на въпроса - не, няма шанс да станат, не и без сериозна интервенция по захващането, защото механизмите не са съвместими с лява и дясна дирекция. Успех и да се похвалиш като ги монтираш.
Ето седалка от 2016-та:
И на въпроса - не, няма шанс да станат, не и без сериозна интервенция по захващането, защото механизмите не са съвместими с лява и дясна дирекция. Успех и да се похвалиш като ги монтираш.
Ето седалка от 2016-та:
- Прикачени файлове
-
- Screenshot 2026-05-28 at 23.00.41.png (1.83 MiB) Преглеждано 192 пъти
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- tosco
https://www.facebook.com/groups/1443817 ... 829086579/
Това е обявата и колата. Не съм се заслилил утре да ходя да го взимам (салона)
Искам да разбера дали пасват поне захватите на седалките. Но, ако ще се преправя нещо по захвати и други неща- ще пропусна.
Това е обявата и колата. Не съм се заслилил утре да ходя да го взимам (салона)
Искам да разбера дали пасват поне захватите на седалките. Но, ако ще се преправя нещо по захвати и други неща- ще пропусна.
Kia pro_ceed 1,6
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 1029 пъти
- Получена благодарност: 365 пъти
Ами ако не си се усетил още - пропусни. Има филм, тегав е и с много псуване 

- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 125 пъти
Винаги шофьорската е с повече настройки. Никакъв смисъл няма да се преправя инсталация, датчик за тегло и т.н. Също така е силно препоръчително да не се вярва за нищо на моргаджия, който продава коли с десен волан.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 573 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
mapamop е написал основното, поне за мен - аirbags в седалките!
Дали е възможно да се разменят възглавниците, при което да са напълно функционални нямам представа.
За мен животът и здравето са най-важни!
Всичко останало са гевезелъци!
Освен това съществуват аксесоари, наречени калъфи за седалки.
Модели и материали - избор има достатъчно. Повечето са със съответна перфорация на мястото на възглавниците на седалките.
Втори вариант - автотапицер.
Дали е възможно да се разменят възглавниците, при което да са напълно функционални нямам представа.
За мен животът и здравето са най-важни!
Всичко останало са гевезелъци!
Освен това съществуват аксесоари, наречени калъфи за седалки.
Модели и материали - избор има достатъчно. Повечето са със съответна перфорация на мястото на възглавниците на седалките.
Втори вариант - автотапицер.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 1029 пъти
- Получена благодарност: 365 пъти
- mapamop
Писал съм ако, с не че може. Дори и да можеше няма да се получи със закопчалката на коланите и еърбезите. Но TATI е съвсем в десетката че не пасват долу крепежите към купето.
Ако седалката е моторизирана като на T25 за да се движи напред-назад, или изобщо да има някаква моторизация и оригиналните седалки не са моторизирани много вероятно заради тези "ръчки" даже и тапицерията, няма да може да се преоблече.
На едната ще има излишни отвори поне, да не кажа че на другата пък евентуално ще липсват.
Имах предвид че ако не се разглобяват седалките а чисто геометрично се разменят ще се обърне всичко наопаки. Генерално си мислех за преобличане на неговите. Но предвид че се преминава от не-моторизирана към такава с електрически задвижвания мисля че и преобличането няма да се получи добре.
TATI, понеже е десняк, фабриката е в Англия и ингилизите си позволяват да се глезят и да имат разни нива на оборудване от сорта на T5, T-spirit които ги има само при тях като набор на мещатериали и оборудване. Но дори и да са претапицирани седалките, спънката е в това което сме писали - обратната ориентация на седалките, различия в закрепването и генрално различните седалки на привмника и донора, които ще са неприятни дори за технически канибализъм с преобличане и прехвърляне на вътрешни части.
За мен е загубена кауза. Има кожени калъфи, има тапицер който ще ги направи като нови на неособено ниска цена, има и втора употреба от лява дирекция на съответна цена.
Нека колегата си реши. Въпреки че понякога ми идва хъс да се вкарвам във всякакви безумия, това ми идва малко извън желанието.
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...