Бутон START STOP прекъсва/ не включва.
-
GORGEVERSO1980
- Автомобил: Corola Verso 1.8 2007
Здравейте колеги.Карам Тойота Корола Версо 2007 г. 1.8 газ/бензин 129 к.с ММТ кутия.Като купих колата преди 4 години сменях съединител иактуатор .Преди година имах проблем с start/stop бутона. Смених машинката под педала после се оказа че старата е добре. Прегледаха ми главния компютър нямаше проблем после се оказа,че е от комфорт модула смених го всичко се оправи стартираше нормално от бутона до-преди няколко дена,като стана горещо времето и стария проблем се появи пак.Натискам бутона ту светва зелено ту оранжево прекъсва сигнала за стартиране. Преди година смених Алтернатор и профилактика на Стартер . Моля за съвет,от къде може да идва проблема
.БЛАГОДАРЯ Предварително!
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 162 пъти
Ми сега почни от бутона - на почти 20 год. е.
А и диагностика можеш да направиш.
А и диагностика можеш да направиш.
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 188 пъти
- Получена благодарност: 773 пъти
Вадиш бутона и мериш по краката какво има, и дали прекъсва при натискане.GORGEVERSO1980 написа: ↑28 Май 2026 10:44 Натискам бутона ту светва зелено ту оранжево прекъсва сигнала за стартиране
Виж слота да не е износен и да "лъже" че е изваден ключа. Би трябвало някъде около/във него да е антената на имобилайзера.
Четохте ли грешките на тази кола? По бегъл спомен от слаб акумулатор вдигаше грешка че не запалва на време. Ако съвсем не запали би трябвало да има записана грешка по компютрите.
Лампичката да светне оранжево/зелено я командва мисля това, но да остане за последно след всичките проверки:
89618 - COMPUTER, IGNITION CONTROL 89618-0F020
*Номерът е за фейслифтова с ръчна кутия. При теб може да е различен.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...