Разход Yaris Cross Hybrid 2025
-
didopido
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте, съпругата ми закупи въпросния автомобил и вече е навъртяла около 600км градско. Озадачава ме средният разход 7-7.5. Тръгва и спира плавно, не кара на ластик. Според вас нормален ли е този разход? Това ни е първият хибрид в семейството и не знам какво да мисля.
Toyota Corolla MY24, petrol.
-
Hursa
- Благодарил/а: 50 пъти
- Получена благодарност: 224 пъти
Ако обича да и е по-топло, особено ако автомобила се държи на паркинг, а не в гараж, и трябва да размразяват и осушават стъклата - не е висок. Все пак си бе доста хладно.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 85 пъти
- Получена благодарност: 146 пъти
На какво разстояние се кара? През зимата разхода винаги си е по-голям.
caryЦар
-
didopido
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Не, возил съм се с нея, кара плавно, без рязки настъпвания. Другото, което забелязах, че батерията много рядко се зарежда над 50%. Обикновено е между 30-50
Toyota Corolla MY24, petrol.
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 41 пъти
На мен сега ми дава около 5 градско/селско заради парното. През другото време е около 4.
Завишен (много) ми се вижда разхода. Покарайте още малко до настъпването на топлия сезон и ако още държи такъв разход, връщайте я на дилъра да си оправя по гаранция. Може да има някакъв фабричен дефект, не е изключено. Дори и Тойота може да настъпи мотиката понякога.
Това за батерията е нормално, и при нас е така.
П.П. Има и друг начин - жената се облича топло и кара 1-2 дена без да пуска парното. Занулява брояча и гледате разхода за този период. Ако не падне под 5 значи не е от парното и има друг проблем. И още нещо - на тия коли над 100 км/ч разхода е голям, така че зависи как се кара. По магистралата с 130/140 го дават около 6.
Завишен (много) ми се вижда разхода. Покарайте още малко до настъпването на топлия сезон и ако още държи такъв разход, връщайте я на дилъра да си оправя по гаранция. Може да има някакъв фабричен дефект, не е изключено. Дори и Тойота може да настъпи мотиката понякога.
Това за батерията е нормално, и при нас е така.
П.П. Има и друг начин - жената се облича топло и кара 1-2 дена без да пуска парното. Занулява брояча и гледате разхода за този период. Ако не падне под 5 значи не е от парното и има друг проблем. И още нещо - на тия коли над 100 км/ч разхода е голям, така че зависи как се кара. По магистралата с 130/140 го дават около 6.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- max-2
- Благодарил/а: 53 пъти
- Получена благодарност: 140 пъти
Сега като е студено без парно не може да стопли батерията и да я вкара в режим бързо.
Carina E 4AFE LB 1992
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 41 пъти
При мен не вдигала над 5 дори и сега през зимата. Да не говорим, че разход градско трябва да е по-нисък от извънградско.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 950 пъти
- Получена благодарност: 341 пъти
-
Hursa
- Благодарил/а: 50 пъти
- Получена благодарност: 224 пъти
Вярно, че от години тойота все по мотики стъпва.
Но в случая разликата в разхода, при градско шофиране може да варира и в пъти. Аз например държа да ми е топло и държа климатика лято/зима на 25. Жената дори принудително го "форсира" на високи обороти на вентилатора, въпреки че не смятам да има особен смисъл. Колата я вземаме да ни служи, на нас да ни е конфортно, да ни радва и при шофиране, макар че последното, с тойота не е баш така, а не ние да служим на "нея".
Отделно в случая по-добрата ефективност на двигателя допринася до по-бавно нагряване на охладителната система (та дори част от топлината "отива" към батерията
). А кроса си е по-обемен, но едва ли е с по-добра топлоизолация. Достатъчно е да работи по-продължително време на място по светофари или на паркинга, докато се чака да се поразмрази или поизчисти стъклото за да "скочи" разхода.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid