Кабели, преходници, OBD адаптери за диагностика и подобните - собствен опит
-
bladyle
- Автомобил: Toyota Avensis T27
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно 
-
gena_bs
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 505 пъти
- Получена благодарност: 117 пъти
Тези кабели справят ли се успешно с диагностика на всички блокове на по-нови автомобили?
Примерно след 2020 година. И кои точно, че като пусна търсачката и излизат доста по-нови варианти.
Защото имам негативен опит с кабели, използващи същата марка чипове, които се дънят на други автомобили.
Освен това FTDI са направили така, че ако направиш update на fw и/ или на драйверите, то чипът се заключва. Съответно е за кофата.
Затова и продавачът е написал специално да не се свързвате с Internet, предполагам.
Един вид китайците са направили защита от китайци.
Примерно след 2020 година. И кои точно, че като пусна търсачката и излизат доста по-нови варианти.
Защото имам негативен опит с кабели, използващи същата марка чипове, които се дънят на други автомобили.
Освен това FTDI са направили така, че ако направиш update на fw и/ или на драйверите, то чипът се заключва. Съответно е за кофата.
Затова и продавачът е написал специално да не се свързвате с Internet, предполагам.
Един вид китайците са направили защита от китайци.
-
Toyotaholic
- Автомобил: RX400h
Страшни образи са китайците! Не че ми трябва SDD софтуера (за сега нямам и не планирам нищо дето се чете от него), но въпроса е принципен. Успях да намеря CD четец вчера и наистина се оказа, че диска идва с JLR SDD V168 и всичките му там програми за инсталиране и т.н.bladyle написа: ↑09 Фев 2026 09:22 Радвам се че линка още работи и е свършил работа. На мен само диск с JLR SDD V160 ми бяха пратили както и линк за него да се свали онлайн. Techstream от другаде свалях, но спомен и аз като взимах търговеца нямаше в описанието за предлага този софтуер. В тая тема мисля имаше назад, но като цяло по руските тракери има всичко нужно![]()
Все пак, на който му трябва да ползва само ТехСтрима с този кабел - нека следва инструкциите на mapamop (Господ здраве да му дава да го черпим дълго вафли и кафе
Кабела от линка си бачка съвсем адекватно с ТС версия 18.000.08, независимо от цвета