Това е линк към видео от таз сутрешното палене (седяла е около 16 часа):
Благодаря предварително на всички!
Поздрави!

Мирише ми на недостиг на гориво. Което ще рече, че налягането в рейката играе или е недостатъчно. Което ще рече SCV клапан - често срещан проблем.B14cK_F4nG написа: ↑22 Яну 2026 11:55 натискам Start-a, върти, за секунда пали, гасне и продължава да върти.
То гаранцията може и да е 2 год. но не значи че са читави - нищо не ти пречи да ги провериш.
Има. Горивен в кутията в коша на мотора, и една цедка "пакетче от чай" в кошницата на резевоара преди смукателя. Кутията на филтъра е търсена част по моргите, защото страда от разхерметизация и при престой нафтата се връща обратно в резервоара. После отмена време да върти като обезумял стартера докато подкачи и обезвъздуши горивоподаващата система. То и на резервоара има уплътнение на капачката, което никой не бара и не сменя, а не е безсмъртно.
Най-лесно е - намираш друга тойота с двигател 2.0 или 2.2., сваляте SCV клапана (става за 5 минути), слагате на твоята и пробвате дали ще запали и работи нормално. На моята така го открих.B14cK_F4nG написа: ↑27 Яну 2026 08:42 Въпроса е, че не знам откъде да започна да го издирвам и оправям.
Намираш си място за паркиране с приличен наклон, или някой по-висок тротоар. Едната вечер паркираш с муцуната срещу наклона, следващата вечер наобратно - задницата да е повдигната. Сверяваш резултатите - много вероятно при наличие на разхерметизация, в единия случай ще изпразниш горивопроводите напълно, а в другия все ще остане повечето нафта към помпата (ако не всичката, че зависи от наклона).B14cK_F4nG написа: ↑27 Яну 2026 08:42 Въпроса е, че не знам откъде да започна да го издирвам и оправям
Със изключение на 2.0/116 коня че клапана и помпата са други, но включително и D-CAT 177 коня (който пак е 2.2).
Моите уважения колега, но защо го баламосваш човека да види свещи, за да ги счупи ли и да се вкара в много по-големи филми?
Освен ако не е свещ Beru примерно в Opel Zafira A и е заварена вътрешно. Връща различно съпротивление спрямо другите 3. Но генерално се мерят и при съмнение се вадят и се захранват външно да се види "светят ли". Не забравяй че има и реле преди тях по спомен. Което е още една точка за мизерии.
Не ти трябват 24-48 часа. Трбяват ти 3 паления с другия клапан, за да разбереш дали твоят е изправен или не. Това са 15 минути.B14cK_F4nG написа: ↑27 Яну 2026 14:41 Пред блока ми остава само да пробвам номера с размяната на SCV клапана за едни 24-48 часа с някой колега
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта