Как да подобря просвета на Corolla
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Закарах колата отново на реглаж, имаше нужда основно отзад да се пипне, но това няма отношение върху описания от мен ефект. Освен това завартях гумите и от там нищо. Обясних ефекта на поредния майстор и той ми подсказва дали проблема не е в електрическата рейка. За тези който не следят темата описания от мен проблем е след завиване като пусна волана не се връща в права посоки, а остава леко на вид наляво или на дясно в зависимост от това в каква посока съм завива преди това. Сега забелязах, че при спряло полужение има едно леко прескачане при навиване на волана. Из форума ми е подала тема за подмяна на някакви пластмасави (гумени) фтулки по кормилна система дали не е възможно от там да се получава описания проблем?
-
Днес пак ходих на майстор и се оказа, че подложките са пълен боклук. Тези на задния мост са се помачкали от едната страна и дясната пружина за малко да излезе от леглото (беше опряла в амортисьора). Махнах само тези отзад понеже нямаше време и за двата моста.
Чете коментари от колеги за пружини за руския пазар или пакет лоши пътища, но не намирам никъде такъв вариант ако някой знае къде мога да намеря ще бъда благодарен да сподели с мен.
Чете коментари от колеги за пружини за руския пазар или пакет лоши пътища, но не намирам никъде такъв вариант ако някой знае къде мога да намеря ще бъда благодарен да сподели с мен.
- TATI
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 183 пъти
- Обратна връзка:
От техния пазар
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 171 пъти
- Получена благодарност: 647 пъти
В каталозите какво излиза по номер на рама. Актернативно виж дали има разлики със дизеловия модел на същия автомобил като твоят.
Без номер на рама толкова от мен.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- max-2
- Благодарил/а: 44 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Тук някой казваше, че не се мачкали подложките отзад.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 403 пъти
- Получена благодарност: 103 пъти
То в темата няма никаква конкретна информация за автомобила, ти искаш такива сложни неща като VIN!

-
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 187 пъти
Да. Не предполагах, че са толкова зле подобни подложки. Ако не материала им, то поне тези "вложки за прецизен монтаж на дистанционните елементи от "висококачествена" стомана" за които пишат на сайта им - смятах, че би трябвало да осигурят еднородност. Като се деформират толкова - то за какво точно повдигане пишат. По лошото - при монтажа трудно ще се осигури еднаквост. Може да се получи напречен наклон на шасито или по-зле - може да поддадат повече две подложки на колела по диагонала на автомобила.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
Извинявайте колеги!
Мисля, че съм писъл в началото за какъв автомобил стаяа въпрос. Тойота аурис комби, хибрид 2016.
VIN. SB1ZS3JE70E253529
Не виждам как е възможно задните пружини да не се смачкат.
Иначе тази седмица съм на палатка и като натоварих колата клекна зверски
В сравнение с предишния ми автомобил (Форд фокус комби 1.6 cdti 2007) със същото количество багаж. Разликата е огромна. Тойотата определено кляка повече, но не знам дали е от омекнали пружини или просто е с такова окачване
Мисля, че съм писъл в началото за какъв автомобил стаяа въпрос. Тойота аурис комби, хибрид 2016.
VIN. SB1ZS3JE70E253529
Не виждам как е възможно задните пружини да не се смачкат.
Иначе тази седмица съм на палатка и като натоварих колата клекна зверски
В сравнение с предишния ми автомобил (Форд фокус комби 1.6 cdti 2007) със същото количество багаж. Разликата е огромна. Тойотата определено кляка повече, но не знам дали е от омекнали пружини или просто е с такова окачване
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 378 пъти
- Получена благодарност: 408 пъти
За мен сравнението е некоректно и просто човек трябва да си избира автомобил, който го устройва...
'Омекването' на пружините обикновено е в следствие на неспазване на инструкциите за експлоатация... Не може да си вземеш лек автомобил и постоянно да го товариш като камион...
Не че не съм товарил 'като камион' и моите автомобили, но засега не виждам никаква следа от 'омекване' - все пак последните са само на 18 години....
Не може да се сравняват различни окачвания и т.н... След Авенсиса взех Мазда6 - доста по-късоходово и съответно - доста по-твърдо окачване, което нямаше никакво 'просядане' с времето...
Тръгне ли пружина да прави пластична деформация - явно нещата са за изхвъргачката... Авенсисът пък май не съм успявал при неравен път да достигна до тампони на окачването, за разлика от маздата
'Омекването' на пружините обикновено е в следствие на неспазване на инструкциите за експлоатация... Не може да си вземеш лек автомобил и постоянно да го товариш като камион...
Не че не съм товарил 'като камион' и моите автомобили, но засега не виждам никаква следа от 'омекване' - все пак последните са само на 18 години....
Не може да се сравняват различни окачвания и т.н... След Авенсиса взех Мазда6 - доста по-късоходово и съответно - доста по-твърдо окачване, което нямаше никакво 'просядане' с времето...
Тръгне ли пружина да прави пластична деформация - явно нещата са за изхвъргачката... Авенсисът пък май не съм успявал при неравен път да достигна до тампони на окачването, за разлика от маздата

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 171 пъти
- Получена благодарност: 647 пъти
Няма директна опция за Аурис, за Европейския пазар "за лоши пътища". Има обаче за "Корола" (както се нарича Ауриса в Америка, Близкия Изток и Азия) от тия години. Зает съм в момента и не успях да ровя за да сверя разликите.
Или чакаш, или се справяш сам с каталозите. Алгоритъма е относително прост - отваряш си каталог с твоята рама, взмаш първата част от фрейма/шасито. Намираш си номерата на твоите пружини и им гледаш диаметъра отгоре и отдолу, диаметъра на материала и т.н. Има ги примерно в Аутодок (не е препоръка за покупка конкретно от там). После си намираш номерата на пружините на еквивалентната Корола - пак отиваш примерно в Аутодок и си намираш пружини по номерата за грубите пътища. Сверяваш диаметрите на последните врътки дали са същите, и дължините да не са генерално различни (по спомен на Авенсиса имаше с 1-2мм разлика в дебелината на материала, и около 10мм разлика във височината).
Чак тогава поръчваш афтърмаркет пружини, или оригинални пружини - каквото ти дойде на сметка. Желателно е и амортисьорите да се поръчат пак "за груби пътища" и да си ги смениш комплект.
И остава врътката, че като тръгнеш да ги сменяш, трябва да ровиш за пружини и амортисьори за другия модел, за да не се върнеш "отново в Европа".
Не се наемам с конкретно време кога ще ги изровя. Може и да не е днес изобщо...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...