От Септември до Май карам с вискозитет 0в20 на марките Яко HY,Равенол ECS,DFE, и Тойота 0w20
От Май до края на Септември или Октомври сипвам 5в30 вискозитет от същите марки GDI или DXG, както и няколко смени с Тойота FE 5w30 и един път в началото за 500км с Репсол Дексос 2 на 5в30 просто за промивка.
Сега съм с Тотал 5в30 ИНЕО ECS с гръмкия слоган suitable for Toyota, каквото и да значи това, маслото е оригинално или поне така си мисля, представя се УЖАСНО добре, вече съм минал 7к.км за близо месец и една седмица, нямам загуба на масло, в задръствания на климатик на полусъединител, магистрално каране до морето и т.н. в жегите, нямам никакви оплаквания имам само едно "НО" - за пръв път на щеката като си проверявам нивото маслото е с кафяв цвят, бистро е но е леко тъмно кафяво, не черно. Всички други масла са били почти, като нови до 10 хилядния километър при смяната, дори съм имал въпрос от майсторягите, защо искам да го сменям, че било, като ново

Дали мога да си мисля, че въпросния Тотал, който на цена е почти 3 пъти по-евтин от DXG има мноооооооооооооооооооооого по-добри очистващи свойства от него, или поради вероятно по-малкото на брой присадки в него спрямо DXG,GDI и т.н., потъмнява по-бързо и то значително спрямо тях? Някой ако даде адекватен отговор на тези ми "дертове" ще съм благодарен.
Сменям винаги на помежду 9 и 10к.км, колата е на газ ако има някакво значение.