Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Поздравления,
Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Здравейте,a.aleksandrov написа: ↑25 Юни 2025 00:10 Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
Нямам ни най-малка представа.
Ще видя какво ще ми кажат другата седмица.
С пожелания за хладна сряда.
-
- Автомобил: Corolla Touring Sports GR
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Здравейте,a.aleksandrov написа: ↑25 Юни 2025 00:10 Поздравления,
Аз лично знам че се плаща преди да си получиш колата. Баща ми и един близък приятел си взеха техните миналата година на лизинг и платиха преди да е колата при тях. Аз чакам моята началото на другият месец и очаквам нещата да се стечат по същият начин.
- BaiDobry
Здравейте,
Аз до колкото разбирам, човека иска да я види колата (предполагам огледа), а не да си я вземе.
Всеки нормален човек, ще иска първо да види стоката преди да я заплати.
Поздрави!
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Нормално е да видиш за какво плащаш, но ще видим каква им е цялата процедура. Живот и здраве като си взема колата ще напиша всичко как е протекло с дати от самото начало.
-
- Автомобил: Corolla Touring Sports GR
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Ето още един пример от темата "Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?"Здравейте! И мойта кола дойде миналата седмица , но имам проблем! Става въпрос за рав 4 плъг ин хибрид.Колата дойде с по малко екстри отколкото я поръчах август месец. Оказва се че след това са променили нивото на оборудване,пбаче аз съм го поръчал в момента в който си е била с тези екстри! А сега идва с 5 6 неща по малко.Колата реално не ми дадоха да я видя преди да я платя ако ми бяха дали нямаше да я платя изобщо. Казах на дилъра и още чакам отговор какво правим. Да попитам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
На страна ситуацията в която е бил поставен човека. Това е още един пример че процедурата по получаване на новият ви атомобил става с плащане и после взимане и виждане. Както казах по-горе не само при този човек е така а и при 2ма познати/близки за които знам от първо лице. И аз също бях информиран че ще е така процеса.
Знам че по-принцип човек иска да види колата и после да плаща, но не е точно това процеса. А това не е само тук в Тойота така, чел съм и във форум на VW и във форум на Skoda как протичат нещата.
- BaiDobry
Здравейте,
То в това няма логика, ти сключваш предварителен договор даваш едни пари за да ти доставят колата, те ти я поръчват, докарват, обаждат ти се колата е тука, ама не може да я видиш, ама ходи плати една шапка пари.
Това е алогично. Ами то така може да платиш една шапка пари и накрая да ти предадат автомобил с базово оборудване или електрическа триколка.
Поздрави!
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 64 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Всичко зависи от дилъра и отношенията Ви с него. Аз моята я видях, седнах в нея, огледах я отвътре и отвън за евентуални проблеми и чак тогава я платих. Става въпрос за Пловдив. Но е редно и при другите да е така. Не може да изсипеш сума пари без да си видял какво получаваш. Това не е пазаруване от китайските сайтове...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
Даже и Чанганайците пращат реални снимки от това което мислиш да си купиш. Онзи ден си купих 3 модема и ми снимаха платките, корпусите и ми отговориха като редници на всички въпроси.
Xtrons също ми пратиха снимки, електрическата схема на радиото и пълен набор от фърмуера за възстановяване на радиото от тях.
Трите модема са 25 долара, радиото беше към 800 лева - несъпоставими цени със 60000 лева и нагоре за нов автомобил. Струва ми се малко груба и санкционируема практика да си купя нещо, от което дори може да ми зависи живота, без да го видя или да имам право да го върна без допълнителни оскъпявания. В случая понеже е физическа продажба даже и не важи клаузата в ЗЗП за връщането в 14 дневен срок.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- BaiDobry
Здравейте,
Колеги, не знам дали е тук мястото да поставя един въпрос.
Имате ли представа, когато си купите автомобила на лизинг или с кредит и си направите застраховка при някой застраховател предлаган от представителството на Тойота, дали след това ви карат да ходите някъде да ви слагат имобилайзър или гпс? Или като си вземете колата всичко си е сложено и направено ?
Поздрави !
Колеги, не знам дали е тук мястото да поставя един въпрос.
Имате ли представа, когато си купите автомобила на лизинг или с кредит и си направите застраховка при някой застраховател предлаган от представителството на Тойота, дали след това ви карат да ходите някъде да ви слагат имобилайзър или гпс? Или като си вземете колата всичко си е сложено и направено ?
Поздрави !
-
- Благодарил/а: 4 пъти
Здравейте,
На мен ми казаха при поръчката, че преди да дойде при мен, автомобилът минава през застрахователя и той му поставя по усмотрение аларма или имобилайзър. На моята фактура пише "имобилайзър - 0 лв.", така че явно няма да е аларма
Както и да е, дилърът ми каза, че ще си получа колата готова с каквото е сложил застрахователят....поради което между момента на пристигането й при дилъра и получаването минавали 2 седмици.
На мен ми казаха при поръчката, че преди да дойде при мен, автомобилът минава през застрахователя и той му поставя по усмотрение аларма или имобилайзър. На моята фактура пише "имобилайзър - 0 лв.", така че явно няма да е аларма

- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Различните компании имат различни изисквания за различните модели. При моята кола, от три- четири възможни компании, само една не искаше поставяне на подобна глупост. Нея избрах, разбира се.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
- BaiDobry
Здравейте,
Може ли да кажете, коя е тя и имате ли представа дали Рав4-ка, ще мине без поставянето на подобна глупост, както се изразихте.
Поздрави!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 171 пъти
- Обратна връзка:
Защо не си зададеш всички тези въпроси на дилъра?
Никой тук не знае дали ще ти или няма да ти сложат каквото и да било!
Старайте се да се придържате към заглавието на темата!
Никой тук не знае дали ще ти или няма да ти сложат каквото и да било!
Старайте се да се придържате към заглавието на темата!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
В името на моята има нещо австрийско, но пак повтарям- не е гаранция, че за равката няма да поискат да се слагат неща. Проверете всички възможни компании,коя какви изисквания има за конкретния автомобил.
П.С. Извинявам се на модератора, но колегата пита и все пак да му отговоря.
П.С. Извинявам се на модератора, но колегата пита и все пак да му отговоря.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX