Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Поздравления,
Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Здравейте,a.aleksandrov написа: ↑25 Юни 2025 00:10 Вярно ли е, че искат първо да се плати цялата сума и тогава може да видиш колата?
Нямам ни най-малка представа.
Ще видя какво ще ми кажат другата седмица.
С пожелания за хладна сряда.
-
- Автомобил: Corolla Touring Sports GR
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Здравейте,a.aleksandrov написа: ↑25 Юни 2025 00:10 Поздравления,
Аз лично знам че се плаща преди да си получиш колата. Баща ми и един близък приятел си взеха техните миналата година на лизинг и платиха преди да е колата при тях. Аз чакам моята началото на другият месец и очаквам нещата да се стечат по същият начин.
- BaiDobry
Здравейте,
Аз до колкото разбирам, човека иска да я види колата (предполагам огледа), а не да си я вземе.
Всеки нормален човек, ще иска първо да види стоката преди да я заплати.
Поздрави!
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Нормално е да видиш за какво плащаш, но ще видим каква им е цялата процедура. Живот и здраве като си взема колата ще напиша всичко как е протекло с дати от самото начало.
-
- Автомобил: Corolla Touring Sports GR
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
Ето още един пример от темата "Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?"Здравейте! И мойта кола дойде миналата седмица , но имам проблем! Става въпрос за рав 4 плъг ин хибрид.Колата дойде с по малко екстри отколкото я поръчах август месец. Оказва се че след това са променили нивото на оборудване,пбаче аз съм го поръчал в момента в който си е била с тези екстри! А сега идва с 5 6 неща по малко.Колата реално не ми дадоха да я видя преди да я платя ако ми бяха дали нямаше да я платя изобщо. Казах на дилъра и още чакам отговор какво правим. Да попитам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
На страна ситуацията в която е бил поставен човека. Това е още един пример че процедурата по получаване на новият ви атомобил става с плащане и после взимане и виждане. Както казах по-горе не само при този човек е така а и при 2ма познати/близки за които знам от първо лице. И аз също бях информиран че ще е така процеса.
Знам че по-принцип човек иска да види колата и после да плаща, но не е точно това процеса. А това не е само тук в Тойота така, чел съм и във форум на VW и във форум на Skoda как протичат нещата.
- BaiDobry
Здравейте,
То в това няма логика, ти сключваш предварителен договор даваш едни пари за да ти доставят колата, те ти я поръчват, докарват, обаждат ти се колата е тука, ама не може да я видиш, ама ходи плати една шапка пари.
Това е алогично. Ами то така може да платиш една шапка пари и накрая да ти предадат автомобил с базово оборудване или електрическа триколка.
Поздрави!
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 64 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Всичко зависи от дилъра и отношенията Ви с него. Аз моята я видях, седнах в нея, огледах я отвътре и отвън за евентуални проблеми и чак тогава я платих. Става въпрос за Пловдив. Но е редно и при другите да е така. Не може да изсипеш сума пари без да си видял какво получаваш. Това не е пазаруване от китайските сайтове...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
Даже и Чанганайците пращат реални снимки от това което мислиш да си купиш. Онзи ден си купих 3 модема и ми снимаха платките, корпусите и ми отговориха като редници на всички въпроси.
Xtrons също ми пратиха снимки, електрическата схема на радиото и пълен набор от фърмуера за възстановяване на радиото от тях.
Трите модема са 25 долара, радиото беше към 800 лева - несъпоставими цени със 60000 лева и нагоре за нов автомобил. Струва ми се малко груба и санкционируема практика да си купя нещо, от което дори може да ми зависи живота, без да го видя или да имам право да го върна без допълнителни оскъпявания. В случая понеже е физическа продажба даже и не важи клаузата в ЗЗП за връщането в 14 дневен срок.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...