Avensis 2001 - досадно свистене на ремък(или ролка)

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Сеп 2007 17:42

За 90 лв водна помпа не трябва да се замисляме, защото в противен случай може ангренажния ремък на прескочи 1-2 зъба и да стане голяма беля.
rookie, това трябваше майсторите да ти кажат предварително преди смяната на ремъка, а не ние във форума.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 06 Сеп 2007 19:23

sluchaen_fen написа:За 90 лв водна помпа не трябва да се замисляме, защото в противен случай може ангренажния ремък на прескочи 1-2 зъба и да стане голяма беля.
rookie, това трябваше майсторите да ти кажат предварително преди смяната на ремъка, а не ние във форума.
Е,те за т'ва я сменях и аз пущината.Едвам се виждаха капчици,ама е зацепена на ангренажа и ако се накисне в един момент лагера и блокира.... :censored:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 16 Дек 2007 13:56

@rookie iskam da te pitam za taia rolka li govorish,4e ti smeniaha lagera (na snimkata e sys strelka). Mojesh li da mi kajesh kakvo ti pishe na remaka za da sravnia s moia, zashtoto i na mene mi sviri neshto ot tam! Drugata sedmica shte smeniam remaka i shte vidia dali e ot nego ili shte nabivame nov lager, zashtoto rolkata e mnogo mnogo skapa! BLAGODARIA!
Прикачени файлове
Avensis1.jpg
Avensis1.jpg (67.87 KiB) Преглеждано 1287 пъти

Аватар
stensy

Мнение от stensy » 19 Дек 2007 18:09

Смених ремъка и за сега шума изчезна! След някой друг километър ми казаха да отида да ми го натегнат малко, защото с карането малко се отпускал! Дано шума да е изчезнал завинаги! Приятни празници на всички!!! :thumbsup:

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 19 Дек 2007 22:25

stensy написа:Смених ремъка и за сега шума изчезна! След някой друг километър ми казаха да отида да ми го натегнат малко, защото с карането малко се отпускал! Дано шума да е изчезнал завинаги! Приятни празници на всички!!! :thumbsup:
Един ФЕН ще спи спокойно по празниците :whistle: biggrin.gif :whistle: biggrin.gif :whistle: :thumbsup:
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

rookie

Мнение от rookie » 23 Дек 2007 09:32

Привет,

Да stensy, за същият ремък става дума. Тогава ми казаха, че струвал нещо от порядъка на 300 лв. Видяха ми се много и преминах към другия вариянт с избиването на лагера и подмяната му с нов. Това обаче също не помогна.
Едва когато върнаха стария ремък свистенето изчезна. Сега от време на време прискърцва от същото място, когато запаля колата. За радост скърцането е съвсем слабо и продължава не повече от 20-30 сек. След това изчезва напълно.

Относно ремъкът – ще погледна какво точно пише на него.
Можеш ли и да погледнеш твоя и да кажеш какво пише на него?

Весели празници!

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 08 Дек 2010 09:20

Виждам че темата е "заспала" , но при мен се появи същя проблем с падането на температурите навън.
Сутрин след запалването се чува съвсем леко просвирване/скърцане в областа която се вижда на снимката от колегата по-горе. Точно за същата ролка става въпрос . В последствие свиренето изчезва и при движение докато не е загрял добре мотора започва едно просвирване от същото място(поне така ми се чува) . В един ден го чувам за кратко - наколко секунди в първия километър , а друг път като днес докъто пътувах към работа постоянно през пет шест минути просвирване за 15 - 20 секунди . Направо ме изнерви. Забелязах следното :при движение като просвири, като натисна съединителя и го пусна - спира. При просвирване в движение като натисна съединителя и подам газ "на сухо" свиренето се "изостря" и също спира.
Направено е обслужване. Всички ремъци са сменени, ролки също. ремъците са "Gates". Веднага след смяната на ремъците в първия голям дъжд като просвири - ужас. Ходих при майстора който я обслужи - той пробва да понатегне ремъка , пръсна леко с вода и свиренето изчезна но само докато не изсъхна водата и пак същото . Прасна го с някакъв спреи и млъкна, на другия ден отново писна за кратко и окончателно спря да свири когато времето се постопли през Ноември и тези дни отново същата история .
Дайте съвет кво да правя ........предполагам, че колегите отворили темата с този проблем са го отстранили някак .

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 112 пъти

Мнение от max-2 » 08 Дек 2010 10:32

Пак се е отпуснал ремъка.Моите външните ремъци гейтс искаха обтягяне два пъти-на 1000 и на 10000км., за да не просвирват. Не съм гледал ангренажния, дано да не отпуска така и той. 5 години и 50к добра възраст ли е за смяна или да покарам още? Ангренажния беше пресен като го сложих. И ролката беше сменена с нова - Койо.
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор