Auris E15 1.6 1ZR-FE Dual VVTi MT 01/2008 - Тампони на предна стабилизираща щанга?
-
disrupting
- Автомобил: Toyota Auris 1.6 1ZR-FE '09
- Получена благодарност: 1 път
Auris E15 1.6 1ZR-FE Dual VVTi MT 01/2008 - Тампони на предна стабилизираща щанга?
Здравейте! Собственик съм на Toyota Auris - 2009 година, 1.6 VVT-i, бензин, ZRE151L-DHMNKW!
Имам я от около 2 години и съм доволен от колата като цяло! От скоро получих тропане в предницата, биалетите бяха разбити. Смених ги - тропането намаля, но не изчезна! Оказа се, че и десният тампон на стабилизиращата щанга е разбит! Тук започва драмата! Стабилизращата щанга е 25мм дебела, а всички тампони са 21 мм. Никъде не фигурират по-големи тампони! Звънях в Тойота, от там ми казаха по номер рама, че тампоните са 21 мм и нямат други размери! Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем??? Благодаря предварително!
Последно промяна от Akima на 20 Мар 2025 12:29, променено общо 3 пъти.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 129 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Тампони стабилизираща щанга!!!
Вероятно търсите тампони с маркировка 23.2.
21.5 мм са стария вариант.
С какво измервахте?
21.5 мм са стария вариант.
С какво измервахте?
-
disrupting
ZRE151L-DHMNKW - Тампони стабилизираща щанга!!!
Това го пропуснах, моля за извинение! Положението е следното: измерено е със шублер до тампона! Не съм разглобявал да махна тампона и да меря под него. Довечера ще направя точно това - ще разглобя и ще измеря мястото на което ляга самият тампон! Ще дам обратна връзка! Странното е, че питах по нашите търнвоски магазини и там ми предлагаха само тампони 21 мм...........никой не ми спомена за 23.2мм
- max-2
- Благодарил/а: 50 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
Според мен ще станат. Малко повече внимание при затягането. Щв стане по- плътно. Щангата под тампона така или иначе е отъняла.
Carina E 4AFE LB 1992
- Akima
Имаше промяна в хода на производството - лично съм виждал и 2-та вида.
Промениха дизайна на щангата и от там има разлика в тампоните.
Както е видно disrupting не е първи собственик - възможно е да е монтирана стара стаб.щанга от морга...
Уточнете с коя щанга сте - вижте й парт номера и мога да ви помогна.
Промениха дизайна на щангата и от там има разлика в тампоните.
Както е видно disrupting не е първи собственик - възможно е да е монтирана стара стаб.щанга от морга...
Защото си нямат представа - работата на търговците е да продават.
Уточнете с коя щанга сте - вижте й парт номера и мога да ви помогна.
-
disrupting
Снощи разглобих от едната страна тампона на щангата. Тампона се оказа - 23.2мм прилагам снимка. Също така тампона е във видимо добро състояние, не е деформиран. Проблема с луфта от дясната страна м/у тампона и щангата идва от това, че щангата е много ръждива и на язви. Също така не е правилен цилинтър, има износване - вече не е цилиндрична, а яйцевидна и има промяна в диаметъра - варира от 22.3 до 23.2 по цялата дължина там където ляга тампона. Щангата е много ръждива, номер мога да дам по рама, но явно не върши работа. Но това не е предпоставка за тропането което имам, имам други съмнения, но тях ще споделя по късно! Въпросът е има ли смисъл да търся щанга втора употреба....
П.П. Разбрах че колата е произведена 2007 г. с първа регистрация 2009.
СНИМКИ:
П.П. Разбрах че колата е произведена 2007 г. с първа регистрация 2009.
СНИМКИ:
► Виж съдържание
Последно промяна от Akima на 20 Мар 2025 12:26, променено общо 1 път.
Причина: Тагове.
Причина: Тагове.
- Akima
- Биалетките с какви са сменени?
- Амортисьорите ОЕМ ли са още?
- Пробег?
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 143 пъти
Спирачни апарати също тропат.
- max-2
- Благодарил/а: 50 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
Сложете 21 тампони за сега.
Carina E 4AFE LB 1992
-
disrupting
1. Meyle HD
2. Амортисьорите са още ОЕМ
3. Пробега по километраж е 165 732км., на който не вярвам, че са толкова. Колата е внос от чужбина.
Лично от мен са ревизирани и задни и предни, комплект дискове, накладки, водачите са проверени и смазани, и върнати по местата им!Спирачни апарати също тропат.
За сега ще се въздържа......Сложете 21 тампони за сега.
Тропането е долу в краката. Преди да сменя биалетите, шума си беше чукане, и си беше от тях. Това чукане вече го няма, на негово място има тропане както казах долу в краката! Външни кормилни накрайници и шарнири са проверени. Също така вчера усетих лек луфт във рейката, може да са вътрешни накрайници, но ми трябва още един човек за да го проверя на 100%....
-
VladimirK
- Получена благодарност: 8 пъти
Така като гледам не би следвало да има проблем да сложите нови OEM тампони на тази щанга. Ако успеете да намерите втора ръка по-запазена по-добре, но според мен и тази ще си върши работата. ОЕМ тампони се намират не само в представителството на Тойота и то 23.2. Трябва да са ОЕМ, защото афтърмаркет не стават и няма да тропа, но ще скърца. Така както го обяснявате тропането няма да е от щангата обаче с каквито и да е тампони. Освен горните заподозрени посочени от Akima и Митхат, може и да са кормилни накрайници, тампони на или самата рейка.
- Akima
Аз залагам на горните опори на предните амортисьори при новите данни.
Пуснете ми ваш телефон на ЛС.
Пуснете ми ваш телефон на ЛС.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 71 пъти
- Получена благодарност: 114 пъти
Колега не знам това дали ще ти свърши работа:
https://www.febest.bg/index.php?route=p ... ris&page=2
https://www.febest.bg/index.php?route=p ... ris&page=2
caryЦар
- Akima
Ще свърши работа - около 8-10к км по последния доклад от пострадал...
Проблемът не е в щангата или тампоните.
Проблемът не е в щангата или тампоните.
-
disrupting
Малко развитие по темата - след обстоен преглед работата отива на разбита рейка. Тропането е в краката на шофьора. Външни и вътрешни накрайници са здрави, когато въртя волана ляво- дясно има чукане в самата рейка. Тампоните за монтаж на рейката към купето са здрави! Отделно на двата носача задните тампони са скъсани, на единият фрапантно, на другият по малко. Въпросите са следните, рейката подлежи ли на ремонт или се сменя цялата и тампони за носачите предлагат ли се оригинални или само аналози или да търся цели носачи???