Зарядна станция ЕV point
-
- Автомобил: RAV4 plug-in hybrid
- Благодарил/а: 89 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Alexandov_777 » 04 Май 2024 12:43
Alexandov_777
tora
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 166 пъти
- Получена благодарност: 615 пъти
Зарядна станция ЕV point
Мнение от mapamop » 07 Май 2024 20:26
Малка е вероятноста да надхвърлиш двата мегабайта на всеки файл.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 44 пъти
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Filbor » 08 Май 2024 08:08
- Прикачени файлове
-
- EVPoint.png (273.5 KiB) Преглеждано 19929 пъти
Filbor
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Получена благодарност: 122 пъти
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Monster » 08 Май 2024 12:51
Съдейки по връзката в това мнение мисля, че е втората от първия ред на снимката от предходния пост (7 kW с вграден кабел). Така или иначе като софтуер вярвам, че всичките ползват едно и също приложение и при това мисля, че това е същото приложение EVPoint, което аз съм ползвал за публичните им зарядни станции. В приложението първото табче е къщичка с щепсел и като го цъкнеш ти дава опция да си добавиш домашна зарядна в приложението. Ще се радвам колегата като го изтества да сподели отзиви за WiFi връзката, но очаквам да е безпроблемно, каквото поне при мен е било, когато съм зареждал на публичните им станции. Трябва някой път да пробвам онлайн опцията на моята go-e, но в гаража ми в София в момента нямам собствен WiFi и затова не съм се занимавал. Ще взема да оставя някой път една мобилна "бисквитка" за интернет и да пробвам да закача станцията към нея.Alexandov_777 написа: ↑29 Апр 2024 20:14 Някой да даде мнение за тази зарядна станция, за Rav4 plugin hybrid ще се ползва. Търсих с връзка с интернет и приложение, за да контролирам зареждането.
https://euromatica.bg/%D0%B0%D0%BD%D1%8 ... heren-cvqt
Alexandov_777, като дойде колата и я тестваш, освен снимка, ще ми е интересно да споделиш и как се държи кабела до станцията. Че нали и аз слагах наскоро в един гараж 4 квадрата кабел за 32A монофазно зареждане - при първото зареждане, което беше само 20 минути, кабелът си беше студен. Вторият път като предприех бързо зареждане го направил за около 40 минути и кабелът се беше позатоплил (съвсем леко, не бих казал, че е притеснително). Предполагам това е нормално, но пък и ти да споделиш като зареждаш Равката час-два дали се усеща на пипане топлина на кабела до зарядната станция (ако е открит и има как да се пипне разбира се).
Monster
-
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Alexandov_777 » 08 Май 2024 23:29
Alexandov_777
- Monster
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Monster » 09 Май 2024 06:40
Техникът, който ти е монтирал станцията, човек на EVPoint ли е или е по-скоро местен човек, на когото разчиташ? Не че има значение, просто ми стана любопитно дали предоставят услуга за инсталация на собствените им станции, както например правят от GigaCharger, но там услугата е под наем и дългосрочно излиза по-скъпо.Alexandov_777 написа: ↑04 Май 2024 12:43 Днес монтирахме( грамотен техник!) зарядната ми станция в гаража... Сложихме кабел 4.5 кв. по изискванията...
При положение, че този кабел, който сте сложили, е само за гаража и няма да се използва да захранва други енергоемки консуматори, то би трябвало можеш да си използваш спокойно станцията на пълния й капацитет от 32А. В интерес на истината в гаража в София сложихме 6 квадрата кабел (трифазен, че там успях да взема такава партида) и не съм усетил да има затопляне на кабела при все, че Равката си дърпа 30+ ампера от една от фазите. В гаража до Лом при 4 квадрата има леко затопляне при по-продължително ползване на 32А. На 16А зареждане цяла нощ не се усеща никакво затопляне. Под "цяла нощ" визирам зареждане на Зоето, тъй като там батерията е по-голяма, а при Равката на 16А ще се напълни за 4 часа и то ако е била изпразнена до 0 км EV пробег.
Иначе специално за Rav4 PHEV - от настройките на колата можеш да ограничаваш ампеража на 8А, 16А или MAX, което е 32А. Най-ниската стойност съм я ползвал само за непознати контакти като пътувам. Зарядното за обикновен контакт Шуко на Тойотата е ограничено на 10А, което е достатъчно безопасно за повечето добре направени контакти. Дори на колата да е настроено MAX (32A), то тя няма да тегли повече от 10А от Шуко ако се ползва зарядното на Тойотата.
Monster
-
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Alexandov_777 » 09 Май 2024 17:17
Alexandov_777
WoLF
Bat Jorko
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 748 пъти
- Получена благодарност: 286 пъти
Зарядна станция ЕV point
Мнение от WoLF » 09 Май 2024 20:27

WoLF
-
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Alexandov_777 » 09 Май 2024 20:45
Моят автомобил ще дойде с мобилно зарядно, но то няма функциите, които има закупената от мен зарядна станция. В менюто на автомобилът също няма опция, да се ограничи зареждането до 80%, или до колкото желаеш. А това е много важно за жизненият цикъл на батерията. С моята зарядна станция, ще имам постоянна връзка и контрол със зареждащият се автомобил.
Alexandov_777
-
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Alexandov_777 » 12 Май 2024 10:21
Alexandov_777
-
- Автомобил: Toyota Auris 1.8 HSD
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Зарядна станция ЕV point
Мнение от martin_vichev » 12 Май 2024 11:40

15квт. не са 10А !
10А са 2200 вата, т.е от шуко ще зареждаш с 2-2.3кв/ч . За толкова малка батерия на Рав4 плъг ин повече от 7кв/ч не ти трябва, но всеки сам решава за себе си

martin_vichev
- Monster
Зарядна станция ЕV point
Мнение от Monster » 12 Май 2024 11:57
Alexandov_777, може да пробваш да направиш екранна снимка (на повечето андроидски телефони май става с едновременно натискане на копчето за намаляване на звука и копчето за изключване на телефона), за да споделиш опциите на приложението тук в темата. Иначе Равката от 0 км до напълно заредена батерия дърпа около 14-15 kwh ток, та ако целта ти е да я ограничаваш на 80% по-скоро трябва да ограничиш зареждането до 10 kwh (или 12 kwh ако има такава опция) и то пак зависи колко е изпразнена батерията. Според мен Тойота са си оставили достатъчен буфер отгоре, за да се притесняваш ти за пълното зареждане, но при всички положения за здравето на батерията е по-добре ако се оставя на по-малко проценти, когато не се ползва. Аз поне така практикувам - като знам кога ще тръгвам, си я пускам така, че да се напълни точно преди тръгването ми, за да не стои дълго с пълна батерия (най-често дори я спирам преди да се е напълнила съвсем, тъй като последния kwh тя го дърпа с много бавна скорост и е безсмислено да се чака). Ако пък знам, че няма да ползвам колата, но искам да има достатъчно ток в батерията, я зареждам в диапазона 10-12 kwh.
Monster
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru