Колеги имам Авенсис 2009 със стандатртно СД и реших да монтирам медия от Ярис 2019. Оказа се, че на медията стават само буксите за захранване и восоко говорителите другите две са различни 24 и 28 пина и по този начин не ми работеше управлението от волана, микрофон и блутут. Намерих решение за тях при наши колеги в друг форум за тойота (https://www.toyotaownersclub.com/forums ... /#comments) там много добре е описано как да се преподредят пиновете на 28-поновата букса за да тръгне управлението от волана, микрофона и USB вход за флашка. Всичко тръгна перфектно - едиствено не можах да подкарам камерата за заден ход. Доста ровене падна в нета намерих схема за свързване на камерата но така и не тръгва. На мен няма фабрично монтирана камера и взех такава която се монтира на едно от местата за осветяване на номера захранва се от лампата за задна скорост с 12в. и е NTSC видео система. Свързването направих по схема (приложена снимка) но камерата така и не тръгва, а това беше основната причина да я монтирам.
Та питането ми е към по-запознатите дали аз греша някъде или има пропуск в схемата. Ако пък ако някои е правил вече това и сподели ще съм му много благодарен.
Монтаж на мултимедия Touch & Go 2 на Авенсис 2009
Монтаж на мултимедия Touch & Go 2 на Авенсис 2009
- Прикачени файлове
-
- kamera.jpg (101.83 KiB) Преглеждано 6238 пъти
-
- kamera3.jpg (603.04 KiB) Преглеждано 6238 пъти
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D