RAV4 светлини омазване
RAV4 светлини омазване
Мнение от vodafon » 07 Ное 2019 09:47
Взех си една Равка австрийски внос и ми прави впечатление следното: като запаля пали фаровете независимо в какво положение е лоста, ако я сложа на габарит тогава свети само габарит. На auto светят фарове, на off също светят фарове - къси светлини.
Дали е софтуерно бърникане това или някой си е играл с инсталацията ? В Тойота ми казаха - ела я остави ще я преправим ... ама ми е мъгла малко какво точно ще се пипа.
vodafon
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 07 Ное 2019 10:46
Най лесният начин е да си провериш номера и описанието на интеграционното реле в catcar.info, на japan-parts.eu или на toyota.7zap.com - релетата които имат вградена функция за дневни са с w/ DRL или
DAYTIME RUNNING LIGHT SYSTEM-WITH в края на описанието.
За мен от това което си написал, всичко си изглежда нормално работещо и няма нужда от "лечение" - дневните са задължителни в България.
Мисля че през Техстриййма в менюто Customization, можеше да се пипат тези неща, но там нещата опират до хардуерна версия на кабела и версия на софтуера... и е тема на един друг разговор в друга тема на форума.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
vodafon
- mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 07 Ное 2019 14:32
Въвеждаш си VIN-a, в раздел/таб: Elecrical -> Switch & relay & computer -> вероятно на страница 3, търсиш нещо от сорта на "Block ASSY instrument panel junction".
Като го избереш ще ти даде цялото описание за въпросното реле (което си е половин компютър и е много далеч от идеята за "истинско" реле).
Ако има възможност за спиране, може да си я спреш опцията за DRL през техстрийма и подходящ кабел, който да се "рабере" правилно с компютъра. Много вероятно е ако минеш през някой пишман-майстор да прочете че на старите Тойоти се реже една писта на платката и да ти я "перне" с ножчето. Респективно резултатът никак няма да ти хареса - релето като ново е безумно скъпо и отговаря за една камара неща по колата - дистанционни за централното, лампите в купето и таблото, температурите на климатроника, управление на фаровете (не само на Авто), половината верига на стартера ... наистина не искаш да рискуваш да ти сговнят това "реле"... И много вероятно е да не може да го смениш с такова без - мисля че ел.инсталацията ще трябва да се преправя. Така че пак си мисля, че не искаш да си спираш "хардуерно" дневните светлини....
Можеш вероятно също да си промениш режима на фаровете - на колко тъмно и за колко дълга тъмнина се пускат и спират сами на режим AUTO. Но това зависи от самото "реле" и от кабела и версията на софтуера.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от Georgy » 07 Ное 2019 16:23
При Рав4 има датчик за авт. палене на фаровете. Демек като се стъмни пали, за това на равките не им трябва DRL, просто датчика на таблото(десния) се затъмнява. Някои го вадят, аз съм му лепнал тиксо и си имам дневни светлини.
Georgy
veso_hds
- mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 07 Ное 2019 19:55
Именно, иначе на теория има и такива с дневни:
Избрах това: Region Europe RAV4 662230 ACA30L-AWMGKW 84-01 SWITCH & RELAY & COMPUTER , 1AZFE 11/2005-12/2008
И ми даде това от картинката по-долу. Но пак си е "изстрел в тъмното"
- Untitled.png (21.76 KiB) Преглеждано 4482 пъти
--
Тц...тц...тц...
mapamop
vodafon
- mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 08 Ное 2019 11:16
--
Тц...тц...тц...
mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от vodafon » 08 Ное 2019 14:54
а препоръка за ледове - габарит и къси?
Заслужава ли си или късите са мъртви?
vodafon
- mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 08 Ное 2019 15:27
Аз не бих рискувал с китайски диоди на късите - някак си не искам да си мисля че мога да остана без фарове в кофти момент...
За момента това което НЕ работи, както би ми харесало е:
https://www.aliexpress.com/item/4000020 ... 4c4dPyOAbO -- 3 размера Дълги, средни и къси:
-- Дългите - изхвърлих 7бр. от 10 в рамките на 40 минути. Запазих си 2-3 изгорели заради платките (имам 100 броя оранжеви 3528 нови, някой ден ще играе поялника).
-- Средният размер - светят малко слабо за габарит отпред, на номера са ОК. Изгорели 3 от 10 за 3 месеца. Имам 7 здрави непроверени (едната е светила около 2 месеца, реално 6+1).
-- Малки - светят слабо, не стават за габарит на Авенсиса. За мигачи и разни други джунджурийки мисля че са ОК. Нетествани 10/10 броя.
https://www.aliexpress.com/item/1783263 ... 4c4dPyOAbO
- 1 изгоряла за около 2 дни, 1 снощи я хванах че мига инцидентно, 1 здрава (почти месец), имам още 7 да пробвам. В момента са ми на габаритите отпред и светят прилично, с леки отсенки.
Ужасно грозна визуално изработка - някой ученик (ЯКО!) се е упражнявал с поялника... Но не греят като първите и диодите са мисля 5050. Много са близо до интезитета на слаби крушки в късите светлини.
https://www.aliexpress.com/item/3299613 ... 4c4dPyOAbO
- 1 мигаща за около почти месец, неподходяща за предния габарит - металния корпус опира отпред в контактите на фасунгата и ще гори бушон или "любимото" ми интеграционно реле, вероятно термошлауха ще реши проблема. За отзад на номера е ОК - фасунгата е достатъчно плитка за да не дава късо. Светят малко мъждиво на номера.
Това е което мога да споделя от собствен опит. Чакам да пристигнат тези и ще пиша:
https://www.aliexpress.com/item/3293431 ... 4c4d58LvhL
--
Тц...тц...тц...
mapamop
- mapamop
RAV4 светлини омазване
Мнение от mapamop » 12 Ное 2019 19:52
- 20191112_184001.jpg (1.5 MiB) Преглеждано 4271 пъти
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru