Днес напреднахме значително с шумоизолацията. Сутринта довърших предна дясна врата, както шофьорската. Понеже вчера забравих, пускам снимки преди/след на ламарините във вратата, както и на гърба на кората:

Докато си пия кафето в почивката, намерих шумопоглъщаща изолация
FireX 20mm в Mr. Bricolage и си купих 3кв.м. Продавач-консултантът нямаше представа за какво може да се ползва това нещо и се наложи да му обяснявам. Бил съм първият, който пита за него. Жалко само, че вече бях сложил кората и не исках да я отварям отново днес.
Следобед минах към задните врати. Започваме със сваляне на корите, които имат по два допълнителни болта в сравнение с предните врати. Същите естествено са скрити под капачка зад външната дръжка на вратата, която пък се държи на една единствена щипка и просто се издърпва:
Под кората намерих стандартния и неприятен найлон вместо готините кори с болтове като отпред:
За компенсация, самата кора вече има частична изолация от филцово кече:
Под найлона намирам обичайните вече голи ламарини. Не си правя труда да ги снимам, еднакви са и отпред и отзад. Следва облепяне с лента и запълване на вратата с току-що закупения FireX. Изрязаната дупка е за това жълтото от кората по-горе:
Самата кора също се запълва с изолация преди поставяне. Понеже е 2см, трябваше доста напасване. Тук е грубо изрязана преди дупченето за дребните детайли:
След днес, вече напълно изолирани са задна дясна врата и багажникът. Предните две врати са с виброизолация, остава да им се добави шумоизолация. Задна лява врата не е пипана изобщо, за пода не ми се занимава. Поне засега.