Каза Андрианчо....... и е прав (станаха 75 стр.). Това няма да се хареса на някой, ама какво да се прави?! laugh.gifandrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Икономичен автомобил ли е Prius?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Мнение от Kiki » 07 Юли 2014 07:20
Kiki
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 07 Юли 2014 07:34

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Kiki
- BOz
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 221 пъти
Мнение от BOz » 07 Юли 2014 10:57
Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Проумей, че не всичко е мощност изкаран от кубик в този свят.
Върви си нормално, харчи като дизел, безшумен.
Ако искаш литрова мощност, купувай ЕВО 10, наддавай ѝ ръчка и подминавай тази тема с бясна скорост. biggrin.gif

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
Мнение от SFINKS » 08 Юли 2014 17:25
Втората част на изречението си е моя

S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от andrian999999 » 09 Юли 2014 02:49
мързи ме да ти обяснявам, но според мен това е ташак кола и хич не ми се вижда ИКОНОМИЧНА!!! при положение , че преди 2 седмици тръгнах от София с моя дизел към Гърция а брат и на жена ми с бензиновата си 150к.с кола на газ, преди кулата зареди и му се върза 7лв на 100км , уви това е непостижимо за високо технологичния хибрид (клозет) както и за моя дизел който харчи 12,50лв на 100км.BOz написа:Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Ако искаш литрова мощност, купувай ЕВО 10, наддавай ѝ ръчка и подминавай тази тема с бясна скорост. biggrin.gif
п.п. относно Евото 10 , поддържам мнението на един колега от форума (МХ5), а то е 4х4 тоалетна която става само за ходене до хлебарницата
andrian999999
Kiki
- Instruktor59@yahoo.com
Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 09 Юли 2014 08:47
ДВГ изобщо има доста съществени недостатъци. Те са се проявили ясно още през Втората Св. В., когато авиоконструкторите са разбрали безсмислеността на по-нататъшното увеличаване работния обем, оборотите, компресията и пр. способи за получаване повече енергия за единица време/малко гориво [л/к.с./час] от бутални ДВГ.
Според мен бъдещето (от икономична, екологична, безопасна и пр. гледна точка) е на личните превозни средства, задвижвани с ел. енергия.
А иначе, всеки може да се шегува с каквото си иска...

Instruktor59@yahoo.com
- BOz
Мнение от BOz » 09 Юли 2014 14:06
Щом говорим в цифри.andrian999999 написа:мързи ме да ти обяснявам, но според мен това е ташак кола и хич не ми се вижда ИКОНОМИЧНА!!! при положение , че преди 2 седмици тръгнах от София с моя дизел към Гърция а брат и на жена ми с бензиновата си 150к.с кола на газ, преди кулата зареди и му се върза 7лв на 100км , уви това е непостижимо за високо технологичния хибрид (клозет) както и за моя дизел който харчи 12,50лв на 100км.BOz написа:Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
п.п. относно Евото 10 , поддържам мнението на един колега от форума (МХ5), а то е 4х4 тоалетна която става само за ходене до хлебарницата
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
п.п. До преди едно мнение говореше как не била изкарвала ХХХ на брой коне от един кубик двигател, сега изведнъж ЕВО 10-ката за нищо не ставала.
Осъзнай се какво искаш, за да може да градим диалог.

Разход на хибрид ->

BOz
Мнение от SFINKS » 09 Юли 2014 17:54

Свържи се с колегата ivo tuning , той беше газифицирал Приус
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- BOz
Мнение от BOz » 09 Юли 2014 18:11
Ако гоних нисък разход, изразен в лева на километър, тогава просто нямаше да карам Приус.SFINKS написа:Boz , тъй като ти гониш нисък разход , вземи наистина го газифициаряй барем стане наистина икономичен![]()
Свържи се с колегата ivo tuning , той беше газифицирал Приус
Щях да карам някаква Корса (съвсем примерно) с 1.0 двигател на метан.

За мен е важно числото в подписа какво показва. Ти ако имаш такова число, то споделяй. За мен то е важно. Както виждаш там единицата е литър а не лев. biggrin.gif
Това е реалното число за Приус, като 70% от него е изградено в градски условия.

Разход на хибрид ->

BOz
SFINKS
- BOz
Мнение от BOz » 10 Юли 2014 13:07
Ами постарай се веднъж поне, сподели километрите и зареденото количество и това е. Не е много трудно.SFINKS написа:Аз не гоня нисък разход , никога и не съм гонил
Искам да видя как с вълшебния ти дизел ще паднеш под 5/100 градско.

Разход на хибрид ->

BOz
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от IVOtuning » 10 Юли 2014 13:38
4,8л х 2.55л= 12,2лв/100км,..... .Правилно че е "около" 10, но....да говорим в конкретни цифри.BOz написа: Щом говорим в цифри.
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
От показания в профила ти среден разход и по-горното твърдение излиза, че твоят Приус е по-икономичен извън града..странно..
Отделно в Европа бензина е малко по-скъп от нафтата и "доубива" нищожното (предполагаемо)

IVOtuning
- BOz
Мнение от BOz » 10 Юли 2014 13:44
Да, разхода извън града ми е около 4-4,3/100. Градско го боря на 5/100 за сега, докато е още топло и няма толкова огромни задръствания. Лично няма да се учудя Приус-а да ми харчи и 7/100 зимата спокойно.IVOtuning написа:4,8л х 2.55л= 12,2лв/100км,..... .Правилно че е "около" 10, но....да говорим в конкретни цифри.BOz написа: Щом говорим в цифри.
От показания в профила ти среден разход и по-горното твърдение излиза, че твоят Приус е по-икономичен извън града..странно..
Отделно в Европа бензина е малко по-скъп от нафтата и "доубива" нищожното (предполагаемо)предимство в разхода на Приус пред подобен дизелов автомобил.
Както каза да си говорим в конкретни цифри, нали?
Ето, на извънградско което имам, разхода в пари ми е бил точно 10,352лв на 100км.
Това за мен си е около 10лв. Както казах - нека говорим в абсолютно точни цифри, а не - а бе на мен ми харчи около 14лв/100км или "около" 6л/100км. Ама то ако са 7.5/100 ако не си го засякъл, а предполагаш на стрелка, то наистина може да ти гори около 6/100.

И ако се зачетеш назад в мненията ми ще видиш, че аз не твърдя, че Приус-а е най-икономичния автомобил. И не съм казал, че не може да постигнеш този разход с дизел. Дори напротив - давах примери как с дизелов автомобил може дори по-евтино да се придвижваш.
За мен е почти непосилно да направиш градския разход на Приус с алтернативен дизелов автомобил. Би било мнооого трудно.
Но все пак да не забравяме, че говорим за бензинов автомобил, който е абсолютно равностоен с дизелов автомобил в частта разход, но докато си го караш в градска среда имаш още един огромен плюс - голямата тишина и възможност да не се разболееш от вибрационна болест.

Разход на хибрид ->

BOz
Обратно към “Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru