Каза Андрианчо....... и е прав (станаха 75 стр.). Това няма да се хареса на някой, ама какво да се прави?! laugh.gifandrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Икономичен автомобил ли е Prius?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Ама е икономичен (за каквото е и темата) 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
Ако го направят 20 к.с. ще е още по-икономичен. 

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Проумей, че не всичко е мощност изкаран от кубик в този свят.
Върви си нормално, харчи като дизел, безшумен.
Ако искаш литрова мощност, купувай ЕВО 10, наддавай ѝ ръчка и подминавай тази тема с бясна скорост. biggrin.gif
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

Или както е казал някой незнаен мъдър човек който много обичам да цитирам : "Безплатен обяд няма , няма и да има никога "
Втората част на изречението си е моя
Втората част на изречението си е моя

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
мързи ме да ти обяснявам, но според мен това е ташак кола и хич не ми се вижда ИКОНОМИЧНА!!! при положение , че преди 2 седмици тръгнах от София с моя дизел към Гърция а брат и на жена ми с бензиновата си 150к.с кола на газ, преди кулата зареди и му се върза 7лв на 100км , уви това е непостижимо за високо технологичния хибрид (клозет) както и за моя дизел който харчи 12,50лв на 100км.BOz написа:Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
Ако искаш литрова мощност, купувай ЕВО 10, наддавай ѝ ръчка и подминавай тази тема с бясна скорост. biggrin.gif
п.п. относно Евото 10 , поддържам мнението на един колега от форума (МХ5), а то е 4х4 тоалетна която става само за ходене до хлебарницата
професионален мапер
- Kiki
Стига, ве, Андриане!
Ти се опитваш да развенчаеш най-технологичния и икономичен автомобил в света.

Ти се опитваш да развенчаеш най-технологичния и икономичен автомобил в света.

- Instruktor59@yahoo.com
Ако пък много, много искаме да преценим икономичността на дадена кола, можем да сравним колко гориво изразходва тя (като цяло), за производството на 1 конска сила/на час примерно. Тогава ще се види технологичната степен на развитие...
ДВГ изобщо има доста съществени недостатъци. Те са се проявили ясно още през Втората Св. В., когато авиоконструкторите са разбрали безсмислеността на по-нататъшното увеличаване работния обем, оборотите, компресията и пр. способи за получаване повече енергия за единица време/малко гориво [л/к.с./час] от бутални ДВГ.
Според мен бъдещето (от икономична, екологична, безопасна и пр. гледна точка) е на личните превозни средства, задвижвани с ел. енергия.
А иначе, всеки може да се шегува с каквото си иска...
ДВГ изобщо има доста съществени недостатъци. Те са се проявили ясно още през Втората Св. В., когато авиоконструкторите са разбрали безсмислеността на по-нататъшното увеличаване работния обем, оборотите, компресията и пр. способи за получаване повече енергия за единица време/малко гориво [л/к.с./час] от бутални ДВГ.
Според мен бъдещето (от икономична, екологична, безопасна и пр. гледна точка) е на личните превозни средства, задвижвани с ел. енергия.
А иначе, всеки може да се шегува с каквото си иска...

Каквото сам си направя, никой не може...
- BOz
Щом говорим в цифри.andrian999999 написа:мързи ме да ти обяснявам, но според мен това е ташак кола и хич не ми се вижда ИКОНОМИЧНА!!! при положение , че преди 2 седмици тръгнах от София с моя дизел към Гърция а брат и на жена ми с бензиновата си 150к.с кола на газ, преди кулата зареди и му се върза 7лв на 100км , уви това е непостижимо за високо технологичния хибрид (клозет) както и за моя дизел който харчи 12,50лв на 100км.BOz написа:Автомобила в крайна сметка не е "ташак". Абсолютно стандартен автомобил, който няма за цел да изкарва голяма литрова мощност от двигателя, а да изкара голяма икономия отнесена към мощността му.andrian999999 написа:Ле-ле...... най-активната тема във форума ЦЕЛИ 74 страници , ужас..... за ташак автомобил с извънземен бензинов мотор 1.8л с невероятна ТЕХОЛОГИЧНО постигната мощност от над 90 к.с. laugh.gif
п.п. относно Евото 10 , поддържам мнението на един колега от форума (МХ5), а то е 4х4 тоалетна която става само за ходене до хлебарницата
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
п.п. До преди едно мнение говореше как не била изкарвала ХХХ на брой коне от един кубик двигател, сега изведнъж ЕВО 10-ката за нищо не ставала.
Осъзнай се какво искаш, за да може да градим диалог.
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

Boz , тъй като ти гониш нисък разход , вземи наистина го газифициаряй барем стане наистина икономичен
Свържи се с колегата ivo tuning , той беше газифицирал Приус

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- BOz
Ако гоних нисък разход, изразен в лева на километър, тогава просто нямаше да карам Приус.SFINKS написа:Boz , тъй като ти гониш нисък разход , вземи наистина го газифициаряй барем стане наистина икономичен![]()
Щях да карам някаква Корса (съвсем примерно) с 1.0 двигател на метан.

За мен е важно числото в подписа какво показва. Ти ако имаш такова число, то споделяй. За мен то е важно. Както виждаш там единицата е литър а не лев. biggrin.gif
Това е реалното число за Приус, като 70% от него е изградено в градски условия.
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

Аз не гоня нисък разход , никога и не съм гонил 

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- BOz
Ами постарай се веднъж поне, сподели километрите и зареденото количество и това е. Не е много трудно.SFINKS написа:Аз не гоня нисък разход , никога и не съм гонил
Искам да видя как с вълшебния ти дизел ще паднеш под 5/100 градско.

Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
4,8л х 2.55л= 12,2лв/100км,..... .Правилно че е "около" 10, но....да говорим в конкретни цифри.BOz написа: Щом говорим в цифри.
Моя Приус харчи към днешна дата около 10лв/100км извънградско. Ако го газифицирам това прави около 5лв на 100км. Демек харчи над 2 пъти по-малко от твоя дизел на извънградско. И к'во правим сега?
От показания в профила ти среден разход и по-горното твърдение излиза, че твоят Приус е по-икономичен извън града..странно..
Отделно в Европа бензина е малко по-скъп от нафтата и "доубива" нищожното (предполагаемо)

- BOz
Да, разхода извън града ми е около 4-4,3/100. Градско го боря на 5/100 за сега, докато е още топло и няма толкова огромни задръствания. Лично няма да се учудя Приус-а да ми харчи и 7/100 зимата спокойно.IVOtuning написа:4,8л х 2.55л= 12,2лв/100км,..... .Правилно че е "около" 10, но....да говорим в конкретни цифри.BOz написа: Щом говорим в цифри.
От показания в профила ти среден разход и по-горното твърдение излиза, че твоят Приус е по-икономичен извън града..странно..
Отделно в Европа бензина е малко по-скъп от нафтата и "доубива" нищожното (предполагаемо)предимство в разхода на Приус пред подобен дизелов автомобил.
Както каза да си говорим в конкретни цифри, нали?
Ето, на извънградско което имам, разхода в пари ми е бил точно 10,352лв на 100км.
Това за мен си е около 10лв. Както казах - нека говорим в абсолютно точни цифри, а не - а бе на мен ми харчи около 14лв/100км или "около" 6л/100км. Ама то ако са 7.5/100 ако не си го засякъл, а предполагаш на стрелка, то наистина може да ти гори около 6/100.

И ако се зачетеш назад в мненията ми ще видиш, че аз не твърдя, че Приус-а е най-икономичния автомобил. И не съм казал, че не може да постигнеш този разход с дизел. Дори напротив - давах примери как с дизелов автомобил може дори по-евтино да се придвижваш.
За мен е почти непосилно да направиш градския разход на Приус с алтернативен дизелов автомобил. Би било мнооого трудно.
Но все пак да не забравяме, че говорим за бензинов автомобил, който е абсолютно равностоен с дизелов автомобил в частта разход, но докато си го караш в градска среда имаш още един огромен плюс - голямата тишина и възможност да не се разболееш от вибрационна болест.

Последно промяна от BOz на 10 Юли 2014 13:59, променено общо 1 път.
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->