Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Airfan » 28 Апр 2014 10:53

BOz написа:Звъннах за тази кола:
http://www.cars.bg/c652097

Викам си така и така ако ще се взима хибрид, да се набутам истински.
Накратко тази кола от обявата и искат 59к лева. Искат 36к лева при прехвърлянето на лизинга и остават още 28 вноски по 750лв + ~2000лв остатъчна стойност.
Тотал 59к.

Нямам идея какви са тия хора, честно. Явно живеят в някакъв мега измислен свят.

п.п. Справка за оборудване сол на чисто нов автомобил от сайта, без да се пазариш като циганин за още някой процент надолу:
57730лв.

И просто не издържах и попитах собственика - добре де, чисто нов автомобил в този случай излиза по-евтино от вашият, просто не издържах. Отговорът, който получих - Ами то има и лизингови оскъпявания за това е малко по-скъпо от нов такъв. Нямаше какво да отговоря. tooth.gif

Баси, за 40к има перфектни Приуси, като този например:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... 00&asrc=fa

Наистина не мога да си обясня този какво си е представял. Да почне да ми развива теория, че ако си го купя чисто нов, то като му платя каското за първата година, то ще ми излезе с "поне 1000лв, по-скъпо от неговия". :help:
BO, директно иди и си купи един нов хибрид от магазина и всички чуденки и маенки ще ти отпаднат. Има и други, не само Приус.
Изображение Изображение

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 217 пъти

Мнение от BOz » 28 Апр 2014 11:04

Airfan написа: BO, директно иди и си купи един нов хибрид от магазина и всички чуденки и маенки ще ти отпаднат. Има и други, не само Приус.
Не мога да си помисля за нов автомобил от магазина. Просто е тотално финансово необосновано.
Преди 4-5 месеца излезе един пак такъв, на година и половина с една смяна на масло за 28к лева. Просто това от моя гледна точка за една година са си 28к лева спестени. А това от финансов аспект са страшно много пари, поне за моя стандарт и представи.
Да, сигурно е прекрасно да си първият качил се в колата, но за сега в този ми живот няма да мога да си го позволя. :thumbsup:
За това се обадих и на тази обява. Защото си го представих как бих могъл да го взема на 36к с продължаване на лизинга до изтичането му на гаранцията, пък след това каквото става да става с тъпата батерия. Поне ще го карам 3 години без да го мисля.
Първоначалната ми сметка беше, че ще "спестя" отново към 20к лева, а то какво излезе. w00t.gif

п.п. Иначе за хибрид новия Аурис комби много ми хареса визуално. А е и по-евтин. Но искам Приус, защото тази кола е създадена от нищото да бъде хибрид, а не е пригодена такава. drunk.gif
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Апр 2014 15:26

ярис е също вариант,щом и жена ще го кара.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 28 Апр 2014 16:48

BOz написа: Накратко тази кола от обявата и искат 59к лева. Искат 36к лева при прехвърлянето на лизинга и остават още 28 вноски по 750лв + ~2000лв остатъчна стойност.
Тотал 59к. Нямам идея какви са тия хора, честно. Явно живеят в някакъв мега измислен свят.
За тия пари ще си вземеш плъг-ин Приус, с който ще минаваш по минимум 20 км чисто и само на ток с едно зареждане, като на всичкото отгоре ще ти останат и за прословутата ти смяна на батерия някой ден tooth.gif Както и ще имаш още, за да почерпиш комшии и приятели biggrin.gif
Изображение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 28 Апр 2014 17:22

Ето ти един хибрид без пластмасово табло за 58к.Дано ти хареса.Може и на лизинг.445 коня трябва да стигнат.Пък и 4х4...
http://www.usedcars.bg/catalog/lexus/ls ... l_business
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Апр 2014 17:49

Владислав написа:Ето ти един хибрид без пластмасово табло за 58к.Дано ти хареса.Може и на лизинг.445 коня трябва да стигнат.Пък и 4х4...
Баааа, на 6г и 200х.км батерийките му сигурно са на под 20% :whistle: stupid.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 28 Апр 2014 18:13

jim_beam написа:ярис е също вариант,щом и жена ще го кара.
В такива сапунерки като Ярис и подобия няма да се возя. Нито жената няма да се вози. Нито децата няма да се возят.
Благодаря все пак.
Владислав написа:Ето ти един хибрид без пластмасово табло за 58к.Дано ти хареса.Може и на лизинг.445 коня трябва да стигнат.Пък и 4х4...
Ако някога ще взимам 400+кс автомобил, то въобще няма да е Тойота още ли по-малко хибрид. По обясними причини. Освен ако всички бъдещи автомобили не станат хибриди. biggrin.gif
Но да не разводняваме темата по-добре.

Нека се придържаме към обсъждането на Приус. Да изказваме наблюдения, плюсове, минуси и допълнителни коментари.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 28 Апр 2014 18:33

BOz написа: Да изказваме наблюдения, плюсове, минуси и допълнителни коментари.
То всички, които имат и поддържат Приус (вкл.ivotuning) вече споделиха наблюдения и впечатления. Някои собственици на хибриди - също. Ако ще се обсъждат зелените таксита - те си имат отделна тема. А за разсъждения като твоите относно "батерията мъртвец" (заб. ред. да не се бърка с "булката беглец") си имаме Грижа за доброто настроение...
Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 28 Апр 2014 19:20

BOz написа:
В такива сапунерки като Ярис и подобия няма да се возя. Нито жената няма да се вози. Нито децата няма да се возят.
Благодаря все пак.
Ако някога ще взимам 400+кс автомобил, то въобще няма да е Тойота още ли по-малко хибрид. По обясними причини. Освен ако всички бъдещи автомобили не станат хибриди. biggrin.gif

Нека се придържаме към обсъждането на Приус. Да изказваме наблюдения, плюсове, минуси и допълнителни коментари.
Чак пък сапунерка..... .Един изключително здрав,надежден,икономичен и евтин за подържане автомобил,в пъти по-удобен за градско използване от Приуса.Хибридния Ярис има само един недостатък-много е скъп за подобен автомобил.Все пак ако съпругата ще пътува много извънградско с децата наистина Приус е варианта за хибрид.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 28 Апр 2014 19:53

nowyaris написа:
BOz написа:
Благодаря все пак.

Чак пък сапунерка..... .Един изключително здрав,надежден,икономичен и евтин за подържане автомобил,в пъти по-удобен за градско използване от Приуса.Хибридния Ярис има само един недостатък-много е скъп за подобен автомобил.Все пак ако съпругата ще пътува много извънградско с децата наистина Приус е варианта за хибрид.
Да па пътува, колка да пътува с децата? Само някакави си 14-15г (напоследък и по-малко) и децата вече няма да искат да пътуват с майка си tooth.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 28 Апр 2014 23:35

nowyaris написа:
BOz написа:
Благодаря все пак.

Жената няма да иска да се качи в Приус по принцип, ти Ярис предлагаш. :)
А и ако ще е по-нов, то ще сменям моята кола, съответно аз ще го карам. И без това Приуса е умрял от към вървене отвсякъде, представям си Яриса как ще е като охлюв.
И пак ще повторя, защото очевидно съм неразбран.
Приуса е правен за хибрид. Всичко е мислено за хибрид. Не е стандартен автомобил, който е нагоден да бъде хибрид.
Ако ще е друг хибрид, то много по-добре да се вземе един Аурис Туринг Спорт, поне да прилича на нормален автомобил, а не да гледам как да се сгъна на 3, за да влезна в такава сапунерка.
Това е лично мнение и представи. Всеки си знае каква кола предпочита и за това лично за мен това въобще дори не е никаква оферта. Дори и за половината цена да ми го дадат, трудно бих го взел. Ама сигурно ще го взема, за да го продам и да изкарам някой друг лев, а не за да го карам. tooth.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Мнение от slowtraveler » 29 Апр 2014 07:50

BOz написа:....Жената няма да иска да се качи в Приус по принцип, ти Ярис предлагаш. :)....
Не е съвсем сигурно... Не знам дали твоята жена пътува много извънградско, но моята кара предимно в града - извънградските са по-скоро изключения и то в близките 200км...
Та съпругата ми с МНОГО голямо съжаление се раздели със сравнително нов Шевролет Калос хечбек (беше на около 28х.км, 94к.с. с всички екстри за модела tongue.gif ), въпреки, че и бях взел по-нов автомобил от по-висок клас, че и 4х4 - Нисан Кашкай.
Просто в града и моите автомобили въобще не се заглеждах в някои паркоместа в натоварения център и въртях по 15 минути да намеря място, докато тя с шевролетчето се забиваше в първото местенце, че и оставаше още място за маневри....
Караше децата с него безпроблемно (особено зимата се държеше много добре заради тънките гумички и това, че е лек).. Да, и за покупки ставаше (абе четири найлонови торбички пълнеха багажника ама нейсе )...
Така, че ако ще се шофира в голям град особено около центъра, и ако основното пътуване е в града, съм напълно съгласен с nowyaris, че компактния автомобил е доста практично и удобно решение...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 29 Апр 2014 08:19

BOz написа:Жената няма да иска да се качи в Приус по принцип, ти Ярис предлагаш. :)
....
Много си я разглезил! На моята каквото и дам това кара, ако ще и Москвич да е. Само за поддръжка не я търси, с 300 кандърми успявам да я накарам да отиде да измият колата. За нея тези дреболии са "губене на време". laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 29 Апр 2014 12:18

Колегата си е свикнал с баварката и това е.Колкото и да пишем полза няма.Те принципно феновете на немската марка са си така.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 29 Апр 2014 14:27

slowtraveler написа:
BOz написа:....Жената няма да иска да се качи в Приус по принцип, ти Ярис предлагаш. :)....
Не е съвсем сигурно... Не знам дали твоята жена пътува много извънградско, но моята кара предимно в града - извънградските са по-скоро изключения и то в близките 200км...
Та съпругата ми с МНОГО голямо съжаление се раздели със сравнително нов Шевролет Калос хечбек (беше на около 28х.км, 94к.с. с всички екстри за модела tongue.gif ), въпреки, че и бях взел по-нов автомобил от по-висок клас, че и 4х4 - Нисан Кашкай.
Просто в града и моите автомобили въобще не се заглеждах в някои паркоместа в натоварения център и въртях по 15 минути да намеря място, докато тя с шевролетчето се забиваше в първото местенце, че и оставаше още място за маневри....
Караше децата с него безпроблемно (особено зимата се държеше много добре заради тънките гумички и това, че е лек).. Да, и за покупки ставаше (абе четири найлонови торбички пълнеха багажника ама нейсе )...
Така, че ако ще се шофира в голям град особено около центъра, и ако основното пътуване е в града, съм напълно съгласен с nowyaris, че компактния автомобил е доста практично и удобно решение...
Ами жена ми кара само градско в София и работи в Лозенец. Мисля знаеш как се търси паркоместа там.
Просто харесва огромни коли. Дори като я возя с моята, която е среден клас комби и ми се подиграва. Ама иска да я кара понякога, само защото "върви уникално". Даже преди има няма месец бяхме при едни приятели, където мъжа кара камиони, та ѝ даде да врътне едно кръгче на паркинга с камиона. :)
Ако ще е кола за градско, сигурно щяхме да вземем някакъв Смарт, за да може да паркира между две коли в центъра директно със задницата към бордюра.
И аз я подкрепям в това мислене, защото за мен живота е много по-ценен от каквато и да е кола. А шанса да оцелееш в по-голям автомобил е по-висок от колкото в такава въшка като Ярис и подобия.
Както казах това е лично мнение на мен и семейството и нека всеки си кара това, което иска.
И аз харесвам големи коли, но както казах винаги си правя сметката и гледам кое е най-разционално като цена, удоволствие. Което хем да става в града, хем да не се счупиш когато излизаш извън града и най-важното - не ти надува главата като ненормално. А всички малки коли ти надуват главата като вдигнеш 140км/ч по магистралата.
За това и Приус-а е компромисен вариант - евтин за поддържка, хем не е малък, хем не е голям, което от там да допринася и за големи финансови удари, които предлагат по-голям клас автомобил.
nowyaris написа:Колегата си е свикнал с баварката и това е.Колкото и да пишем полза няма.Те принципно феновете на немската марка са си така.
Не става въпрос с какво съм си свикнал. И БМВ-то и евентуално Приуса го избрах по неща, които искам да има даден автомобил.
И да, ако си купя Приус, то ще сменя 6 цилиндрово БМВ за Приус. Невиждано според някои, но може би ще стане факт.
И аз не съм фен на немските марки, ама ти от къде да знаеш това. Или викаш щом е БМВ, то трябва да съм фен. Напротив. От БМВ обществото съм "отритнат" по принцип поради простата причина, че БМВ-то ми е 4х4. Ама ти ако поне малко разбираше от БМВ-та, тогава щеше да знаеш, че няма истински фен на БМВ, който да кара БМВ на предаване различно от задното. Но да не навлизаме и в тази тема по-добре.
И за това като говоря някои лоши неща за БМВ-то в БМВ форума, веднага наскачат стотици. Ама от реалността не може да избягаш и това е.
Както казах гледам напълно реалистично на един автомобил, а не гледам да го превъзнасям и да го изкарам най-добрият.
За това и приемам факта, че да кажеш нещо негативно за Тойота в този форум не е добре, ама реалността си е реалност и това е.

За това пак ще помоля, нека обсъждаме въпросния Приус и да не пишем излишно коментари, като твоя в този случай.

Поздрави на всички.

Публикувай отговор