Досадни листа в отсега на филтрите в купето
Досадни листа в отсега на филтрите в купето
Здравшете колеги.Днес си реших един досаден проблем,който предполагам и при вас го има,а именно листата в отсега на филтъра в купето. За това реших да драсна,какво съм направил.Купих си един филтър за абсорбатор,който го слойих там където влиза въздуха към купето и моторчето на парното.Това се намира,под лявата пластмаса,там където е разположено моторчето за чистачките,само че от другата страна.Въпросната пластмаса се държи на няколко винтчета,след премахването и, се отваря въпросната дупка,която запуших с този филтър,който залепих със силикон.Утре ще направя снимка да се види как изглежда.
След известно време,ще напиша и отзиви,дали си е заслужавало.
Ето за това става на въпрос.
След известно време,ще напиша и отзиви,дали си е заслужавало.
Ето за това става на въпрос.
Последно промяна от sha4ev на 23 Дек 2013 14:52, променено общо 1 път.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Re: Досадни листа в отсега на филтрите в купето
това на ква кола го правиш - форд фиат фолксваген или тойота?
ако е и червена ...
ако е и червена ...
Да забравих да спомена,че става въпрос за TOYOTA CARINA 4АFE-96г.116кс.син металик.vodafon написа:това на ква кола го правиш - форд фиат фолксваген или тойота?
ако е и червена ...
- max-2
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 134 пъти
Хубаво си решил, дано не се запуши бързо и да намали въздушния поток. Ако се сетиш да споделиш след няколко месеца и аз бих си сложил. В това студено време колата я ремонтирам само при неизбежна необходимост като счупената предна лява пружина днес 
Carina E 4AFE LB 1992
Със сигорност ако изникне проблем ще споделя,да спестя на колеги излишно хабене на време.max-2 написа:Хубаво си решил, дано не се запуши бързо и да намали въздушния поток. Ако се сетиш да споделиш след няколко месеца и аз бих си сложил. В това студено време колата я ремонтирам само при неизбежна необходимост като счупената предна лява пружина днес
-
Оги
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Добре е да следиш въздушния поток в купето, защото ако се напълни таз вата с боклуци и прах и спре свободната циркулация на въздух в купето по радиатора на парното и въздуховодите ще заживее гъба, която после трудно се мори. А купето замирисва на смърдялник.
Като сменяш- ползувай мрежа за комари. Нея и да забравиш да я смениш- няма такъв проблем- все от някой ъгъл ще минава въздух.
Като сменяш- ползувай мрежа за комари. Нея и да забравиш да я смениш- няма такъв проблем- все от някой ъгъл ще минава въздух.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
Да задължително ще се следи.Даже си мисля,като се зацапа тоя филтър, да пробвам с филтър за лкиматик,от друга марка кола,защото на тойотата е малък и има пластмаса по него. Да оразмеря филтъра с ножицата и да го наглася в дупката,тогава би трябвало даже да е по добре.Оги написа:Добре е да следиш въздушния поток в купето, защото ако се напълни таз вата с боклуци и прах и спре свободната циркулация на въздух в купето по радиатора на парното и въздуховодите ще заживее гъба, която после трудно се мори. А купето замирисва на смърдялник.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 403 пъти
- Получена благодарност: 434 пъти
Правил съм подобни експерименти, но набързо се отказах след шофиране в дъжд...
Просто водния прах много бързо затлачи този филтър, та се наложи в един дъжд да го късам за да мога поне малко да разкарам влагата от купето...
Ако мястото е гарантирано сухо, може да има някакъв ефект
Просто водния прах много бързо затлачи този филтър, та се наложи в един дъжд да го късам за да мога поне малко да разкарам влагата от купето...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
По принцип идеята ми дойде от един служебен автпмобил-Шевролрт Епика.На въпросния автомобил си има заводско направено гнездо за филтър,точно там,където аз се опитвам да побългаря нещата.Точно това ме съмнява за влагата,но ще видим какво ще стане.Ако се овлажнява,ще пробвам да пригодя някой филтър за климатик и тогава би трябвало да стане.slowtraveler написа:Правил съм подобни експерименти, но набързо се отказах след шофиране в дъжд...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Това място няма как да е гарантирано сухо.slowtraveler написа: Ако мястото е гарантирано сухо, може да има някакъв ефект
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
Ако се мокри мястото за съжаление няма да помогне и филтър на климатик...sha4ev написа:...Точно това ме съмнява за влагата,но ще видим какво ще стане.Ако се овлажнява,ще пробвам да пригодя някой филтър за климатик и тогава би трябвало да стане.
Нито намокрена вата нито намокрена филтърна хартия пропускат въздух...
По принцип мисля,че ако има достъп вода до това място досега да е изгоряло нещо.Единствено от влажния въздух може да има някакъв дерт.slowtraveler написа:Ако се мокри мястото за съжаление няма да помогне и филтър на климатик...sha4ev написа:...Точно това ме съмнява за влагата,но ще видим какво ще стане.Ако се овлажнява,ще пробвам да пригодя някой филтър за климатик и тогава би трябвало да стане.
Нито намокрена вата нито намокрена филтърна хартия пропускат въздух...
- slowtraveler
В моя случай въздуховода (малко силно казано въздуховод - металната кутия към вентилатора) имаше грубо казано S образна форма с дренажен отвор в ниската точка...
И така конструктора си е решил проблема с възможно мокрене на електрика - в кутията може да попадне вода и воден прах, но те се 'утаяват' точно в тази кутия...
Дано при теб мястото на което си сложил филтъра е по-защитено...
И така конструктора си е решил проблема с възможно мокрене на електрика - в кутията може да попадне вода и воден прах, но те се 'утаяват' точно в тази кутия...
Дано при теб мястото на което си сложил филтъра е по-защитено...
Здравейте колеги.Да споделя,какво ми е впечатлението от монтажа на филтъра.Единсвената забележка,която ако се счита за проблем е,че при влажно време,както сподели колегата slowtraveler се запотяваше при мен задното стъкло.Но на фона на снимката,която съм качил мисля,че си заслужава,това поне за мен леко неудобство.
Сами можете да прецените,дали не сме е...и чистата държава.
Сами можете да прецените,дали не сме е...и чистата държава.