Резултат от диагностиката - 0. Всичко било наред с колата... според тях колата е перфектна и неможе да гори толкова.
Предложения?
Toyota Corolla E12 - Висок разход на гориво, защо?
Kpuc
Re: Toyota Corolla E12 - Висок разход на гориво, защо?
Мнение от llamo » 25 Мар 2013 20:21
И аз имам същия проблем от средата на декември 2012.Разхода се повиши, но не толкова драстично, но с 1,5-2,0/100.Както моментния,така и средния.Два пъти ходих в ТМ, няма грешки,за тях всичко си е ОК,казаха ми "Ами то зимата гори повече". Верно,но става въпрос за загрят двигател, каране по магистрала около 100 км,път който съм изминавал десетки пъти.Проверих я и на др. компютър - и там проверката показа, че няма проблеми. Сменени бензиностанци,филтри,проверен дебитомер,оригинални свещи Denso,огледах ходовата част,леко ми здържаше едната предна накладка...Времето се постопли и гуми летни сложих- и пак таз. Странното е че понякога се оправя от самосебе си за кратко и после пак същата работа. Преди 2 дни,беше на канал със запален двигател, и ми чува едно по-особено "боботене" откъм катализатора, че почвам да си мисля вече да не е от него..
Corolla Sedan 2005 1,6 VVTi, manual, sol
llamo
Мнение от memorex » 25 Мар 2013 20:36
Към Крис-Колко показа работната температура на двигателя/охл.течност/Загрява ли достатъчно мотора.
memorex
Мнение от Kpuc » 26 Мар 2013 09:54
Ами честно да ти кажа не съм присъствал на диагностиката, защото нямам и понятие какво да гледам, а и нямах това време (оставих я сутринта и си я прибрах вечерта). При мен проблема е че за мен това е разхода, нямам стари данни и да кажа повиши се, защото колата за мен е нова. Като я взех смених всички консомативи и това е. Започвам да се чудя дали да не изсипя някаква добавка за прочистване на горивната система (струва ми се не върви както трябва-една мудна ми се вижда за 97к.с.), но като чета какво пишат колегите, мненията са много разнородни...
Тойота Корола 1.4 VVT-i Е12(hatchback) 2003г.
Kpuc
Мнение от saho » 26 Мар 2013 18:11
Ако е прецакана ламбдата ще гори като змей, но няма да работи добре и ще мирише. Както ти казаха колегите бензиновия мотор е много лесен за диагностициране само трябва някой да се захване. Разхода ти е моного далече от нормалния
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
saho
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru