Само за инфо - преди около 1.5 години комплект SCV клапани за моята кола струваха 501 лв от Балкан Дизел http://balkandiesel.com/, които твърдят, че са единствен дистрибутор за Б-я.
Друг е въпроса, че сервизите си пазаруват с намаление при тях.
Смяната е елементарна и си я направих сам. Имаше в нета подробно обяснение със снимки как се прави. Верно, че беше на френски, ама снимките бяха достатъчни.
П.С. Сега видях, че си зареждал в Еко преди проблема. Три пъти съм зареждал дизел там и след трите пъти имах сериозни проблеми вкл. смяната на SCV, ама понеже наливането съвпадна с други неща, не се усетих от първия път, че е от тяхната нафта. Може и да е било лош късмет, ама сега като видя Еко и се престроявам в най-далечната лента laugh.gif .
Проблем със запалване на Avensis Verso 2.0 D4D
Re: Проблем със запалване на Avensis Verso 2.0 D4D
Точно след зареждане в Еко и при мен светна лампата и проблема беше същия!!! Иначе цената на клапаните и в момента в Електро Дизел Балкан е същата(501 лв.). Други вносители наистина няма на тези клапани и тия алтернативните търговци на японски части не ги внасят също, така че по- горната оферта е най- добра. С ebay- офертите изобщо не се занимавай, почти всички оферти там са за рециклирани клапани( макар да се кълнат, че са нови), излизат с доставката около 360 лв. , аз купих едни такива и като ги видях, веднага ги върнах. Намират се и нови предложения по net-a, но излизат поне със 100 лв. над цената на която можеш да ги купиш тук. За сервизите- най- вероятно ги купуват с отстъпка, но ги продават с надценка с около 40 %, така че не виждам смисъл да ги купиш там. Това е моя опит в решаването на този проблем, ако мислиш да я караш сменявай, ако ще я продаваш- добавки и на пазара!
Зависи от сервиза, на мен в един ми казаха цена с монтаж + 1 год. гаранция, която излизаше общо малко по-ниска от цитираната, като сервиза е достатъчно надежден, но нямах никакъв шанс да отида до него, защото ми е прекалено далече да ходя там само заради това + че колата хич не си и помисляше да запали. Не го препоръчвам на колегата Aleksandars, защото и на него от Пловдив няма да му е изгодно да ходи дотам, но може да пита в сервиза на Тойота в Пловдив (или Пазарджик, ако не му се вижда далече). Предположих, че едва ли има близък в сервиз, иначе щеше да се обърне към него, но мисълта ми беше, че ако се притеснява сам да си ги сменя, с търсене може и да намери сервиз, в който да ги сменят без това да натовари цената, на която ще си ги купи сам.extel написа: За сервизите- най- вероятно ги купуват с отстъпка, но ги продават с надценка с около 40 %, така че не виждам смисъл да ги купиш там.
За инфо - смяната ми отне около 1/2 час (вкл. изваждане и прибиране на инструментите в шкафа ) при минусови температури навън и около 1/2 час преди това ровене в нета.
Иначе +1 за мнението на колегата extel.
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- Aleksandars
Благодаря за мненията, но нещо не сте ме разбрали. Зареждах в лукоил, а не в еко. От екото заредих след като проблема изчезна от само себе си...Сега колата пали без проблем и се движи нормално. Когато ми остане време, ще се обадя на колегите които предложиха помощ, да сипем по някоя и друга добавка профилактично. Предполагам, че е имало някакви мизерии, които са преминали през горивната система и от там са се получили тези проблеми.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Алекс - че то в нашите горива, какво друго освен мизерии има !??!
Тук таме има нещо петролно, ама не е много ясно какво 

Meчо, моля те погледни в личните съобщения.Me4oKyX написа:Алекс - че то в нашите горива, какво друго освен мизерии има !??!Тук таме има нещо петролно, ама не е много ясно какво
2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Готов си
Бях в гората и пак отивам там, че тук в Пловдив НЕ Е за хора.... Затова закъснявам малко с отговорите
Дивото ме зове..... мечока си иска неговото 

- KiLLeR