Проблем със запалване на Avensis Verso 2.0 D4D
- Aleksandars
Проблем със запалване на Avensis Verso 2.0 D4D
Здравейте.
По прочетох разни теми, с подобни заглавия във форума, но като че ли моя проблем е по различен и затова пускам темата. От няколко дни, забелязвам, че когато се опитам да запаля колата при студен двигател (след като дам контакт и лампата изгасне, изчаквам още няколко секунди и тогава въртя), запалването става след два, три опита. До онзи ден, този проблем го нямаше и колата палеше от първия път. Също така, снощи като запали, при потегляне на първа и подаване на газ, сякаш колата беше адски мудна, едва едва крета...Докато не измина 200~300 метра и положението се оправя. Не знам към какво да се насоча. Иначе, след това колата се движи без никакви проблеми.
По прочетох разни теми, с подобни заглавия във форума, но като че ли моя проблем е по различен и затова пускам темата. От няколко дни, забелязвам, че когато се опитам да запаля колата при студен двигател (след като дам контакт и лампата изгасне, изчаквам още няколко секунди и тогава въртя), запалването става след два, три опита. До онзи ден, този проблем го нямаше и колата палеше от първия път. Също така, снощи като запали, при потегляне на първа и подаване на газ, сякаш колата беше адски мудна, едва едва крета...Докато не измина 200~300 метра и положението се оправя. Не знам към какво да се насоча. Иначе, след това колата се движи без никакви проблеми.
- Aleksandars
Re: Проблем със запалване на Avensis Verso 2.0 D4D
Снощи, след няколко опита да запаля, най-накрая успях. След минута работа на място светна чека. Загасих колата и е запалих отново. Никакви лампи не светнаха. Постоях още минута на място и потеглих, като мудността е нямаше. Днес смятам да сменя горивния филтър и да проверя колата за грешки.
- kaloian311
Не бързай с филтъра,закарай я на диагностика първо.Не съм много сигурен но си мисля че проблема ти е в подгряващите свещи.Сигурен съм че имаш мултицет първо си ги замери и тогава диагностика.
- Aleksandars
Днес закарах колата на диагностика - компютъра изписа грешка - P1228
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 171 пъти
- Обратна връзка:
SCV клапаните. Има тема по този повод тук във форума
Ползвайте търсачката де
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14355
Ползвайте търсачката де
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14355
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- kaloian311
Къде ти я прочетоха тази грешка?Не за друго но да знам да не ходя там ако ми излезе нещо,може ли да ти я прочетат и да не ти кажат какво е.Потърси колегата Kiler той скоро имаше такъв проблем.Успех и да кажеш какво ще е развитието. 

- Aleksandars
Прочетох из форума за тези клапани, но нещо не мога да се ориентирам колко струват....
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 171 пъти
- Обратна връзка:
Питаш тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
и получаваш оригинални части на цената на разни ментета.
Преди това, тук: http://www.toyodiy.com/
като си вкараш ВИН номера и ще можеш да си видиш номерата на въпросните клапани.
и получаваш оригинални части на цената на разни ментета.
Преди това, тук: http://www.toyodiy.com/
като си вкараш ВИН номера и ще можеш да си видиш номерата на въпросните клапани.
Прочетете правилата на форума!
- Aleksandars
Благодаря за помощта и линковете...Но тук http://www.toyodiy.com/ определено тези клапани не мога да ги открия като номер....
- Aleksandars
От два дена, колата се държи все едно нищо не е имало...Пали без проблем и се движи нормално. И сега не знам.... 

- Toyo_driver
Колега, само информативно да питам каква нафта ползваш, може ли да е от някой боклук, който да си прекарал през помпата(разбирай клапаните)?
Не знам при Toyota_forever колко ще бъдат клапаните(вярвам, че ще даде добра оферта
) ама тук http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=toyota+scv+valve са към 500-600 лв.

Не знам при Toyota_forever колко ще бъдат клапаните(вярвам, че ще даде добра оферта

- Aleksandars
От както съм закупил колата, при всяко зареждане слагам добавка на кастрол, иначе зареждам от луковиците...Сега последния път, заредих от екото, че уж бил по хубав дизела, а и идвал от Гърция, уж...Колкото до колегата от форума, за съжаление, той не може да ми достави тези клапани.
- martod
Виж тогава тук как е положението ..http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... YA&cad=rjaAleksandars написа:Колкото до колегата от форума, за съжаление, той не може да ми достави тези клапани.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Това си е много често срещана грешка, тези клапани са тръгнали. На Килерчо го направи същото няколко пъти, но определено не е постоянно и най-малко равномерно. Подмяната си е поне 600лв с нови. Може да се окаже просто зацапани или в ранен стадий да са. Може да пробваш с яка прочистваща добавка няколко резервоара, дали ще помогне, че този Кастрол последно време много хора го ползват, но ефекта е никакъв.... Аз съм от Пловдив, може да звъннеш направо да чуем колата, че поне има втора такава за сравнение, на бат Калоян, която още се доопрвя, да чуем как е едната и другата.... Такива ми ти работи, решение ще се намери, просто реши и се обади и ще го организираме 

- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Ръгай прочистващи добавки че си е*аУо мамата после с ремонти. След това може да сложиш ревитализант. аз поне за момента нямам оплаквания, но да чукна на дърво. Закачате я с Мечо да изчистите грешката и после на 2 3 резервоара добавка. Няма друг лек с тия шитави бакии дето ни лъжат да караме
Аз още съм на етап прочистване, но твърдо съм решил да я третирам и с ревитализант.