Дразнещо скърцане Celica GT

Аватар
Ployd

Дразнещо скърцане Celica GT

Мнение от Ployd » 13 Юни 2012 19:52

Имам следния проблем след смяна на тампон на десен носач. Понеже няма само тампон да се продава се разрових из темите и някаде попаднах на "пост" ,че става от Carina,да става но сега има едно дразнещо скърцане ( се едно си играете с винт в по голяма гайка ) карах я на 4 сервиза ( различни ) и всичките казаха: "Карай н'еаш ядове, и луфтове и тропане нема, с'ичко ти е бетон ", Петия маистор каза,че е шарнир( защото му казах че като е сухо и топло скърца а като е влага и студ няма нищо ) и тва смених с TRW шарнир и пак скърца (стария беше като нов !!! за кола на 15год worthy.gif прибрах си го blush.gif )
Та мисълта ми е да помогнете с някакви предложения и коментари, и ако някой е запознат с цената на носача нов и втора употреба (с читави тампони) нека сподели цифричките.

Колата е Celica GT четириочката
Toyota Celica 2.0 GT 1997

Аватар
Ich0

Re: Дразнещо скърцане Celica GT

Мнение от Ich0 » 18 Юни 2012 22:44

Тия Селики понякога проявяват характер и не можеш да разбереш какво точно не им е наред biggrin.gif

Звука, който описваш не е като в моя случай, но все пак ще ти напиша и моята история. Преди време смених съединител и почнах да чувам чукане при по-рязко тръгване напред/назад и при превключване от 1-ва на 2-ра. Качихме я на подемник да видим ходовата част - момчетата от сервиза викат: "Всичко е бетон!". Чукането обаче си продължи.. едни други майстори пък решиха, че е тампон на двигателя. Аз обаче си вдигнах колата на крик и хванах колелетата едно по една да ги разклащам и хоп - луфт. Оказа се кормилен накрайник. Смених го и заспа. Сигурно си е бил тръгнал отпреди смяната на съединителя, но не се е усещало така. А пък с новия съединител и по-рязкото зацепване започна да се обажда.

Идеята ми е, че може да имаш някоя част, която си заминава и след смяната на новия здрав тампон тази част да е започнала да се обажда по-осезаемо. Може да пробваш сам да си вдигнеш предницата на крик и да разклатиш колелото. Просто да си си убеден, че наистина няма луфтове mellow.gif Има различни майстори и не винаги може да им се доверява човек.

Ако разбереш какъв е бил проблема драсни тук да знаем и ние!

Аватар
Ployd

Re: Дразнещо скърцане Celica GT

Мнение от Ployd » 23 Юни 2012 18:03

След събора ще я карам да свалят цялата ходова част там където се чува дразнещото скърцане ( демек отпред в дясно :censored: ) да се погледне какво е и защо е, все си мисля че щв си покаже, все ще има видими белези. А за нов носач като ми каза цената момчето дет ми зима частите ми се до рева 1750 лв boxed.gif , като чух това ми се ..... А за това почукване дето викаш и аз го имах, но когато отпусна рязко газта на втора предавка и се чува под - около ръчната, имаше някакав щит (ако мога ака да го нарека) на генерацията да не грее на купето та се беше откачила и много дразнеше.
Toyota Celica 2.0 GT 1997

Публикувай отговор