Колко гори Тойота Селика 1,8 16v (t20)

Аватар
ZeroOne

Колко гори Тойота Селика 1,8 16v (t20)

Мнение от ZeroOne » 21 Апр 2012 20:13

Здравейте! Имам желание да си купя Тойота Селика 1,8 16 мисля че се води 6-та генерация (T20) клапана.С 4-те големи фара отпред. Не съм имал подобна кола и ме интересува разход, подръжка, обслужване и Т.Н.
Благодаря Ви много! smile.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Апр 2012 21:02

Колкото й сипеш, толкова гори! wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 21 Апр 2012 22:57

Дай определение какво е поддръжка и какво обслужване и също уточни кой разход те интересува- пенсионерската междуградско или ще се зъбиш на всеки голф в града..И може и сам да си намериш отговора.

Аватар
ZeroOne

Мнение от ZeroOne » 22 Апр 2012 06:31

Ами нормално каране градско и извънградско. На магистрала повече от 130 не вдигам... То няма и условия за по-висока скорост.

Под обслужване имам предвид Ангренаж, ролка(и) водна помпа , накладки.

И най-вече как са като надеждност двигателите? По-специално 7а-Fe.
Благодаря.

TOYOTA-SPORT

Re: Колко гори Тойота Селика 1,8 16v (t20)

Мнение от TOYOTA-SPORT » 11 Юни 2012 12:09

Не е 20 клапана,а 16.
А защо точно към Сеlica T20 си се насочил
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...

Аватар
Ich0

Re: Колко гори Тойота Селика 1,8 16v (t20)

Мнение от Ich0 » 18 Юни 2012 23:20

Здравей, колега! Селиката е много хубава кола - така де, зависи кой какво търси :)

Разход (Темата за разхода е дълга и необятна - това са данни за моята кола с моето каране): За последните 6000км (смесено - може да се каже 50/50 градско/извънградско) средният ми разход е 7.3 литра/100км. Засичано е по метода пълно/пълно на една и съща бензиностанция и бензиноколонка - кажи речи е нещо реално като данни :) На извънградско може да паднеш под 7 литра, ако караш прилично. Градско във Враца мисля, че харчи под 10 литра, но не съм засичал само градски разход за да ти кажа със сигурност. Това е при нормално каране и отвреме-навреме подаване, но не постоянно.

Ходова част: За 3 години и ~60 000км съм сменил 2 външни кормилни накрайника и тампони на стабилизиращата щанга (струваха около 15-20лв двата). Тези тампони са често срещан проблем при тези Селики - проявяват се с почукване в задницата при преминаване през леки неравности.

Двигател: Никакви проблеми. Смяна на масло и филтри, както и там всичките ремъци и ролки. При някои екземпляри двигателя гори масло повече от нормалното. Казвали са ми момчета, дето карат такава кола, а и тук из форума мисля, че имаше теми.
Сменях и съединителя, че след предпоследния Селика събор във Велико Търново пробуксува tooth.gif Сложих Exedy и цената беше около 250лв за пълен комплект.

Общо взето не се чупи лесно! Приятна е за каране. Возията е твърда и на някои хора не им допада и чувам разни работи като: "Няма ли да го продадеш тоя леген и да си купиш истинска кола?!" biggrin.gif. Над 120км/ч и въобще над 3000 оборота става доста шумна - едно на ръка от двигателя, второ от гумите - купето не е много обезшумено. Ама нали пък прилична на спортна кола и трябва да е шумна поне tongue.gif На мен лично ми допада и си се возя с кеф cool.gif

Ако имаш още въпроси питай - ще отговаряме!

Публикувай отговор