Отдавна "ровичкам" в този форум, но това ми е първият пост.

Такааааа .... да започна с малко предистория...
Живея в Лондон. Ноември месец купих БМВ Е39 бензин със кожа и всички екстри..., но както и да е.
Пътувахме с него до България за Коледа и Нова Година, след което обратно с него пак в УК.
......
Но поради разни промени в личен план, много радостни за мен, съм решил да сменям за нещо което е по-икономично за поддръжка.
Тук в УК застраховката е главният фактор, според който понякога избираш кола

Първо мислех за ПАСАТ Б5.5 или Б6 ТДИ, но четох доста лоши неща за двигателите им.
После мой познат си все ВЕКТРА Ц дизел и доста ми я хвали, ноооо нещо не ми е по вкус.
Запознах се с механик и от дума на дума, някак си ми дойде да го попитам какво мисли за Авенсис 2 с Д4Д двигател. Думите му бяха " много добър, просто уникален"...
Почнах да ровя по форумите в УК и БГ.
Най-голямо впечатление ми направи във вашия форум, че в първите 7-8 страници не видях тема със заглавие за някакъв сериозен проблем изобщо.
Днес пообикалях малко по някакви автокъщи, но главно нищо...
И на път за у нас минахме покрай дилър на ТОЙОТА. Моята съпруга се пошегува, че ние сме за там, а пък аз взех че завих на там.
Още с влизането, видях един Авенсис 2006 Т-спирит, 2,2 д4д на 50000 мили, просто уникална.
Само че нещо цената беше малко височка. Дилърът ми обеща,че до няколко дни ще получат други още няколко Тойоти, но по-нисък клас Т4 или Т3-Х.
.......
Насочих се към Тойота Авенсис поради няколко причини:
- визията ми харесва
- много добри отзиви за колата и двигателя
- за мен тук в УК- по- евтина застраховка спрямо БМВ-то с няколкостотин паунда и по-евтини други данъци
- добър разход на гориво, по данни на производител
-... и много други....
- удобно кола за дълъг път, но само съм чел за отзиви...
Предимно гледам Авенсис след 2004 година, дизел.
Никога не съм карал, а и не съм се возил. Първото ми качване беше днес.
Изчетох доста теми свързани с Авенсис. Моля за вашите съвети и предложения.

Колата ще се кара повече градско, извънградско за разни екскурзийки, пътувания до БГ.
Благодаря ви!!!