Съвет!!!

stan_london

Съвет!!!

Мнение от stan_london » 09 Юни 2012 22:59

Здравейте.
Отдавна "ровичкам" в този форум, но това ми е първият пост. happy.gif
Такааааа .... да започна с малко предистория...
Живея в Лондон. Ноември месец купих БМВ Е39 бензин със кожа и всички екстри..., но както и да е.
Пътувахме с него до България за Коледа и Нова Година, след което обратно с него пак в УК.
......
Но поради разни промени в личен план, много радостни за мен, съм решил да сменям за нещо което е по-икономично за поддръжка.
Тук в УК застраховката е главният фактор, според който понякога избираш кола wacko.gif
Първо мислех за ПАСАТ Б5.5 или Б6 ТДИ, но четох доста лоши неща за двигателите им.
После мой познат си все ВЕКТРА Ц дизел и доста ми я хвали, ноооо нещо не ми е по вкус.
Запознах се с механик и от дума на дума, някак си ми дойде да го попитам какво мисли за Авенсис 2 с Д4Д двигател. Думите му бяха " много добър, просто уникален"...
Почнах да ровя по форумите в УК и БГ.
Най-голямо впечатление ми направи във вашия форум, че в първите 7-8 страници не видях тема със заглавие за някакъв сериозен проблем изобщо.
Днес пообикалях малко по някакви автокъщи, но главно нищо...
И на път за у нас минахме покрай дилър на ТОЙОТА. Моята съпруга се пошегува, че ние сме за там, а пък аз взех че завих на там.
Още с влизането, видях един Авенсис 2006 Т-спирит, 2,2 д4д на 50000 мили, просто уникална.
Само че нещо цената беше малко височка. Дилърът ми обеща,че до няколко дни ще получат други още няколко Тойоти, но по-нисък клас Т4 или Т3-Х.
.......
Насочих се към Тойота Авенсис поради няколко причини:
- визията ми харесва
- много добри отзиви за колата и двигателя
- за мен тук в УК- по- евтина застраховка спрямо БМВ-то с няколкостотин паунда и по-евтини други данъци
- добър разход на гориво, по данни на производител
-... и много други....
- удобно кола за дълъг път, но само съм чел за отзиви...

Предимно гледам Авенсис след 2004 година, дизел.
Никога не съм карал, а и не съм се возил. Първото ми качване беше днес.

Изчетох доста теми свързани с Авенсис. Моля за вашите съвети и предложения. :help:
Колата ще се кара повече градско, извънградско за разни екскурзийки, пътувания до БГ.

Благодаря ви!!! worthy.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 360 пъти
Получена  благодарност: 395 пъти

Re: Съвет!!!

Мнение от slowtraveler » 10 Юни 2012 12:33

Колега, има доста изписано специално за Авенсис из форума...
За това, което питаш - ще ти свърши работа...
За дълъг път - удобен автомобил основно поради комфортната и 'по-мека' возия, която все пак не е тип 'лодка'... Багажника е що-годе голям, но лично мен много ме дразнят пантите му (на седана), които ти 'изяждат' ценно място..
За в града - дългичък си е и ако местообитанието е с ограничени по размер улички и паркоместа - може да имаш известни проблеми (не е като Ярис например).
За проблеми - сигурно си се убедил в отношението на англичаните към работата - 'абе хубаво, ама да не се презорваме да го правим перфектно'...
Към това добави и полския 'педантизъм' (и на други европейски държави, които произвеждат комплектуващи) - случват се някои проблеми, дето се чудиш откъде са ти дошли, които според мен са преди всичко заради липса на добър качествен контрол...
Но дизела си е добър - един от най-добрите в този клас..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

stan_london

Мнение от stan_london » 10 Юни 2012 16:07

happy.gif
Благодаря Ви!
Тук нещата със застраховките са доста сложни и зависят от доста неща.
Повярвай ми понякога застраховката за една година може да бъде по-скъпа от самата кола. ohmy.gif
Мислех за БМВ пак Е39, но този път дизел, но застраховката ми скача с около стотина лири от сегашната. А както казах за Авенсис е доста приемлива. Също и за Форд и Опел, но не мисля че бих карал някога Форд или Опел(тукашния Vauxhall).
Аз съм човек, които обича да се грижи за колата си. За мен тя не е просто превозно средство. Надявам се това да не ви звучи доста отакачено :whistle:

Имали някакви определени неща, за които да гледам при Авенсис?
Благодаря Ви!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 171 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 10 Юни 2012 20:37

Привет,
Аз карам един подобен 2.0 Д4Д комби от 2005 насам, т.е. малко преди фейслифта на Т25. Проблеми до момента, никакви. Само смяна на консумативи. На 70к км смених дискове и накладки, но като се вземе предвид, че 80% е градско, си е нормално. А и аз не съм от най-спокойните водачи. Колата си е екстра както и да го погледна. С две деца съм и доволно се събираме вътре с все всичкия багаж, който мъкнем. Вярно, че мойта е комби, но на мен (по-скоро на жената) ни стига. Иначе си я ползвам и за товарно магаре и един евро палет го качва без да се замисля като сваля задните седалки. Консумативите ги сменям на 7500 км, което включва масло и всички филтри. Друго не е пипано по колата за 73к км. Аз лично съм доволен, защото ми е удобна и не ме изморява на дълъг път. Преди 5 години София-Барселона за 36 часа без да усетя някаква умора. Разхода е много относително понятие. При мен харчи доста - градско 8-9, извънградско 6-7. При жената харчи чувствително по-малко.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

stan_london

Мнение от stan_london » 10 Юни 2012 20:54

Благодаря ти TATI! :cheers:

Публикувай отговор