Как да изкарам задните стъкла на Авенсис 1
Как да изкарам задните стъкла на Авенсис 1
Мнение от chopara » 20 Дек 2011 12:05
Имам авенсис 1 (1999г). Искам да си затъмня задните стъкла, резултатът от натъпкването на фолиото под уплътненията не ми хареса. Затова искам да изкарам задните стъкла и да ги облепя както трябва.
Въпросът ми е как точно се вадят стъклата на задните врати(ел са)? Някой разглобявал ли е?
По-късно ще постна снимка на кората.
Въпросът ми е как точно се вадят стъклата на задните врати(ел са)? Някой разглобявал ли е?
По-късно ще постна снимка на кората.
chopara
Re: Как да изкарам стълката
Мнение от Petar » 20 Дек 2011 12:27
Ами почваш с голямото разглобяване на вратата махане на кората откачане на захранването за стъклото има един предпазен найлон залепен нещо нато смола отлепяш и него и стигаш до машинката за вдигане и смъкване на стъклото от там стъклото е хванато с два болта към устроисвото за вдигане и смъкване трябва само даги разхлабиш тези двата болта и стъклото вече е освободено издърпвашго внимателно на горе и вече можеш да работиш по него
Petar
Petar
dimpex_01
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 20 Дек 2011 16:42
Петър, забрави да му кажеш, че преди да се опита да вади стъклата трябва да махне уплътнителите иначе ще види доста зор. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от ALTEZZA » 20 Дек 2011 19:39
shte triabva da izvadi i zadnata relsa predi da moje da izmakne stakloto. tia veroiatno se darji s boltche ot gornata strana(polzva se krastata otverka, ama triabva mnogo da se vnimava, obiknovenno e dosta zategnato. namira se pod gumenoto uplatnenie det varvi okilo vratata, tochno otgore na relsata) i sashto sugurno ima 10mm gaika ili bolt det da darji dolnata strana na relsata.
inache samoto staklo ne sam suguren dali se darji kam mehanizma s 2 boltcheta. na zadnite stakla obiknoveno ima relsa otdolu i mehanizma e nanizan v neia. ako e taka, togava triabva da se mahnat boltovete det darjat mehanizma i prosto da se priplazne navan ot relsata
inache samoto staklo ne sam suguren dali se darji kam mehanizma s 2 boltcheta. na zadnite stakla obiknoveno ima relsa otdolu i mehanizma e nanizan v neia. ako e taka, togava triabva da se mahnat boltovete det darjat mehanizma i prosto da se priplazne navan ot relsata
->
ALTEZZA
Petar
Мнение от chopara » 21 Дек 2011 14:51
Благодаря за отговорите
. Ето я въпроснава врата, след като махна всички болтчета, кората дърпа ли се в определена посока за да се откачат щипките(ако някой помни и каде са) или просто я напъвам навън.

- Прикачени файлове
-
- (1069).jpg (276.35 KiB) Преглеждано 1913 пъти
chopara
Petar
dimpex_01
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 400 пъти
Мнение от slowtraveler » 22 Дек 2011 11:43
Навярно първо ще трябва да откопчаеш допълнителни щипки - дърпане към теб.
След като се освободи от щипките - дърпане нагоре...
Но прави процедурата на топло. Дори и да са добре щипките, като замръзнат се чупят.
Ако счупиш - вече се намират по магазините...
След като се освободи от щипките - дърпане нагоре...
Но прави процедурата на топло. Дори и да са добре щипките, като замръзнат се чупят.
Ако счупиш - вече се намират по магазините...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от chopara » 25 Дек 2011 13:12
Свалих кората без проблеми, после развих болтовете които държат стъклото, махнах ъплатнението, но не мога да махна колконката м/у голямото и малкото стъкло. Тя се държи под кората от 2 болта които махнах, но не мога да я откача отгоре. Там сякаш е залепена. Някакви идеи?
chopara
- Toyo_driver
Мнение от Toyo_driver » 25 Дек 2011 14:01
май не е залепена а има трети болт... 

- Прикачени файлове
-
- diag_1x3fkRY.png (21.38 KiB) Преглеждано 1739 пъти
Toyo_driver
ALTEZZA
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru