Огледало toyota corolla verso

mishomich
Обратна връзка:

Мнение от mishomich » 11 Апр 2011 15:57

Спука ми се стъклото на огледалото. Виждам че за сума между 10 лв и 10 евро може да се намери такова. Проблема е че не знам как да отделя счупеното стъкло от тялото на огледалото без да нанеса допълнителни поражения. Много ще съм благодарен ако някой ми даде идея защото цената на цялото огледало е десетки пъти над цената на стъклото. Ето линк: http://fahrzeugteile.shop.ebay.at/i.htm ... m270.l1313
Изображение

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 11 Апр 2011 16:53

Моторче,подгряване,самата основа,огледалото,доста са работите.А иначе гледай какво огледало ще купиш,да не вземеш някои тайвански боклук дето да ти криви образа.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

mishomich
Обратна връзка:

Мнение от mishomich » 14 Апр 2011 13:06

Опитвам се безуспешно да намеря някаква схема която да ми подскаже как да го разглобя. Дразни ме усещането, че трябва да има начин а не мога да го открия http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200410 ... l?hl=87834 Моля ако някой знае дали има майстори специалисти в тази област, да даде идея къде мога да отида.
Изображение

mirott
Благодарил/а: 20 пъти
Получена  благодарност: 29 пъти

Мнение от mirott » 14 Апр 2011 13:26

Искаш да смениш само стъклото ли?!И за целта да свалиш и изчистиш старото?Точно на такава кола не съм го правил, но на повечето(и на Авенсиса ми) е така.Самото стъкло е залепено на пластмасова основа.която пък се държи за моторчето с 2 така наречени ябълки.Сваляш го до долу посредством машинката, провираш си пръстите отзад и дърпаш рязко навън.Стуклото с основата върху която е залепено излизат от ябълките и ти остава в ръцете.Ако искаш си сложи ръкавица-да не го дочупиш и да се срежеш.После махаш старото от основата и лепиш новото.Аз го махам с макетен остър нож, много плавно и внимателно, за да не повредиш основата.Успех!
Последно промяна от mirott на 14 Апр 2011 13:28, променено общо 1 път.

stivi

Мнение от stivi » 14 Апр 2011 13:26

Почти всички странични стъкла на колите са залепени с двойнолепеща лента върху пластмасова основа която е закачена с щипки за тялото на огледалото ! Навеждаш го максимално надолу и с тънка отверка или друг подходящ инструмент бъркаш и внимателно откачаш тези щипки после отлепяш счупеното огледало лепиш с качествена лента новото и го щракаш на мястото му :)

П.С Докато съм писал някой вече е отговорил по подобен начин :)
1.4 D-4D много добър мотор !

mirott
Благодарил/а: 20 пъти
Получена  благодарност: 29 пъти

Мнение от mirott » 14 Апр 2011 13:41

Може и с щипки да е, не съм сигурен как е.Тогава както е казал стиви - с тънка отверчица :thumbsup:
Ето нещо колкото да добиеш представа
http://automend.ru/hyundai-accent/hyund ... d-501.html

mishomich
Обратна връзка:

Мнение от mishomich » 19 Апр 2011 16:09

Много трудно свалих огледалото. За сега има само козметични поражения. Поръчах ново стъкло от e-bay. Няма проблеми да сваля старото стъкло от пластмасовата обвивка. С повечко старание може да успея да напъхам новото стъкло в нея, но в това положение вече не виждам начин как да го монтирам в тялото. Идея си нямам как се сглобява това нещо, въпреки че ми е в ръцете и всичко се вижда. Мисля, че без някаква схема или ноухау отново ще се наложи да поръчвам стъкло smile.gif . Поне не е много скъпо, а и доставката отнема само 2-3 дни.

ПП: Къде да кача снимки за да сложа линкове в поста?
Изображение

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 19 Апр 2011 16:52

Качи в Picbg.net
Като зададеш преоразмеряване 800х600 или малко по-голямо.

Взимаш десния долен линк (директен линк) след качването и го пускаш тук между следните два таг-а [img]и[/img]

Така изображението ще се появи директно в темата.

mishomich
Обратна връзка:

Мнение от mishomich » 26 Апр 2011 14:19

Справих се! Не беше лесно, но с повече внимание може да се постави гледалото без да се счупи.
Благодаря за постовете. Ако някой има подобен проблем да се обади.
Изображение

Аватар
dev212

Re: Огледало toyota corolla verso

Мнение от dev212 » 24 Юни 2012 16:13

Здрасти,
Я дай малко информация как успя да свалиш пластмасовата част. Аз намерих огледало с цялата пластмаса под самото огледало ( не само стъкло), но сега се чудя как да откача старото....Гледах едни схеми според които се маха като се даде максимално нагоре ама нещо не е ясно от там нататъка как точно се вади..

Публикувай отговор