Огледало toyota corolla verso
Спука ми се стъклото на огледалото. Виждам че за сума между 10 лв и 10 евро може да се намери такова. Проблема е че не знам как да отделя счупеното стъкло от тялото на огледалото без да нанеса допълнителни поражения. Много ще съм благодарен ако някой ми даде идея защото цената на цялото огледало е десетки пъти над цената на стъклото. Ето линк: http://fahrzeugteile.shop.ebay.at/i.htm ... m270.l1313
Опитвам се безуспешно да намеря някаква схема която да ми подскаже как да го разглобя. Дразни ме усещането, че трябва да има начин а не мога да го открия http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200410 ... l?hl=87834 Моля ако някой знае дали има майстори специалисти в тази област, да даде идея къде мога да отида.
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Искаш да смениш само стъклото ли?!И за целта да свалиш и изчистиш старото?Точно на такава кола не съм го правил, но на повечето(и на Авенсиса ми) е така.Самото стъкло е залепено на пластмасова основа.която пък се държи за моторчето с 2 така наречени ябълки.Сваляш го до долу посредством машинката, провираш си пръстите отзад и дърпаш рязко навън.Стуклото с основата върху която е залепено излизат от ябълките и ти остава в ръцете.Ако искаш си сложи ръкавица-да не го дочупиш и да се срежеш.После махаш старото от основата и лепиш новото.Аз го махам с макетен остър нож, много плавно и внимателно, за да не повредиш основата.Успех!
Последно промяна от mirott на 14 Апр 2011 13:28, променено общо 1 път.
Почти всички странични стъкла на колите са залепени с двойнолепеща лента върху пластмасова основа която е закачена с щипки за тялото на огледалото ! Навеждаш го максимално надолу и с тънка отверка или друг подходящ инструмент бъркаш и внимателно откачаш тези щипки после отлепяш счупеното огледало лепиш с качествена лента новото и го щракаш на мястото му 
П.С Докато съм писал някой вече е отговорил по подобен начин

П.С Докато съм писал някой вече е отговорил по подобен начин

1.4 D-4D много добър мотор !
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Може и с щипки да е, не съм сигурен как е.Тогава както е казал стиви - с тънка отверчица 
Ето нещо колкото да добиеш представа
http://automend.ru/hyundai-accent/hyund ... d-501.html

Ето нещо колкото да добиеш представа
http://automend.ru/hyundai-accent/hyund ... d-501.html
Много трудно свалих огледалото. За сега има само козметични поражения. Поръчах ново стъкло от e-bay. Няма проблеми да сваля старото стъкло от пластмасовата обвивка. С повечко старание може да успея да напъхам новото стъкло в нея, но в това положение вече не виждам начин как да го монтирам в тялото. Идея си нямам как се сглобява това нещо, въпреки че ми е в ръцете и всичко се вижда. Мисля, че без някаква схема или ноухау отново ще се наложи да поръчвам стъкло
. Поне не е много скъпо, а и доставката отнема само 2-3 дни.
ПП: Къде да кача снимки за да сложа линкове в поста?

ПП: Къде да кача снимки за да сложа линкове в поста?
Справих се! Не беше лесно, но с повече внимание може да се постави гледалото без да се счупи.
Благодаря за постовете. Ако някой има подобен проблем да се обади.
Благодаря за постовете. Ако някой има подобен проблем да се обади.
Re: Огледало toyota corolla verso
Здрасти,
Я дай малко информация как успя да свалиш пластмасовата част. Аз намерих огледало с цялата пластмаса под самото огледало ( не само стъкло), но сега се чудя как да откача старото....Гледах едни схеми според които се маха като се даде максимално нагоре ама нещо не е ясно от там нататъка как точно се вади..
Я дай малко информация как успя да свалиш пластмасовата част. Аз намерих огледало с цялата пластмаса под самото огледало ( не само стъкло), но сега се чудя как да откача старото....Гледах едни схеми според които се маха като се даде максимално нагоре ама нещо не е ясно от там нататъка как точно се вади..