Toyota Starlet 2E-FE- теч на вода????
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
Колега искам да те питам колко разход на бензин ти дава твоята TOYOTA понеже моята ми харчи все едно е някои 2000 кубиков двигател 

Toyota Starlet EP81 1.3/12V XLI EUR LHD 2EE EFI MTM 5F 5D
Toyota Corolla (CDE120L-DHMNHW) SOL UKP EUR HB LHD 1CDFTV HDCR MTM 5F 5D
TOYOTA AVENSIS (CDT250L-AWMEYW) TEC EUR WG LHD 1CDFTV DCR MTM 5F
там е работата че не я карам като 2000 кубика. Превключвам на 2000 оборота и пак ми гори 9 а да не говоря ако падне температурата под 0-та тогава да не говоря ужас просто ходих дори и 2 пати на елкон да оправят оборотите че държи 2500 когато е студена и тя пак се приебава и вече ми писна да я карам секи пат по 30лв. да давам затова питам колегата колко му гори че ми се струва ненормална работа да харчи толкова за 1.3 75 коняmiLen4o написа:За харченето си има много критерий.Единия от тях е да не я караш като 2000 кубика.sadist_bg написа:Колега искам да те питам колко разход на бензин ти дава твоята TOYOTA понеже моята ми харчи все едно е някои 2000 кубиков двигател
А скоро сменял ли си свещи,горивен,въздушен филтър ????sadist_bg написа:там е работата че не я карам като 2000 кубика. Превключвам на 2000 оборота и пак ми гори 9 а да не говоря ако падне температурата под 0-та тогава да не говоря ужас просто ходих дори и 2 пати на елкон да оправят оборотите че държи 2500 когато е студена и тя пак се приебава и вече ми писна да я карам секи пат по 30лв. да давам затова питам колегата колко му гори че ми се струва ненормална работа да харчи толкова за 1.3 75 коняmiLen4o написа:За харченето си има много критерий.Единия от тях е да не я караш като 2000 кубика.sadist_bg написа:Колега искам да те питам колко разход на бензин ти дава твоята TOYOTA понеже моята ми харчи все едно е някои 2000 кубиков двигател
A car without TURBO is like a man without BALLS!
miLen4o написа:А скоро сменял ли си свещи,горивен,въздушен филтър ????sadist_bg написа:там е работата че не я карам като 2000 кубика. Превключвам на 2000 оборота и пак ми гори 9 а да не говоря ако падне температурата под 0-та тогава да не говоря ужас просто ходих дори и 2 пати на елкон да оправят оборотите че държи 2500 когато е студена и тя пак се приебава и вече ми писна да я карам секи пат по 30лв. да давам затова питам колегата колко му гори че ми се струва ненормална работа да харчи толкова за 1.3 75 коняmiLen4o написа: За харченето си има много критерий.Единия от тях е да не я караш като 2000 кубика.
Да юли месец миналата година смених всичко дистрибуторна капачка мисля се казваше кабели, свещи,филтри,масло,ремъци,някакви пръстенчета на дюзите бензинов филтър. Единствено ланда сондата не мога да намеря кои да ми я замери понеже бяха се стопили двете кабел чета и се бяха допря ли жиците една до друга (не знам дали може да изгори от това ) вече 3 елкона вдигат ръце и не могат да ми я замерят дали бачка или не със оправданието че ми дърта била колата нямали софтуер за тая барачка КАЧЕТЕ МОЛЯ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ТОЗИ ВИСОК РАЗХОД

-
Ами казвали са ми колеги които имат такива коли че не повече от 7-7.5 градско горят тези коли а моята 10 какво и е нормалното ???gh0s7r1d3r написа:добре де, а всъщност колко да харчи? яриса в минусовите температури понякога отива дори над 9, 1.3 87 коня.

-
Разхода на една кола е прекалено относително нещо за да му се втелясвате толкова.
Зависи от това например в кой град е "градското". При какви температури (зимата ли лятото ли), на какви разстояния се кара колата и т.н и т.н..
Моя бивш Старлет харчеше около 8/100 смесен разход 50/50 в София. Така че градското му е отивало спокойно на 10/100 мисля че това се отнасяше за зимния период (за летния не съм забелязъл голяма разлика защото колата се пали и кара минимум 15 км. нямам къси отсечки). На газ това число беше средно 10/100 но с повечко ръчкане и 11-12/100 стигаше.
Зависи от това например в кой град е "градското". При какви температури (зимата ли лятото ли), на какви разстояния се кара колата и т.н и т.н..
Моя бивш Старлет харчеше около 8/100 смесен разход 50/50 в София. Така че градското му е отивало спокойно на 10/100 мисля че това се отнасяше за зимния период (за летния не съм забелязъл голяма разлика защото колата се пали и кара минимум 15 км. нямам къси отсечки). На газ това число беше средно 10/100 но с повечко ръчкане и 11-12/100 стигаше.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Ами аз карам само на газ, така, че от там мога да дам наблюдения!
Замерването ми е винаги пълно-пълно!
Извънградско, душманско каране - 7,5л/100км Пропан Бутан
Градско, каране студена в около половината от времето, минаване на късия път през Арбанаси за Г.Оряховица два пъти на ден, натоварена или с мен и още 2 колеги, или пълна с 4 души. Разход около 11 на сто, градско. Мисля, че натоварването и голямото изкачване също вдигат допълнително разхода, щото няколко пъти същия път го минавам сам, и забелязвам, че големия баир на Арбанаси си го ям на 4-та без да умалявам!
Мисля, все пак, че това е висок разход, и като се поопарича ще отида да ми видят газовата уредба, щото от както съм я купил, не съм пипал нищо там, а чувам, че има някакви филтърчета, платна!
Това с нагорялия кабел на ламбда сондата явно е фабричен дефект, щото виждам, че и моето към буксата е супер натопено, че чак предишния собственик я е вързал със свинска опашка, че май е опирала в колекторите!
Ако някой колега е сменял ламбда и е видял резултата нека да сподели мнение.
Градско, каране студена в около половината от времето, минаване на късия път през Арбанаси за Г.Оряховица два пъти на ден, натоварена или с мен и още 2 колеги, или пълна с 4 души. Разход около 11 на сто, градско. Мисля, че натоварването и голямото изкачване също вдигат допълнително разхода, щото няколко пъти същия път го минавам сам, и забелязвам, че големия баир на Арбанаси си го ям на 4-та без да умалявам!
Мисля, все пак, че това е висок разход, и като се поопарича ще отида да ми видят газовата уредба, щото от както съм я купил, не съм пипал нищо там, а чувам, че има някакви филтърчета, платна!
Това с нагорялия кабел на ламбда сондата явно е фабричен дефект, щото виждам, че и моето към буксата е супер натопено, че чак предишния собственик я е вързал със свинска опашка, че май е опирала в колекторите!
Хубав човек в лошо настроение, това е БЛУС, кофти човек в хубаво настроение, това е ЧАЛГА
При мене беше същата история цялата букса стопена и вързана за вентилатора на радиатора а под облицовката на кабелите небе6е останало грам гума и се бяха заварили един със друг но мене повече ме вълнува как да смъкна оборотите на колата че ми ги държи на 2500-3000 когато е много студено и докато не загрее напълно само така стоят 2 пати ми ги свалят да са нормални но всяко чудо за 2 дни и после пак същотоivailo_stoqnov написа:Ами аз карам само на газ, така, че от там мога да дам наблюдения!