Toyota Avensis CD changer
Toyota Avensis CD changer
Здравейте колеги.
Наскоро си купих авенсис D4D 2006 година
Колата има CD changer но не знам къде е и как се пуска.
В потребителската инструкция аудио системата е описана без CD changer.
Предварително благодаря
Наскоро си купих авенсис D4D 2006 година
Колата има CD changer но не знам къде е и как се пуска.
В потребителската инструкция аудио системата е описана без CD changer.
Предварително благодаря
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
ппак ще събуждам тема
CD changera на колата спря да чете дискове...чете само ОРгинални и то не всички?!?!?! Когато запиша диск или го просвирва съвсем малко и после спира да възпроизвежда и го изкарва... оригинален диск просвирва от край до край, но не всички, а само определени. Днес го отворихме с един приятел почистихме му оптиката, но файда никаква...
някакви предложения? няма значение в кое гнездо е диска!
ей това е животното!

CD changera на колата спря да чете дискове...чете само ОРгинални и то не всички?!?!?! Когато запиша диск или го просвирва съвсем малко и после спира да възпроизвежда и го изкарва... оригинален диск просвирва от край до край, но не всички, а само определени. Днес го отворихме с един приятел почистихме му оптиката, но файда никаква...

ей това е животното!

- Прикачени файлове
-
- 280120112464.jpg (140.85 KiB) Преглеждано 3717 пъти
-
Монтиран CD чейнджър под седалката. Изключително неудобно и неподходящо място. Както и да е. Явно е заминал и колегата, ще има възможност да си поднови музиката.
При мен ЦД чейнджъра е директно в предната конзола, което е изключително удобство. Поставяш 6 диска с МПЗ и забравяш.
Интересно ми е обаче, защо не са изкарали един вход за допълнителни устройства ? Отделно Тойота едва ли произвеждат музика. Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
При мен ЦД чейнджъра е директно в предната конзола, което е изключително удобство. Поставяш 6 диска с МПЗ и забравяш.
Интересно ми е обаче, защо не са изкарали един вход за допълнителни устройства ? Отделно Тойота едва ли произвеждат музика. Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
- KiLLeR
и ние такъв извод направихме....дали има вариант да се замени само оптиката??Оптиката се е скапала или постепенно се скапва.
Твоят случай ми напомня за предишната ми уредба вкъщи, която правеше абсолютно същите номера, преди да сдаде багажа съвсем накрая и да не чете нито един диск.

Амии той имаше някакви специални препарати за такива неща, защото и на неговата кола го беше чистил....а какво имаш предвид ако е била пластмасова леща го е отнесла??Чейнджъра ти е заминал - с какво я почистихте оптиката,защото ако е била с пластмасова леща го е отнесла яко?

Моя не е под седалката, а е монтиран в жабкатаМонтиран CD чейнджър под седалката. Изключително неудобно и неподходящо място. Както и да е. Явно е заминал и колегата, ще има възможност да си поднови музиката.

при мен след като го свалих от самата букса, в която беше включен имаше още една абсолютно същата т. е. за допълнителни устройства

А кой им произвежда музиката в този случай е made in Germany - Philips.
- Rudy
За различните модели и за различните пазари производителя е различен:scorpion написа: Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
за японските - най-често Fujitsu Ten, на твоя авенсис е Matsushita (Panasonic) W58831.
Тук има информация за най-популярните модели

Производителите на ОЕМ-ското аудио са различни за различните модели и пазари.Освен това е възможно в един и същи автомобил различните компоненти да са на различни производители.Иначе Toyota работи с:Panasonic,Pioneer,Mark Levinson,JBL...Сигурно има и още.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
Благодаря за информацията !Rudy написа:За различните модели и за различните пазари производителя е различен:scorpion написа: Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
за японските - най-често Fujitsu Ten, на твоя авенсис е Matsushita (Panasonic) W58831.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
http://gromaudio-bg.com/
Този продукт е чудесна алтернатива на чейнджърите!
Включва се на порта за CD чейнджъра и се управлява точно като него.
НО може да качите 99 диска с по 99 МР3 файла и само да искате да слушате може да не слизате от колата. biggrin.gif
Този продукт е чудесна алтернатива на чейнджърите!

Включва се на порта за CD чейнджъра и се управлява точно като него.
НО може да качите 99 диска с по 99 МР3 файла и само да искате да слушате може да не слизате от колата. biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 104 пъти
- Получена благодарност: 191 пъти
Забрави Kenwood - Корола има headunit на Panasonic и на Kenwood например - става дума за Е12.Предимно използват производители от Япония,но съм виждал Авенсис от Англия със заводски Филипс.Владислав написа:Производителите на ОЕМ-ското аудио са различни за различните модели и пазари.Освен това е възможно в един и същи автомобил различните компоненти да са на различни производители.Иначе Toyota работи с:Panasonic,Pioneer,Mark Levinson,JBL...Сигурно има и още.

-
Rudy: Само за протокола. Според мен от това което видях в каталога (от линка, който си дал) по-скоро модела ми е W58832.Rudy написа:За различните модели и за различните пазари производителя е различен:scorpion написа: Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !