Toyota Avensis CD changer

kkassabow

Toyota Avensis CD changer

Мнение от kkassabow » 15 Яну 2007 13:39

Здравейте колеги.
Наскоро си купих авенсис D4D 2006 година
Колата има CD changer но не знам къде е и как се пуска.
В потребителската инструкция аудио системата е описана без CD changer.
Предварително благодаря

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Яну 2007 19:38

Пробвай да пъхнеш 6 диска последователно в СД-то на таблото.

kkassabow

thanks

Мнение от kkassabow » 15 Яну 2007 20:23

Намерих го.
Под предната дясна седалка е но трудно се вижда.

Благодаря на всички които отговориха

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 10 Фев 2011 23:15

ппак ще събуждам тема dry.gif

CD changera на колата спря да чете дискове...чете само ОРгинални и то не всички?!?!?! Когато запиша диск или го просвирва съвсем малко и после спира да възпроизвежда и го изкарва... оригинален диск просвирва от край до край, но не всички, а само определени. Днес го отворихме с един приятел почистихме му оптиката, но файда никаква... mad.gif някакви предложения? няма значение в кое гнездо е диска!

ей това е животното! :thumbsup: wacko.gif
Прикачени файлове
280120112464.jpg
280120112464.jpg (140.85 KiB) Преглеждано 3728 пъти
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

rockmetal

Мнение от rockmetal » 11 Фев 2011 01:05

Оптиката се е скапала или постепенно се скапва.

Твоят случай ми напомня за предишната ми уредба вкъщи, която правеше абсолютно същите номера, преди да сдаде багажа съвсем накрая и да не чете нито един диск.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 11 Фев 2011 01:26

Чейнджъра ти е заминал - с какво я почистихте оптиката,защото ако е била с пластмасова леща го е отнесла яко? wink.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Фев 2011 10:30

Монтиран CD чейнджър под седалката. Изключително неудобно и неподходящо място. Както и да е. Явно е заминал и колегата, ще има възможност да си поднови музиката.

При мен ЦД чейнджъра е директно в предната конзола, което е изключително удобство. Поставяш 6 диска с МПЗ и забравяш.
Интересно ми е обаче, защо не са изкарали един вход за допълнителни устройства ? Отделно Тойота едва ли произвеждат музика. Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 11 Фев 2011 11:06

Оптиката се е скапала или постепенно се скапва.

Твоят случай ми напомня за предишната ми уредба вкъщи, която правеше абсолютно същите номера, преди да сдаде багажа съвсем накрая и да не чете нито един диск.
и ние такъв извод направихме....дали има вариант да се замени само оптиката?? dry.gif
Чейнджъра ти е заминал - с какво я почистихте оптиката,защото ако е била с пластмасова леща го е отнесла яко?
Амии той имаше някакви специални препарати за такива неща, защото и на неговата кола го беше чистил....а какво имаш предвид ако е била пластмасова леща го е отнесла?? unsure.gif
Монтиран CD чейнджър под седалката. Изключително неудобно и неподходящо място. Както и да е. Явно е заминал и колегата, ще има възможност да си поднови музиката.

При мен ЦД чейнджъра е директно в предната конзола, което е изключително удобство. Поставяш 6 диска с МПЗ и забравяш.
Интересно ми е обаче, защо не са изкарали един вход за допълнителни устройства ? Отделно Тойота едва ли произвеждат музика. Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
Моя не е под седалката, а е монтиран в жабката :thumbsup: доста по-лесен е за обслужване!
при мен след като го свалих от самата букса, в която беше включен имаше още една абсолютно същата т. е. за допълнителни устройства smile.gif
А кой им произвежда музиката в този случай е made in Germany - Philips.
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 11 Фев 2011 11:25

scorpion написа: Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
За различните модели и за различните пазари производителя е различен:
за японските - най-често Fujitsu Ten, на твоя авенсис е Matsushita (Panasonic) W58831.

Тук има информация за най-популярните модели
Изображение

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 11 Фев 2011 11:36

Производителите на ОЕМ-ското аудио са различни за различните модели и пазари.Освен това е възможно в един и същи автомобил различните компоненти да са на различни производители.Иначе Toyota работи с:Panasonic,Pioneer,Mark Levinson,JBL...Сигурно има и още.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

scorpion

Мнение от scorpion » 11 Фев 2011 12:18

Rudy написа:
scorpion написа: Коя е фирмата, която произвежда муз.техника за Тойота. Аз като цяло съм доволен от озвучаването на 8-те говорителя !
за японските - най-често Fujitsu Ten, на твоя авенсис е Matsushita (Panasonic) W58831.

Благодаря за информацията !
:thumbsup:

rockmetal

Мнение от rockmetal » 11 Фев 2011 17:05

KiLLeR написа:
и ние такъв извод направихме....дали има вариант да се замени само оптиката?? dry.gif .
Според мен въпросът е дали си заслужава. И аз държа много на тези неща, но е и ясно, че не сме Германия, Англия дори Италия. Бих го заменил с нов CD Changer, ако изобщо е възможно ...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2011 19:13

http://gromaudio-bg.com/

Този продукт е чудесна алтернатива на чейнджърите! :thumbsup:

Включва се на порта за CD чейнджъра и се управлява точно като него.
НО може да качите 99 диска с по 99 МР3 файла и само да искате да слушате може да не слизате от колата. biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 11 Фев 2011 19:38

Владислав написа:Производителите на ОЕМ-ското аудио са различни за различните модели и пазари.Освен това е възможно в един и същи автомобил различните компоненти да са на различни производители.Иначе Toyota работи с:Panasonic,Pioneer,Mark Levinson,JBL...Сигурно има и още.
Забрави Kenwood - Корола има headunit на Panasonic и на Kenwood например - става дума за Е12.Предимно използват производители от Япония,но съм виждал Авенсис от Англия със заводски Филипс. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

scorpion

Мнение от scorpion » 13 Фев 2011 08:41

Rudy написа:

Rudy: Само за протокола. Според мен от това което видях в каталога (от линка, който си дал) по-скоро модела ми е W58832.

Публикувай отговор