Corolla vs Avensis

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 27 Яну 2011 23:31

Корола от 2002 има 2 варианта E11 и E12 - http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Cor ... .28E110.29.

Иначе аз съм за Королата поради няколко причини:
-по-нова с 1 година;
-няма проблем със сегменти и маслена щека като Авенсис от 2001-2003 - съответно не пипа маслото;
-евтина подръжка;
-седан-а е достатъчно комфортен без да е грамаден,а хечбек-а е идеален за градска кола;
-и двете Тойоти,ако са бензин са с верига,което е голям плюс - има колеги с коли на над 250к и още не са и помисляли да я сменят.

Дай линк-ове наколите,които гледаш,за да ти кажем какво мислим - при кола втора ръка всичко е до бройката - как е подържана и карана,на кокло км е и т.н. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 28 Яну 2011 00:18

Akima написа:...
-седан-а е достатъчно комфортен без да е грамаден,а хечбек-а е идеален за градска кола;
...
А Corolla Wagon е с доста голям обем на багажника и все пак е в компактния клас и е удобна за града.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 28 Яну 2011 00:31

zi_zi_top написа:
Akima написа:...
...
А Corolla Wagon е с доста голям обем на багажника и все пак е в компактния клас и е удобна за града.
Именно,но е много рядка. :thumbsup:

Забравих да допълня,че Королата няма от прословутите демпферни маховици. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 28 Яну 2011 00:40

За съжаление не си прав!
Всички ДВГ 1CD-FTV са окомплектовани с такива маховици, независимо на какъв модел се слагат.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 28 Яну 2011 00:42

Да,знам - 1CD-FTV са всички така,но колегата е писал в първия пост,че се колебае м/у Корола и Авенсис и двете бензин и двете 1.6,което ми напомня,че с този двигател Королата ще е по-пъргава от Авенсис-а. cool.gif
Изображение

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 28 Яну 2011 00:43

:thumbsup:

mitaka_kz

Мнение от mitaka_kz » 28 Яну 2011 02:42

Поправете ме ако греша ,но от изписаните до тук постове оставам с впечатлението ,че королата има далеч по-малко недостатъци от авенсис-а. Или просто за королата още не са описани. Друг интересен факт е че по-голямата част (поне от отговорилите на темата) притежават Авенсис, въпреки по-"лошите" (извинете за израза) мнения. Това предполагам, че се дължи на по-ниската цена, която авенсиса държи (поне по наблюденията ми в момента) и евентуално по-евтина подръжка. Но това са само предположения, върху които вярвам, че ще хвърлите повече светлина.

П.С. Благодаря за активността на всички писали до тук.... :thumbsup:

mitaka_kz

Мнение от mitaka_kz » 28 Яну 2011 02:49

Колата, която съм харесал аз е комби. За комфорт и градски удобства няма да коментирам - въпрос на вкус.
Чудя се обаче дали двигател 1.6 е достатъчен за това купе, или е по-добре да е с повечко кубици респективно коне?????

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 28 Яну 2011 03:36

За Корола - 1.6 - 110 к.с. - са перфектни!/1.8 VVTi почти не се намира/;
За Авенсис - 1.6 - 110 к.с. - идват по-малко или поне на моменти ще ти се иска да има още.

Аз имам Корола,но е Е12 - ти така и не даде линкове към обявите на тези коли или поне снимки, за да изкажем обективно мнение спрямо избора ти. wink.gif
Изображение

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 28 Яну 2011 08:54

Akima написа: За Авенсис - 1.6 - 110 к.с. - идват по-малко или поне на моменти ще ти се иска да има още.
Точно така! Когато карах 1.6 предавките й сменях на 4000об, на по-малко върви като таралеж. Сега със 1.8 добре набира и има мощност при изпреварванията. Ако сравня разхода м/у двете с моя стил на каране, с 1.8 е по-малък.

gicho

Мнение от gicho » 28 Яну 2011 09:09

Корола или Авенсис - различни класове, на мен ми трябваше по-голям автомобил, затова за мен королата отпадна.

Дали корола е по-здрава - нямам лични наблюдения, но статистиките говорят така; на какво се дължи не мога да кажа, но имам някой предположения:
- моделът е важен за компанията и се стараят повече (съмнително);
- моделът (корола) се прави не само за европа (и за америка, и за япония), поради което броя на европейските подизпълнители е малък (при авенсис много от нещата са европейски, вкл. сегменти, бутала, кормилна рейка dry.gif ) - туй ми звучи по-логично - не е проблем че е сглобено в европа, а че частите са правени от същите фирми, който доставят на всички европейски производители.

Факт е обаче, че в UK корола е на върха на статистиките за надеждност, накъдето авенсис не е и поглеждал ...
Както беше споменал някой, за псевдо-японска кола е добре да търсиш модел или модификация, която е глобална - да я има и на европейския, и на американския пазар, че ако може и в япония и азия. Причината е че в този случай има по-голям избор от афтърмаркет производители на части, което значи по-евтини части.

Ако е бензинов авенсис, търси 2.0 мотора, за него се твърди че няма изброените масларски проблеми на малките VVTi ! :thumbsup:, а и ще ти легне на сърце по вървене.

За конете - ми и 130 са малко, ама пусти данъци и разход не са за пренебрегване. Лошото на тия мотори, вкл. и 1.6 е че са над 74KW и си в скъпия данък. Ако искаш по-тънко, корола с 1.3-1.4 бензин.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 28 Яну 2011 09:25

Едно мнение и от мен. Която и да избереш провери всяко едно копче, капаче..... За да няма изненади по-късно че нещо не работи. На авенсиса ако е от Италия се пука таблото отпред в дясно (пред пасажера) така че провери и това. Ако си е тругнал съединителя, също така става по твърд педала. Един от признаците му.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 28 Яну 2011 09:34

dimpex_01 написа:На авенсиса ако е от Италия се пука таблото отпред в дясно
Защо реши, че само италианките се пукат biggrin.gif ? Моя си беше 100% български и пак се спука.

mitaka_kz

Мнение от mitaka_kz » 28 Яну 2011 09:53

Akima ето поправям грешката си :
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details .
Авенсис-а го видях на място в автокъщата и не мога да ви пратя линк за конкретния автомобил, но е подобен на този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ceko26

Мнение от ceko26 » 28 Яну 2011 10:28

Със сектанти трудно се спори, gicho!
Митак взимай по-малко "пипаната" или тази която ще ти върши повече работа като габарити. Май май королите са по-здравички.
Авенсис 3S-FE

Публикувай отговор