Няколко странни неща в Аурис модел 2007-ма 2.0d4d

baba_metca

Няколко странни неща в Аурис модел 2007-ма 2.0d4d

Мнение от baba_metca » 18 Яну 2011 12:47

Здравейте,

Приятелката ми си купи Аурис на старо от ТМ Ауто. Колата с 2.0 d4d двигател, пусната в движение 06.2009г, на 20 600км. Естествено сме много радостни от факта, но за съжаление след двуседмично каране на яве излезнаха разни неща, за които моля да дадете мнение

1. Накладките просвириха - смениха ги в ТМ Ауто гаранционно и сега се надяваме, че проблема е решен.

2. Педала на спирачките е доста твърд. Сравнявам го с Авенсис 2 дизел, незнам дали е нормално или не. Ако може да ми кажете.

3. Скоростния лост трепери при движение. Това е нещото, което най-много ме притеснява. Когато оборотите минат 2000 треперенето се засилва почти двойно - На това в ТМ Ауто казаха нормално, като тезата беше, че двигателя бил голям, а колата малка и се предавали вибрациите. На мен това не ми изглежда никак правилно, но може наистина да е така, за това моля някой с подобен двигател да даде мнение. Със сигурност в книжката за подобен род вибрации не се споменава.

4. Облегалките на 2-те предни седалки имат луфт. Луфта не е голям, но се усеща при спиране и минаване през бабуна, абе в най-горната част от седалката може би около сантиметър. - ТМ Ауто тук излезнаха с тезата, че конструкцията била такава и нещо си подобно. Това пак не ми харесва защото не ми се вярва японеца да измисли седалки с луфт. Тук могат да се намесят всички с Аурис и без ел седалки, защото предполагам са еднакви.

По принцип сме в София и знам за срещите на Еко в неделя, но часът ми е доста неудобен и до сега не съм присъствал нито веднъж. Ако обаче има някоя добра душа с подобен Аурис и има желание да ги сравним бих се радвал много - почерпката е налице (да пише на лично).

Благодяря.

Аватар
dany.killmister
Благодарил/а: 1 път

Мнение от dany.killmister » 18 Яну 2011 15:04

Нищо му няма на Ауриса и на жената е така,ако искаш всичко да ти е наред си вземи Мерцедес :thumbsup:
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 18 Яну 2011 15:43

имаш лс
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Яну 2011 18:30

dany.killmister написа:Нищо му няма на Ауриса и на жената е така,ако искаш всичко да ти е наред си вземи Мерцедес :thumbsup:
Колега викаш Мерцедеса всичко му е наред и той до сервиза не ходи .......... После Тойотаджийте били фанатици biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 18 Яну 2011 19:09

dany.killmister написа:Нищо му няма на Ауриса и на жената е така......
нещо не мога да те разбера.
най-малкото обяснението, че двигателя е голям, а колата малка не важи при теб.

корола д4д 2.0 няма такъв проблем.
седалката и педала лесно можеш да ги сравниш с тези на тестовия.
въобще гаранционна кола - трябва да е като нова
ако толкова не можеж да се разбереш с ТМ Ауто, отиди до Пазарджик/виждам, че си от там/ и постави проблема и в техния сервиз без предистория.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

tribalistas

Мнение от tribalistas » 19 Яну 2011 00:44

До момента 35 450км. нямам оплаквания, мисля само предни накладки да подновя, но са около 4 мм. друго нямам до момента.
FJ Cruiser limited edition

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Яну 2011 01:36

вибрациите в скоростния лост и луфта в облегалката не ми се струват нормални, или по-скоро ги няма в повечето нови коли, може би е просто особеност на твоята. но не знам скоростния лост дали е нормално да прави така и дали не му пречи, иначе за облегалката трябва да ти я сменят ако трябва... unsure.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 19 Яну 2011 22:12

При мен ги няма тия вибрации в лоста за скоростите и облегалката макар че мотора е по малък, мисля че не е нормално.
TOYOTA AURIS D4D

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 20 Яну 2011 03:57

Натискай ги докато е гаранционна - днес се возих в дизелов Аурис и нямаше нищо подобно дори на вибрации в лоста,виж седалката не съм я гледал - имаше куче там. biggrin.gif

Отиваш и им казваш,че си се возил на друг автомобил със същите параметри и такива работи не е имало при него и толкова! mad.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Яну 2011 01:25

dany.killmister написа:Нищо му няма на Ауриса и на жената е така,ако искаш всичко да ти е наред си вземи Мерцедес :thumbsup:
vaso_bobinata написа:Там преди 2.5 години 2 месеца не успяха да диагностицират проблем с електрониката по раздатката. След като комуникацията с приемчика почна да се изчерпва. Се наложи да търся връзки там с началниците, които накараха некав немец дошъл да ги обучава да оправи проблема.
Цена 3500 лева фактурирано вътре сваляне и качване на раздатката 4 пъти. Ремонта изкара 1 година и във момента пак нямам бавни. От седенето два месеца на паркинга подмениха с изгорял усилватела за радиото на ключа.
Друг път съм си сменял ремъци и ролки там нахалния приемчик ми разправя че капака нормално имал 30 мм луфт, викам я ела вътре на паркинга да ти покажа на другите г-та вътре дали е токова голям луфта бе. и той разбира се оказа на половина.

Кажи ми ти защо да им давам един тон пари дето съм ги изкарал със работа на тия нефелници.
Дето работат на конвейр и на бояджиите въобще не им пука кога ще раждяса колата после. тя е излязла перфектна от там тва че след 6 месеца ще е в язви въобще не ги e*e.

И по конкретно ще ти отговоря там техногията няма да се спази, ще си спестят разглабяне, ще си спестят пилене и шкуркане. И наи важното след като лъсне метала няма моментално да го пръснат там с некав пример ли е грунд ли е дето да пасивира реакцията. А ще отидат да обядват или да си драпат мадите. Даже съм сигурен че най-големите мърлячи дирекно мажат кита отгоре и доволни от добре свършената работа се прибират да се почерпят. Четох на сайта на standox хората си имат някъв acid primer... точно за стари железа.

Колеги тва е осем годишна кола което си е реставрация не може да се обработва като нов автомобил. Трябва и внимание към всеки детайл и много разглабяне.
Който не може да вдене се говори за Балкан Стар .
Успех !

daniel2222

Мнение от daniel2222 » 25 Май 2012 12:22

Какви са тези срещи на ОМВ-то, някои ще ме открехне ли.

Публикувай отговор