mr2 zapotqvane na staklata

Аватар
plam_ko_

mr2 zapotqvane na staklata

Мнение от plam_ko_ » 04 Дек 2010 21:57

zapotqvaneto na staklata na mr2 ot vazdushniqt filtar li idva

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 104 пъти
Получена  благодарност: 191 пъти

Мнение от Akima » 04 Дек 2010 22:06

Бих започнал със смяна на кабинния филтър и ако не стане почистване на въздуховодите.Препоръчвам и почистване на стъклата отвътре със спирт и парцал - не се запотяват толкова.Успех!
Последно промяна от Akima на 04 Дек 2010 22:21, променено общо 1 път.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

мехаННика
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от мехаННика » 04 Дек 2010 22:17

Не съм сигурен, но мисля че MR 2 би трябвало да има филтър на купето(климатика) .Въздушния филтър няма общо с проблема.Също така ако караш на вътрешна циркулация всички коли се потят отвътре.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 05 Дек 2010 05:39

Виж дали ти губи течност да не е цъфнало радиаторчето или някой маркуч . Също ако имаш климатик виж дали не е запушен дренажа . Също виж да не влиза от някъде вода в купето на пример през уплътнения на врати и прозорци и да се събира влага в колата и след това като пуснеш парното се изпарява и става баня . Също така ако рязко загрееш купето каквото и да правиш винаги ще имаш конденз докато се затопли . Ако имаш климатик пускай го за малко в началото да ти издърпва влагата , като пускаш да дърпа въздух от купето за да извади влагата от купето .

xtreme

Мнение от xtreme » 05 Дек 2010 21:42

Запотяването идва от малката кубатура на купето, в комбинация с влагата от леко сълзящи уплътнения на таргата при дъжд.Ако се качите 2-ма се изпотява за секунди. Има разни скъпи спрейове, които редуцират запотяването, но като цяло това си е стандартен проблем поради конструкцията на автомобила. Ако имаш климатик пускаш го да суши въздуха, затваряш кръга и проблема ти е решен :thumbsup:

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 05 Дек 2010 23:33

Аз пък имам друг проблем с Версото. Като пусна климатика и покарам известно време и после го изключа, след това започва да смърди ужасно в колата. Смених филтъра, но проблема остана. Някой ми каза, че това си било стандартен проблем за Тойота, защото имало някакъв проблем в материала на рабиатора на климатика, но на мен не ми се вярва, защото в Яриса не мирише така. Някой да е имал подобен проблем? Имало някакви спрейове в ТМА, които се пръскали в отворите на отоплителната система и убивали бактериите, някой ползвал ли е подобно нещо и има ли ефект, че наистина много гадно мирише?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
ufer
Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 77 пъти

Мнение от ufer » 06 Дек 2010 08:28

gh0s7r1d3r написа:Аз пък имам друг проблем с Версото. Като пусна климатика и покарам известно време и после го изключа, след това започва да смърди ужасно в колата. Смених филтъра, но проблема остана. Някой ми каза, че това си било стандартен проблем за Тойота, защото имало някакъв проблем в материала на рабиатора на климатика, но на мен не ми се вярва, защото в Яриса не мирише така. Някой да е имал подобен проблем? Имало някакви спрейове в ТМА, които се пръскали в отворите на отоплителната система и убивали бактериите, някой ползвал ли е подобно нещо и има ли ефект, че наистина много гадно мирише?
Знам един случай след посещение в сервиз бяха сложили на човека някъде една мишка!!! Не че не може и сама да влезе!. Така че можеш да потърсиш по-внимателно. Това са малки животинки и се навират навсякъде!

gicho

Мнение от gicho » 06 Дек 2010 08:33

От спрей има ефект, да, хубаво е да се направи - ама не е достатъчно понякога.
Другото е да спираш климатика няколко минути преди да спреш колата - за да може да изсъхне конденза, който реално е причината за развитие на микроорганизми, а от тях идва после миризмата. Също трябва да се провери канала за изтичане на тоя конденз под колата - понякога се запушва и вътре остава вода.
Спрея се впръсква откъдето вентилацията ти засмуква чист въздух, като предварително трябва да махнеш филтъра за кабината. Духалките трябва да са напълно затворени за да не излиза от тая химия в купето (то на самите спрейове си го пише). Имай предвид че спрейовете за автомобилни климатици не са баш същите като за битовите климатици, така че вземи специално за автомобил. То това сигурно ще го правиш напролет де.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 06 Дек 2010 14:39

Аз точно като го изключа докато работи колата става страшното смърдене.
Като се изпотят много стъклата, включвам климатика за да изсуши по бързо и след това, като го спра и продължа да си карам на парно, тогава замирисва ужасно.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 06 Дек 2010 19:49

gh0s7r1d3r написа:Аз точно като го изключа докато работи колата става страшното смърдене.
Като се изпотят много стъклата, включвам климатика за да изсуши по бързо и след това, като го спра и продължа да си карам на парно, тогава замирисва ужасно.
Карай така зимата и на пролет като си проверяваш фреона,си прочисти системата има всевъзможни начини.Един от най-добрите е с една ампула която се слага преди фреона и прочиства цялата система.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 07 Дек 2010 02:59

Че какъв е проблема да си почисти системата сега ? При положение , че сега ще грее тръбите е много по-вероятно да си развъжда животинки . Относно спрейовете не на всички пише да се затварят клапите в купето ! Напротив на на повечето се чака да реагира 10-тина минути и се пуска климатика на максимум за да кондензира и да изтече мръсотията , а и да прочисти самите тръби .

Публикувай отговор