Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч
Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч
Мнение от ssm » 18 Май 2010 18:14
преди около 7мес. закупих новото версо- модел 2.2 дизел.Колата е перфектна,но преди седмица ми се наложи да пътувам извън София и забелязах следния проблем:при скорост над 120км/ч вътре започва да се усеща осезаемо обветрянето на колата,което е много дразнещо.Двигателят е абсолютно безшумен дори при скорост 180-200км/ч,но свистенето и шума от обветрянето на колата са много силни,особено при скорост над 140км/ч.Моля ако някой има същия проблем да сподели опита си тук,ще му бъда много благодарен!
ssm
Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 18:19
miLen4o
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 18 Май 2010 21:21
дано да е от някое уплътнение все пак ти е гаранционна.провери двете странични огледала да няма изгубено пластмасово капаче(отдолу).
jim_beam
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 18 Май 2010 21:30
А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
Bass_Man
Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 21:52
Е нямах предвид да набие струйката точна на джама......аз работя на автомивка и един клиент ме е карал да го правя това и за това казах и на колегата да пробва.Bass_Man написа:А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
miLen4o
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 18 Май 2010 21:58
А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват. По принцип водоструйките могат да бъдат много опасни в ръцете на някой бунак. Аз ходя да си мия колата само на една мивка и то само при един човек, на другите не им позволявам да ми пипат колата.Bass_Man написа:А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от miLen4o » 18 Май 2010 22:03
Мда така е ,ако стуйката работи на големи барове,иначе няма проблем.Аз лично съм почиствал кола която е стояла 1 година под дърво и беше с много листа по уплатненията.Изкарах ги със стрията от около 5-10 см. без да повредя нищо.Но както ти каза важно е да не ти попада колата при някои бунак.zi_zi_top написа:А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват. По принцип водоструйките могат да бъдат много опасни в ръцете на някой бунак. Аз ходя да си мия колата само на една мивка и то само при един човек, на другите не им позволявам да ми пипат колата.Bass_Man написа:А да си забелязвал разни знаци тук таме , че не трябва да се пръска много от близо с пароструйка ?miLen4o написа:П.......................... ги провери като идеш на мивка някаде накаряй момчето да удря по от близо със струята и виж дали няма да пропусне от някаде вода.
miLen4o
desSs
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 18 Май 2010 22:32
Извини ме ако е прозвучало несериозно! Но е абсолютно сериозно. Дори се отнася и за гумите на колелата, защото и на тях могат да им направят "първа копка" за бъдещ балон.desSs написа:тва сериозно ли?zi_zi_top написа:А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Re: Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч
Мнение от Dizzle » 18 Май 2010 22:44
спокойно колега и при моята е така. при на сестра ми яриса обаче го няма този моментssm написа:Здравейте колеги,
преди около 7мес. закупих новото версо- модел 2.2 дизел.Колата е перфектна,но преди седмица ми се наложи да пътувам извън София и забелязах следния проблем:при скорост над 120км/ч вътре започва да се усеща осезаемо обветрянето на колата,което е много дразнещо.Двигателят е абсолютно безшумен дори при скорост 180-200км/ч,но свистенето и шума от обветрянето на колата са много силни,особено при скорост над 140км/ч.Моля ако някой има същия проблем да сподели опита си тук,ще му бъда много благодарен!
Dizzle
Мнение от desSs » 19 Май 2010 07:35
омг ся ми вкара мухата, ще трябва да ги следя изкъсо на автомивкатаzi_zi_top написа:Извини ме ако е прозвучало несериозно! Но е абсолютно сериозно. Дори се отнася и за гумите на колелата, защото и на тях могат да им направят "първа копка" за бъдещ балон.desSs написа:тва сериозно ли?zi_zi_top написа:А за гумите трябва да се внимава много да не се пръскат от по малка от 40-50 см за да не се напукват и разкъсват.

desSs
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Toyota Verso-шум от вятър при скорост над 120км/ч
Мнение от Vesko » 19 Май 2010 08:33
Predi vreme imah podoben problem s avensis. Shuma se chuvashe samo ot shofiorskatvrat.Okaza se he imat fabrichen efekt s uplatneniata. Smeniha go garancionno i veche blizo 5g niamam problem sasshuma nad 120km/hssm написа:Здравейте колеги,
Vesko
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Мнение от Kiki » 19 Май 2010 09:36
Дес, това е абсолютно вярно!desSs написа:омг ся ми вкара мухата, ще трябва да ги следя изкъсо на автомивкатаzi_zi_top написа:Извини ме ако е прозвучало несериозно! Но е абсолютно сериозно. Дори се отнася и за гумите на колелата, защото и на тях могат да им направят "първа копка" за бъдещ балон.desSs написа:тва сериозно ли?
Е не чак от 50см, но поне от 30см. Не по-близо.
Пораженията не се забелязват веднага от близкото пръскане с пароструйката, защото тогава гумата само се напуква леко. След време обаче, тези пукнатини започват да се увеличават и тогава гума с доста грайфер отива на боклука.

Kiki
Мнение от ssm » 23 Май 2010 14:17
ssm
rashkov
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru