Toyota ili ... ?
Dizzle
Мнение от EMPEROR » 22 Яну 2010 10:18

Колкото до 1,9ТДИ 90кс, автоматика го е спъвал. Това на 1ва и 2ра много се раздава макар и завидно малкото коне. Все пак е турбо дизелак и в ниските си е лудница. А пък kelesha баш с такова само че леко пипано (около 220 коня по спомен) даваше завидни времена на Божура laugh.gif
Иначе 110, 130 и 150 коня 1.9ТДИ са с турбини с променлива геометрия и бягат по цялата дължина laugh.gif
Само че го има и тоя момент, че дизелите в БГ идват малко по-сдухани.
Ама и аз много се отплеснах от темата. Не казвам, че А3 е най-добрия избор, казвам ти просто да го имаш впредвид като избор с малък разход на бензин/дизел и доста добра надеждност. Така че ако имаш възможност се качи и покарай (ама не автоматик).
EMPEROR
- martod
Мнение от martod » 22 Яну 2010 11:18
Аз те предупредих че така ще стане... laugh.gifDizzle написа:Много се отдалечихме от темата - трябва ми малка,здрава,икономична градска кола за момичеCelica бих взел за себе си
Тема за Мицубиши, се пуска във форума на Мицубиши, тема за А3 в Ауди и те така...

Ти търсиш кола, те взеха да те насочват към Евро-бангии... laugh.gif
Иначе правилно си се насочил.. Или колт или сивик са колите за градско...
Невероятно здрави и икономични ...
И мазда 323 става, но погорява повече от другите две...
martod
Dizzle
Мнение от diver » 22 Яну 2010 13:45
Понеже нощеска некой ме е отнесъл на паркинга да ти кажа - броня за А3 80лв... Дебело викаш....Сигурен съм че за мерцедес и повечето японки ги раздават на по 40...Тва с късането на ремъка е специфичен дефект.. за некой смотльо дето му се свидят 60 кинта на 60 000 км и кара с оргиналния турен от производителя... Викаш на японките не се къса... сигурно е тъй. Високата цена на тойота си има логично обяснение. Обикновенно са здрави и безпроблемни коли. За съжаление и те както повечето производители, след 2000г го удрят през просото. За мицубуши с новото ГДИ викам да е кат за умрелия. Или добро или нищо и понеже с родните прекрасни горива нищо добро не те чака, по-добре да замълчим...Dizzle написа:А3 късат ремъци на поразия и поддръжката е скъпа имам няколко познати с такива.. Тва си е голф с купе на ауди,само дето разходите са като за мерцедес

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от diver » 22 Яну 2010 13:52
Хонда да ако е бензин, ако е дизел е с двигател ровър (няма иконка за повръщане). Мазда 323, по-добре да си купи Форд Фиеста. На митсукошито, кат му се прецунка ГДИ-то ти ли ще му платиш ремонта? Пасеото е добър избор. Старлета също (на една база са май с пасеото) макар лично да се съмнявам да намериш запазен. Погледни и за корола Е11 компакт. Има с 1.4 и 1.6 6 скорости, много блага колица...martod написа:Аз те предупредих че така ще стане... laugh.gifDizzle написа:Много се отдалечихме от темата - трябва ми малка,здрава,икономична градска кола за момичеCelica бих взел за себе си
Тема за Мицубиши, се пуска във форума на Мицубиши, тема за А3 в Ауди и те така...![]()
Ти търсиш кола, те взеха да те насочват към Евро-бангии... laugh.gif
Иначе правилно си се насочил.. Или колт или сивик са колите за градско...
Невероятно здрави и икономични ...
И мазда 323 става, но погорява повече от другите две...

diver
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 22 Яну 2010 14:34
Съвсем уверен в това което ще кажа: Рено КлиоDizzle написа:Много се отдалечихме от темата - трябва ми малка,здрава,икономична градска кола за момичеCelica бих взел за себе си
Малък, надежден, маневрен автомобил. С отлично съотношение цена, качество, подръжка и т.н. Отлична мека и стабилна возия. Приличен разход. Освен за градско, спокойно може да се пътува извън града.
За парите, които сте приготвили спокойно може да намерите отлично запазен и поддържан автомобил.
Успех !
Апропо: Не пренебрегвайте и Фиат Браво !
scorpion
reedy
-
Мнение от PESHO OT MARS » 22 Яну 2010 14:41
-1.6 мотора е мъртвец и харчи като за 2.0
-1.8 без турбо пак харчи и върви малко повече
-1.8. турбо бензин става ако е запазено е най-добрата бензинова алтернатива
-1.9 с 90/110 коня относително прост и здрав мотор (не очаквай да намериш обаче на малко километри)
-1.9 PD върви много харчи малко обаче е доста по-скъп за купуване и с подобието на нафта в БГ има шанс за проблеми
Маздата 323 не е лоша алтернатива но наистина от японките си пада по-харчеща.
Форд Фиеста/Мазда 121 има от тези години дето се различават по емблемите само не са добра оферта, колкото съм гледал имат следи от гнилочи по купето което е срамно за кола 99-та година.
Тойота-та има защо да по-скъпа, Пасето има малко ядове относно това че неможеш да намериш ламарини и пластмаси втора употреба (т.е. фарове, брони и т.н. а за женска кола това е важно) Старлета го има същия проблем супер кола но отново относителен проблем с чарковете по купето, и по принцип се продават на такива цени че по-добре да додадеш стотинки и да се качиш на Корола. Там лично за мен най-добрия избор е онова дизайнерско недорозумение Е110 но с по-старите мотори (говоря за бензиновите версии) 4A-FE или ако има 4A-GE грозна но здрава относително компкатна икономична за вървежа и има резервни части.
Митсубулшета не знам защо ама не бих се престрашил да си взема такова (нямам обективна причина), но като цяло от японските марки се проявяват като най-капризните и скъпи за поддръжка (но това не е личен опит)
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 22 Яну 2010 14:53
Ако се отнася за моето мнение (написано по-горе) ще кажа следното:reedy написа:Ти сам си го написал в темата ТОЙОТА ИЛИ...![]()
,всичко останало е компромис...
Карал съм много автомобили от различни марки и производители.
Ако кажа, че тойота е върхът на сладоледа то ще излъжа (Изключвам поделението за луксозни автомобили Лексъс!) Просто един от многото чудесни автомобили, предпочитани заради доказана здравина, сигурност и т.н.
Това, че караме тойоти не бива да ни слага капаци и да отричаме качествата и на другите производители. Лично мнение !
scorpion
Мнение от Dizzle » 22 Яну 2010 15:40

Lexus IS 250
Dizzle
Мнение от diver » 22 Яну 2010 15:47
Точно че повечето тук сме минали през повечето автомобили и сме стигнали до извода, че като здравина трудно ще намериш друго освен тойота. Изключвам последните модели, но и на останалите производители качеството е последното за което мислят....scorpion написа:Ако се отнася за моето мнение (написано по-горе) ще кажа следното:reedy написа:Ти сам си го написал в темата ТОЙОТА ИЛИ...![]()
,всичко останало е компромис...
Карал съм много автомобили от различни марки и производители.
Ако кажа, че тойота е върхът на сладоледа то ще излъжа (Изключвам поделението за луксозни автомобили Лексъс!) Просто един от многото чудесни автомобили, предпочитани заради доказана здравина, сигурност и т.н.
Това, че караме тойоти не бива да ни слага капаци и да отричаме качествата и на другите производители. Лично мнение !

diver
Мнение от diver » 22 Яну 2010 15:54
Мицукошите има проблемите дето може ти ги осигури всеки един средностатистически европейски автомобил. Огледай се за сивик бензин или изброените по-горе тотки. Може да пробваш и некое суби, дето освен че е харчовито заради 4х4 други недостатъци трудно ще намериш.Dizzle написа:....- Мицубиши Колт.Та въпроса ми беше заслужава ли си или не,а не каква друга кола да търсяbiggrin.gif

diver
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 368 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 22 Яну 2010 15:57
Автомобила втора ръка си е риск, без значение от марката...
Затова е по-важно конкретно на какъв автомобил ще попаднеш...
Колкото и да не е за този форум (и колкото и да подценявам френските автомобили) - докато за 2г експлоатация на Авенсис 1 се нагледах на проблеми, един приятел си взе Ситроен Ксара(или Ксантия), и за същия период не го пипна....
Така-че си отваряй добре очите при избора на конкретния автомобил.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru