Счупено рамо на задна чистачка на Ярис

Iglichka

Счупено рамо на задна чистачка на Ярис

Мнение от Iglichka » 17 Яну 2010 01:09

Здравейте, колеги!
Наскоро си купих първия ми личен автомобил - Тойота Ярис 1.3, 2001.
Преди малко видях, че ми е откраднато рамото на задната чистачка, а капакът на багажника беше ритан и огънат. Извинявам се за некомпетентността (блондинка съм все пак happy.gif ), но зверския начин по който рамото е откъртено ме кара да се съмнявам, че може да бъде поставено ново. Моята молба е да погледнете снимката и да споделите, дали може все пак да се поправи.
Предварително благодаря smile.gif
Прикачени файлове
SDC10545.JPG
SDC10545.JPG (30.45 KiB) Преглеждано 2717 пъти

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Яну 2010 01:33

А малко по-голяма и детайлна снимка имаш ли, че от тази може само да се гадае rolleyes.gif Иначе всичко може да се оправи, зависи главно дали ти се занимава и дава пари за това :thumbsup:

Iglichka

Мнение от Iglichka » 17 Яну 2010 01:46

Мерси за бързия отговор smile.gif Пари и желание ще се намерят, но тази вандалска постъпка така ме вбеси, че и на дискотека не отидох...
ето още една, дано става ясно от нея, ако не утре на светло пак ще снимам smile.gif
Прикачени файлове
SDC10546.JPG
SDC10546.JPG (105.72 KiB) Преглеждано 2707 пъти

satman

Мнение от satman » 17 Яну 2010 10:25

Моите съчувствия.Знам как боли.И аз имах подобна случка с рамото на предна чистачка на Аурис.Понеже съм с Каско, отидох в сервиза.Те ми поръчаха ново рамо и го смениха.Чаках само 2 дни.От Варна съм.Дори цената не знам.Не ми се вярва да е много скъпо.Така че,най-добре при дилър на Тойота.А чистачка не е задължително да вземаш оригинална.
Успех.
Според мен си спряла на неподходящо място и си ядосала някой.Какви хора има!!!

Iglichka

Мнение от Iglichka » 17 Яну 2010 12:25

Мерси колега, ще го преживея :thumbsup: По законите на Мърфи каското ми изтече миналата седмица, но докато се наканя да го подновя... Не мисля, че съм спряла където не трябва, може би просто ловешката ми регистрация е подразнила някой от културните софиянци...На мой познат му нарязаха гумите, на друг му счупиха страничните огледала... Явно това е нормалнално явление, и не трябва да му се обръща внимание.

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 17 Яну 2010 12:47

Iglichka написа:Мерси колега, ще го преживея :thumbsup: По законите на Мърфи каското ми изтече миналата седмица, но докато се наканя да го подновя... Не мисля, че съм спряла където не трябва, може би просто ловешката ми регистрация е подразнила някой от културните софиянци...На мой познат му нарязаха гумите, на друг му счупиха страничните огледала... Явно това е нормалнално явление, и не трябва да му се обръща внимание.
Няма яд ,спокойно .Продават се такива ярета на части ..... купуваш рамото(барабар с чистачката) .После отвивате гайката на твойта(или там квото е останало ) и завиваш новото и си в джаза wink.gif

diver

Мнение от diver » 17 Яну 2010 18:50

Iglichka написа:Мерси колега, ще го преживея :thumbsup: По законите на Мърфи каското ми изтече миналата седмица, но докато се наканя да го подновя... Не мисля, че съм спряла където не трябва, може би просто ловешката ми регистрация е подразнила някой от културните софиянци...На мой познат му нарязаха гумите, на друг му счупиха страничните огледала... Явно това е нормалнално явление, и не трябва да му се обръща внимание.
Каското има 15 дена толеранс след изтичане на срока....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

satman

Мнение от satman » 17 Яну 2010 18:52

На Ауриса съм с З-та година Каско.При подновяване никога не са ми гледали колата.

diver

Мнение от diver » 17 Яну 2010 18:54

satman написа:На Ауриса съм с З-та година Каско.При подновяване никога не са ми гледали колата.
Съмнява ме да има застраховател, който при всяко подновяване да не снима пак колата....

Я сподели кой е тоя застраховател дето 3 години не гледа за дерюги, градушка и подобни гадости?!
Изображение

Аватар
Raya
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 17 Яну 2010 19:19

Iglichka написа: По законите на Мърфи каското ми изтече миналата седмица, но докато се наканя да го подновя... .
Внимавай с неподновено каско. Някои " организации" следят тези с неподновените и след няколко дни можеш да осъмнеш без кола.

Едната част от застраховката защо се оставя в колата? Защото се продават фалшиви стикери за каско. Ако "някой" тръгне да ти краде колата, поглежда в жабката за застраховка, ако я има, оставаш с разбита кола, но със кола.
Последно промяна от Raya на 17 Яну 2010 20:20, променено общо 1 път.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Яну 2010 19:42

diver написа:Съмнява ме да има застраховател, който при всяко подновяване да не снима пак колата....
на мен от Булстрад като поднових втората година не ми я снимаха. застраховката е сключена чрез някъв брокер, даже не ги помня кои са, Хиполизинг там ме засилиха. та като подновявах брокерите само ми дадоха една лепенка да си я лепна на шофьорското стъкло и тва беше. така си карах година и половина с няколко драскотини. ама тоя ноември като подновявах ме пратиха на маркировка /досега за коли под 30к не беше задължително, та ми беше сефте/, и всъщност на маркировката ме заснеха, застрахователя пак не го направи /а те са съвсем различни фирми/. можеше и още да си откарам с дерюгите, а не да вися десет дни в сервиз за глупости rolleyes.gif

satman

Мнение от satman » 17 Яну 2010 20:01

Абсолютно същия случай съм.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 17 Яну 2010 20:10

desSs написа: всъщност на маркировката ме заснеха, застрахователя пак не го направи /а те са съвсем различни фирми/.f
На маркировката дадоха ли протокол? Впоследствие ако имаш щета ще представяш и протокола. Ако имаш записани драскотини на някой елемент в протокола, после нищо няма да ти направят по този елемент, освен ако не е потрошен съвсем.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Яну 2010 20:19

да, дадоха ми протокол. преди това заведох щетите, щото ме стреснаха с тия снимки. и понеже тва разбира се става в последния момент, и аз чакам час за сервиз, отивам на маркировка с драскотините. и познай, те понеже не се виждат и при измита кола ако не ти ги посоча, в протокола пише, че колата си е ок. затва ме е яд, че дремах в сервиза 10 дни за нищо.
иначе да, разбрах че при всяка щета ще ми искат протокола. като ми счупиха на нова година стъклото, го представях и него :)

diver

Мнение от diver » 18 Яну 2010 09:16

desSs написа:
diver написа:Съмнява ме да има застраховател, който при всяко подновяване да не снима пак колата....
на мен от Булстрад като поднових втората година не ми я снимаха. застраховката е сключена чрез някъв брокер, даже не ги помня кои са, Хиполизинг там ме засилиха. та като подновявах брокерите само ми дадоха една лепенка да си я лепна на шофьорското стъкло и тва беше. така си карах година и половина с няколко драскотини. ама тоя ноември като подновявах ме пратиха на маркировка /досега за коли под 30к не беше задължително, та ми беше сефте/, и всъщност на маркировката ме заснеха, застрахователя пак не го направи /а те са съвсем различни фирми/. можеше и още да си откарам с дерюгите, а не да вися десет дни в сервиз за глупости rolleyes.gif
Подозирам че липсата на снимки и протокол от маркировката, ще бъде основание за неплащане от страна на застрахователя при възникнало събитие.... Прочети си внимателно условията на договора, да няма после - що така бе миме....
Изображение

Публикувай отговор