Чистачките мажат (нова Corolla 2009)

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Чистачките мажат (нова Corolla 2009)

Мнение от Creep » 27 Дек 2009 12:19

Здравейте, Колеги!

Откакто съм взел колата (нова Corolla 2009), оригиналните чистачки мажат "на връщане". Става дума за това, че първото движение на двете чистачки е идеално, избърсват всичко от стъклото, но в момента, в който се върнат на изходна позиция, се получава едно такова "замазване" откъм шофьорската страна на стъклото. Мисля че го правят почти от самото начало. Имам чувството, че дори и да сменя оригиналните чистачки, новите ще правят същото... Някой имал ли е подобен "проблем"?
Изображение
Изображение

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 27 Дек 2009 12:51

аз също се ядосвах с тоя проблем и стигнах до извода че е или от препаратите/най-вече ваксата/ с които мажат по автомивките, или от някоя евтина течност за чистачки. Смених автомивката, смених течността и избърсах перата на чистачките и... voalla :thumbsup:
Пачо Кардана - Президент !!!

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 27 Дек 2009 13:01

coolone написа:аз също се ядосвах с тоя проблем и стигнах до извода че е или от препаратите/най-вече ваксата/ с които мажат по автомивките, или от някоя евтина течност за чистачки. Смених автомивката, смених течността и избърсах перата на чистачките и... voalla :thumbsup:
В такъв случай, препоръчай(те) ми марка течност за чистачките! :)

P.S. Автомивките ги редувам, защото не съм доволен от нито една...
Изображение
Изображение

Аватар
martod

Re: Чистачките мажат (нова Corolla 2009)

Мнение от martod » 27 Дек 2009 14:24

Creep написа:Здравейте, Колеги!

Откакто съм взел колата (нова Corolla 2009), оригиналните чистачки мажат "на връщане". Става дума за това, че първото движение на двете чистачки е идеално, избърсват всичко от стъклото, но в момента, в който се върнат на изходна позиция, се получава едно такова "замазване" откъм шофьорската страна на стъклото. Мисля че го правят почти от самото начало. Имам чувството, че дори и да сменя оригиналните чистачки, новите ще правят същото... Някой имал ли е подобен "проблем"?
Това е така, защото ъгълът на прилягане на почистващият ръб на гумичката се е променил...
Почистващото ръбче на перото, трябва да е перпендикулярно на стъклото, а при теб сигурно ляга под друг ъгъл ( по голям или по малък)
Опитай с усукване на чистачката, или на рамото да коригираш този ъгъл... :thumbsup:
За да ти чистят перфектно, от време на време, забърсвай перата с едно парцалче, напоено с акрилен разредител или кореселин ...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Gandalf

Мнение от Gandalf » 28 Дек 2009 07:57

И при мен мажат така. Според мен чистачката е много голяма.
За мен въпроса съм го решил, като съм сменил и двете оригинални чистачки - шофьорската с по-къса, а пасажерската с по-дълга. Точни
размери не знам, но мога да ги премеря, ако искаш.

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 28 Дек 2009 08:26

Gandalf написа:И при мен мажат така. Според мен чистачката е много голяма.
За мен въпроса съм го решил, като съм сменил и двете оригинални чистачки - шофьорската с по-къса, а пасажерската с по-дълга. Точни
размери не знам, но мога да ги премеря, ако искаш.
Ще съм ти благодарен ако премериш и ми кажеш размерите, както и каква марка са ти новите чистачки! :)

Готов съм да опитам всичко, просто това мазане е отвратително!
Изображение
Изображение

Аватар
borracho

Мнение от borracho » 28 Дек 2009 08:49

и при мен шофьорската маже навръщане, хем чистачките са нови, Валео. Уж добра марка а за нищо не стават Още със слагането са си така, ще върна старите добре че не ги изхвърлих.
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004

Аватар
bg20010

Мнение от bg20010 » 29 Дек 2009 00:04

Creep написа:
coolone написа:аз също се ядосвах с тоя проблем и стигнах до извода че е или от препаратите/най-вече ваксата/ с които мажат по автомивките, или от някоя евтина течност за чистачки. Смених автомивката, смених течността и избърсах перата на чистачките и... voalla :thumbsup:
В такъв случай, препоръчай(те) ми марка течност за чистачките! :)

P.S. Автомивките ги редувам, защото не съм доволен от нито една...
30 % първак + 67% топла вода + 3% веро = перфрктното средство за миене на стъкла,а и чистачките престанаха да скърцат happy.gif

Валео са хубави чистачки,стига да са оригинални!
Toyota Corolla 1.6 VVTI
TLC 120

Изображение

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 29 Дек 2009 00:23

водата е за миене ракията за пиене
в безконтактното по автомивките има много силикон за повече ефект
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 29 Дек 2009 12:24

Да ви имам и проблемите wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 30 Дек 2009 10:44

за мен най-добрата течност за чистачки е на SONAX - според сезона съответните препарати. ползвам ги от 6 г. на няколко коли вече и съм доволен, няма замазване и няма толкова спирт в тях
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Публикувай отговор