Чистачките мажат (нова Corolla 2009)
Чистачките мажат (нова Corolla 2009)
Здравейте, Колеги!
Откакто съм взел колата (нова Corolla 2009), оригиналните чистачки мажат "на връщане". Става дума за това, че първото движение на двете чистачки е идеално, избърсват всичко от стъклото, но в момента, в който се върнат на изходна позиция, се получава едно такова "замазване" откъм шофьорската страна на стъклото. Мисля че го правят почти от самото начало. Имам чувството, че дори и да сменя оригиналните чистачки, новите ще правят същото... Някой имал ли е подобен "проблем"?
Откакто съм взел колата (нова Corolla 2009), оригиналните чистачки мажат "на връщане". Става дума за това, че първото движение на двете чистачки е идеално, избърсват всичко от стъклото, но в момента, в който се върнат на изходна позиция, се получава едно такова "замазване" откъм шофьорската страна на стъклото. Мисля че го правят почти от самото начало. Имам чувството, че дори и да сменя оригиналните чистачки, новите ще правят същото... Някой имал ли е подобен "проблем"?
В такъв случай, препоръчай(те) ми марка течност за чистачките!coolone написа:аз също се ядосвах с тоя проблем и стигнах до извода че е или от препаратите/най-вече ваксата/ с които мажат по автомивките, или от някоя евтина течност за чистачки. Смених автомивката, смених течността и избърсах перата на чистачките и... voalla

P.S. Автомивките ги редувам, защото не съм доволен от нито една...
- martod
Re: Чистачките мажат (нова Corolla 2009)
Това е така, защото ъгълът на прилягане на почистващият ръб на гумичката се е променил...Creep написа:Здравейте, Колеги!
Почистващото ръбче на перото, трябва да е перпендикулярно на стъклото, а при теб сигурно ляга под друг ъгъл ( по голям или по малък)
Опитай с усукване на чистачката, или на рамото да коригираш този ъгъл...

За да ти чистят перфектно, от време на време, забърсвай перата с едно парцалче, напоено с акрилен разредител или кореселин ...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Ще съм ти благодарен ако премериш и ми кажеш размерите, както и каква марка са ти новите чистачки!Gandalf написа:И при мен мажат така. Според мен чистачката е много голяма.
За мен въпроса съм го решил, като съм сменил и двете оригинални чистачки - шофьорската с по-къса, а пасажерската с по-дълга. Точни
размери не знам, но мога да ги премеря, ако искаш.

Готов съм да опитам всичко, просто това мазане е отвратително!
30 % първак + 67% топла вода + 3% веро = перфрктното средство за миене на стъкла,а и чистачките престанаха да скърцатCreep написа:В такъв случай, препоръчай(те) ми марка течност за чистачките!coolone написа:аз също се ядосвах с тоя проблем и стигнах до извода че е или от препаратите/най-вече ваксата/ с които мажат по автомивките, или от някоя евтина течност за чистачки. Смених автомивката, смених течността и избърсах перата на чистачките и... voalla
P.S. Автомивките ги редувам, защото не съм доволен от нито една...

Валео са хубави чистачки,стига да са оригинални!
водата е за миене ракията за пиене
в безконтактното по автомивките има много силикон за повече ефект
в безконтактното по автомивките има много силикон за повече ефект
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl